Strategia Uniunii Europene in domeniul drepturilor copilului afaceri romania

etichete afaceri:
candida  traffic  echiosc  compartimentul  spam  lansat  laureatii  lucrez  continuarea  codul  germani  inflationiste  telemarketing  winner  dalin  lifturi  desfacuta  intreprinderi  ilustrate  aparitia  opreste  cotidianul  partner  würtemberg  reprezentate  wbnglobalcom   girl  participat  mehedin  acceptati 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Strategia Uniunii Europene in domeniul drepturilor copilului

sursa: www.smartfinancial.ro Viitoarea strategie a Uniunii Europene in domeniul drepturilor copilului a primit, la Strasbourg, sprijinul Parlamentului, care a propus o serie de masuri, intre care consolidarea luptei impotriva pedofiliei pe internet. Deputatii preconizeaza crearea unei instante penale extrateritoriale care sa ia masuri pentru stoparea turismului sexual, si un sistem de urmarire a furnizorilor de produse fabricate partial de copii.

Adoptand raportul de initiativa al Robertei Angelilli (UEN, IT) cu 630 voturi pentru, 26 impotriva si 62 abtineri, Parlamentul European doreste stabilirea unor drepturi clare ale copiilor si isi reafirma angajamentul fata de lupta impotriva oricaror forme de violenta la adresa copiilor. Deputatii solicita o linie bugetara specifica pentru finantarea actiunilor avute in vedere in cadrul noii strategii.

In timpul dezbaterii, raportul a primit sprijinul nu numai al Deputatilor Europeni, ci si al Comisarului pentru Justitie, Libertate si Securitate, Franco Frattini. La randul sau, raportorul Parlamentului a cerut Statelor Membre sa aplice masurile deja in vigoare, intre care numirea unui mediator pentru drepturile copiilor.

Deputatii Europeni propun masuri tehnice de combatere a pornografiei pe Internet. Ei doresc sa asocieze in aplicarea acestor masuri societatile emitente de carti de credit, operatorii de motoare de cautare pe internet si bancile, care au posibilitatea sa blocheze platile celor ce comanda online materiale cu continut ilegal, aparute pe internet.

Deputatii doresc, intre altele, o reglementare mai stricta pentru oprirea transmiterii de informatii cu continuturi "nocive" (prin internet sau prin mesageria telefonica) si pentru stoparea comercializarii jocurilor video violente. Ei militeaza pentru un sistem uniformizat de clasificare si etichetare a unor astfel de jocuri si a materialelor audiovizuale de acest gen.

Deputatii considera foarte important ca informatiile referitoare la drepturile copiilor sa le fie aduse la cunostinta prin modalitati de comunicare apropiate lor, cum ar fi prin intermediul unui site Internet creat special pentru ei.

Deputatii au aprobat stabilirea unui sistem European de alerta rapida privind rapirile de copii, precum si asigurarea unei linii telefonice Europene de asistenta pentru copii, o masura propusa in 2006 dar care inca nu se aplica in unele State Membre - o intarziere "nejustificata", in opinia raportorului.

Parlamentul solicita protejarea eficienta a copiilor impotriva exploatarii sexuale, inclusiv prin considerarea turismului sexual ce implica copii - drept infractiune in toate Statele Membre, care sa faca obiectul unor legi penale extrateritoriale.

Deputatii solicita ca cetatenii Uniunii Europene care comit infractiuni intr-o tara terta sa faca obiectul unui set unic de legi penale extrateritoriale in intreaga Uniune, aplicabile in toata Uniunea, pentru o lupta mai eficienta impotriva acestei practici.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©