Xerox aniverseaza 75 de ani de la aparitia primei imagini xerografiate afaceri romania

etichete afaceri:
multifunc  ibr  neconventionala  programe  politici  phototv  mecanic  postasi  raportate  industry  consemnat  utilit  editie   australia  vaze  restrictionata  postaderare  64  partenere  portretul  reglaje  ambalajelor  bu  studiate  l`estate  advisor  acumulare  luana  furnizeaza  apropiat 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Xerox aniverseaza 75 de ani de la aparitia primei imagini xerografiate

sursa: www.smartfinancial.ro
Xerox sarbatoreste astazi 75 de ani de la aparitia primei imagini xerografiate, care a revolutionat modul de lucru cu documentele.

Istoria xerografiei incepe in 1938, atunci cand inventatorul Chester Carlson a inregistrat primul patent al inventiei sale si a realizat prima copie xerografiata in data de 22 octombrie, in Astoria, Queens, NewYork. Procesul, desi rafinat, a ramas acelasi pana in zilele noastre, fiind tehnologia din spatele multor copiatoare, imprimante laser si masini de fax moderne.

Viziunea lui Carlson, la momentul experimentului sau din Astoria, era „sa-i faca pe angajatii din birouri mai productivi si activitatea de birou mai simpla si mai putin plictisitoare.”

Dupa multe incercari esuate, in 1944, Battelle Institute din Ohio incheie un parteneriat cu Chester Carlson pentru dezvoltarea inventiei sale, xerografia. La doi ani, in 1946, Chester Carlson incheie un acord de licenta pentru a dezvolta inventia cu Haloid, companie care devine ulterior Xerox Corporation.
In 1948 Xerox devine marca inregistrata si un an mai tarziu, in 1949, se dezvolta Model A OX Box, prima imprimanta manuala comerciala, ce avea la baza noua tehnologie - xerografia.

In 1955, se lanseaza Copyflo, prima aplicatie complet automata a xerografiei si unul dintre primele produse care a reusit sa faca profit din noua tehnologie.
Patru ani mai tarziu, apare primul copiator de hartie din lume, Xerox 914, care schimba radical modul de lucru cu documentele. In 1960, atunci cand s-a fabricat primul exemplar, estimarile erau de 5.000 de unitati fabricate in urmatorii trei ani. Insa la sfarsitul celui de-al doilea an, peste 10.000 de masini fusesera instalate in birourile din toata lumea. Si acesta era doar inceputul.

In 1955, inainte de aparitia Xerox 914, erau realizate la nivel mondial, 20 de milioane de copii. In 1964, la cinci ani de la lansarea Xerox 914, numarul crescuse la 9,5 miliarde de copii la nivel global, aproape toate xerografiate. Astazi, trilioane de copii sunt realizate in lume, in fiecare an.
In 1959, Xerox (apoi Haloid Xerox) avea un venit net de 2 milioane de dolari, gratie succesului cu Copyflo si altor produse care aveau la baza tehnologia xerografica. In 1963, Haloid Xerox a devenit Xerox, iar venitul net a depasit 22,6 milioane de dolari.

In 1963, se lanseaza Xerox 813, primul copiator desktop din lume, iar un an mai tarziu, Xerox 2400, primul copiator de hartie de mare volum din lume, care producea 2.400 de copii pe ora si era echipat cu primul alimentator automat de hartie.

Zece ani mai tarziu, era introdus pe piata Xerox 6500, primul copiator color din lume, care a fost privit cu reticenta de clienti si totusi, Xerox facuse o cercetare proprie care arata ca utilizarea culorii in prezentari si alte tipuri de documente creste atentia cu pana la 30% si retinerea informatiilor cu pana la 260%.

Desi nu a aparut niciodata pe piata, Alto este primul computer personal care a folosit un mouse si o interfata grafica. Tehnologia folosita in dezvoltarea acestuia a evoluat si a jucat un rol semnificativ in dezvoltarea sistemelor digitale avansate de imprimare, precum seria Xerox DocuTech.

In 1977 se lanseaza Xerox 9700, prima imprimanta laser comerciala din lume, care are la baza xerografia.

In 1990, isi face aparitia seria Xerox DocuTech, primul sistem electronic de productie, care finiseaza documentele si este dotat cu un laser cu fascicul dublu controlat digital si o interfata sofisticata pentru utilizatori.

In 2002, se lanseaza presa digitala de productie Xerox iGen3, care realizeaza rapid materiale de marketing color si carti, revolutionand tiparirea rapida de documente, productia de volume mari, la o calitate foarte buna si printul tranzactional.

Un lucru mai putin mentionat este ca xerografia a fost folosita si in animatie. De exemplu, Ub Iwerks, faimosul animator american care l-a creat pe Mickey Mouse, impreuna cu Walt Disney, a adaptat xerografia pentru a elimina etapa aplicarii manuale a cernelii in procesul de creare a milioanelor de cadre necesare unui film de animatie. Primul film animat care a utilizat acest proces a fost O suta unu dalmatieni (1961). La inceput erau posibile doar liniile negre, dar in anii 1980 au fost introduse liniile color, care au fost folosite in filme de animatie precum The Secret of NIMH.

Inovatia reprezinta unul dintre elementele definitorii ale business-ului corporatiei, Xerox investind constant in tehnologii si solutii noi. Anul trecut, compania a inregistrat 1.215 de brevete in Statele Unite si alte 686 au fost obtinute in urma unei colaborari de tip joint venture a companiei in Japonia, Fuji Xerox Co. Ltd. - compania fiind plasata in topul inovatorilor la nivel mondial, IFI Patent Intelligence 2012.