XTB: Romania, cel mai mare potential din ECE in ceea ce priveste cresterea investitiilor financiare realizate de persoane fizice afaceri romania

etichete afaceri:
extrasului  goran  echipe  verde  tonul  specificatiile  rosetti  98010  denominat  romexterra  intermediata  prevazut  itsy  chestionar  deducerea  gavrilescu  tvs  aproba  gasunie  concretizeze  accesului  huang  uragane  platformele  grow  obligativitatea  telefon  livra  traditionali  25 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

XTB: Romania, cel mai mare potential din ECE in ceea ce priveste cresterea investitiilor financiare realizate de persoane fizice

sursa: www.smartfinancial.ro
Romania are un potential ridicat de crestere in ceea ce priveste volumul investitiilor financiare realizate de persoane fizice, comparativ cu alte piete din Europa Centrală si de Est (ECE), consideră XTB Romania, lider pe piata locală de brokeraj. Conform estimărilor companiei, suma medie tranzactionată zilnic pe bursă pe cap de locuitor este de 0,5 euro, considerand, ipotetic, că toti romanii realizează tranzactii la bursă. Acest indicator atinge valori mai ridicate in alte tări din regiune precum Polonia (5 euro), Cehia si Ungaria (4 euro), ceea ce arată că există un potential important de crestere a acestei sume si in Romania.

Faptul că Romania are un număr mare de locuitori reprezintă, in sine, una dintre cele mai puternice premise pentru dezvoltarea, in continuare, a pietei de tranzactionare, crede Tadeusz Kuropatwinski, General Manager XTB Romania: „Să nu uităm că Romania ocupă locul secund in ECE in ceea ce priveste mărimea populatiei si că are aproximativ 5 milioane de angajati care plătesc taxe. As spune că cel putin 10% dintre ei, adică aproximativ 0,5 milioane de persoane, sunt investitori potentiali, un număr semnificativ mai mare decat in alte tări din regiune precum Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Croatia sau Cehia. Acest lucru duce la un potential de crestere mai ridicat pentru piata de tranzactionare din Romania”.

Dezvoltarea pietei locale poate fi alimentată, de asemenea, de faptul că Bursa rămane atractivă - in 2011, valoarea tranzactiilor s-a dublat in comparatie cu anul anterior si, chiar dacă acest indicator a scăzut in 2012, randamentele principalilor indici ai BVB (BET, BET-Fi) au fost considerabil mai ridicate decat dobanzile la depozite.

O altă premisă importantă constă in faptul că Romania are cea mai rapidă conexiune la internet din lume după Coreea de Sud, de aproximativ 15 megabiti pe secundă (mbps), ceea ce inseamnă de cinci ori mai mult decat viteza medie a conexiunii de care beneficiază americanii in casele lor. tinand cont de importanta semnificativă pe care o are accesul la internet in lumea tranzactionării financiare, acesta este un real avantaj, care a influentat pozitiv piata locală de tranzactionare si care va continua să ii sustină cresterea. Avansul rapid al dezvoltării internetului si al accesului la acesta a făcut posibil ca orice persoană să poată utiliza instrumentele financiare oricand, oriunde, astfel că procesul de tranzactionare a devenit mult mai facil pentru clienti.

În plus, potrivit statisticilor XTB, din ce in ce mai multi romani investesc, chiar si sume mici de bani. Acest lucru poate fi considerat un semn pozitiv al interesului lor pentru tranzactionare si al dorintei de a invăta cum să realizeze tranzactii cu mai mult succes. Astfel, XTB Romania, care derulează o serie de proiecte educationale menite să imbunătătească abilitătile de tranzactionare ale traderilor, estimează pentru acest an o crestere a volumului său lunar de tranzactii in marjă de 10-15% comparativ cu 2012, cand acesta a atins 6-8 miliarde euro.

X-Trade Brokers Dom Maklerski este lider pe piata de brokeraj in Europa Centrală si de Est. Înfiintată in 2002, in Polonia, compania are peste 20 de sucursale in Europa, Asia si America de Sud. În Romania, X-Trade Brokers Dom Maklerski SA Sucursala Bucuresti (XTB Romania) este activă pe piată din 2009. Compania oferă acces la pietele valutare (forex), de mărfuri si de capital (actiuni si indici bursieri in pietele majore si cele emergente). XTB Romania oferă tehnologie de varf clientilor săi prin intermediul platformelor de tranzactionare in versiune desktop si mobilă. Compania se implică activ in programe de educare pe teme de analiză tehnică si fundamentală, psihologia investitorului si managementul riscului. Prin tehnologie, educatie, suport individual si servicii de varf pentru clienti, XTB Romania creează conditiile pentru succes. În Romania, XTB Romania este reglementată si supervizată de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM).