Ziua Lacului Vidra - 30 iunie 2012, in statiunea Vidra, judetul Valcea afaceri romania

etichete afaceri:
barbara  glaxosmithkline  plantam  meet  vechile  knights  creditor  acreditat  chelneri  uyttendaele  sper  statistici  achitata  bineinteles  abonament  weve  sume  hric  bi  ateliere  precisa  retailul  christensen  mod  recruta  containere  755  lighting  phaser  pleac 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Ziua Lacului Vidra - 30 iunie 2012, in statiunea Vidra, judetul Valcea

sursa: www.smartfinancial.ro
Alexandru Vlahută scria in "Romania pitoreasca", referindu-se la plaiurile valcene: generoasă, natura a dat acestui tinut "cu amandouă mainile din toate frumusetile si din toate comorile cu care-i inzestrată tara Romanească".

Sambătă, 30 iunie, pe aceste plaiuri, mai exact in statiunea Vidra, judetul Valcea va avea loc festivalul „Ziua Lacului Vidra”, proiect care are ca obiectiv atragerea unui număr cat mai mare de turisti intr-o zonă sălbatică, străjuită de munti, unde linistea cu greu poate fi egalată.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco-Natura, iar proiectul este finantat prin Regio - Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă si promovarea turismului, 53 - Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitătii Romaniei ca destinatie turistică.

Lacul Vidra se află in inima Muntilor Lotrului, la granita judetului Valcea cu: Alba, Gorj, Hunedoara si Sibiu, mai precis in statiunea Vidra, la 30 km amonte de statiunea Voineasa. Descoperirea naturii pe acest drum montan oferă vizitatorului prilejul de a cunoaste una dintre cele mai frumoase zone montane ale tării. Drumurile inguste prin mijlocul vegetatiei luxuriante crează senzatia unei lumi de poveste, te astepti la orice pas să te intalnesti cu Hansel si Gretl sau cu Scufita Rosie.

Evenimentul, avand ca moderator pe Bogdan Nicolai - realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, se va desfăsura pe tot parcursul zilei de sambătă si va avea invitati de marcă care vor canta si vor incanta publicul prezent in acest colt de natură feeric din inima Muntilor Lotrului.
Începand cu ora 12:30, vor urca pe scenă elevii de la Colegiul Matei Basarab - Ramnicu Valcea iar incepand cu ora 14:00, Ansamblul “Braul de Aur” va invita la dansuri populare valcene si voie bună pe toti cei prezenti la eveniment.

Nu vor lipsi de la promovarea unei lumi de poveste nici membrii trupei Directia 5, care vor concerta incep?nd cu ora 16:00 si Compact, incepand cu ora 18:00.

Turistii care doresc să viziteze o destinatie pentru drumetie, refacere, odihnă, aventură sau sport sunt asteptati intr-o zonă care beneficiază de atractii formidabile: chei, cascade, pesteri, peste 80 de trasee marcate si intretinute, posibilitatea practicării alpinismului, schiului, pescuitului si vanătorii sportive, precum si numeroase puncte belvedere.

Turismul montan beneficiază de conditii deosebite de cazare si petrecere a vacantelor in statiunile Voineasa si Vidra.

Bogată in activităti culturale, majoritatea zonelor poartă amprenta specificului traditiei locale.

Candva demult, in urmă cu milenii, la putin timp după ce s-au format muntii Carpati, se spune că trei ursitoare au poposit in zona muntilor Parang si fascinate de pitorescul locului au binecuvantat locul pentru ca in viitor să fie locuit de un popor mandru, harnic, viteaz si fără de prihană: getodacii.

Mult mai tarziu, cand ursitoarele s-au intors din nou in mijlocul poporului geto-dac, l-au trimis in mijlocul lor pe Zalmoxes.

Legendarul om-zeu, născut in zona muntilor Parang, colinda de dimineată pană seara muntii fiind fascinat de bogătia si frumusetea lor. Tanărul Zalmoxes (sau Zalmoxis după alte legende) este considerat unul dintre primii intelepti care au ajuns pe plaiurile autohtone, apetitul său pentru cunoastere aducandu-i acest binemeritat titlu.