Violonistul Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius Elder-Voicu, in concert pentru sustinerea programului Tinere Talente afaceri romania

etichete afaceri:
viticol  folia  ipsec  razvan  retailerii  varu`  ordinare  tecut  mgi  pass  admarket  nc500d  smarttouristro  eduscho  tanja  nefunctional  anticipat  gp  surs  inb  cristalex  quot;cu  scenariu  devina  casti  vand  execu  apelarea  interiorului  consolidarii 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Violonistul Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius Elder-Voicu, in concert pentru sustinerea programului Tinere Talente

sursa: www.smartfinancial.ro
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizează pe 25 octombrie, ora 18.00, la Ateneul Roman, a cincea editie a Concertului Regal caritabil in beneficiul programului Tinere Talente, avandu-l ca invitat special pe violonistul Alexandru Tomescu. Concertul are loc anual cu ocazia aniversarii Majestătii Sale, Regelui Mihai I, in prezenta Familiei Regale a Romaniei.

Pe scena Ateneului Roman au incantat audienta, la primele patru editii, muzicieni de renume ai Romaniei, precum Dan Grigore la prima editie, dirijorul Cristian Mandeal si Orchestra Natională Radio in 2009, soprana Nelly Miricioiu si Iuri Tsiple in anul 2010 si violonistul Remus Azoitei acompaniat de dirijorul Christian Badea anul trecut.

Concertul unuia dintre cei mai reprezentativi tineri artisti romani contemporani, reputatul Alexandru Tomescu, va fi acompaniat pe scena Ateneului Roman de Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeselea. Programul muzical al serii va cuprinde "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi si "Cele patru Anotimpuri" de Astor Piazzola.

“Este o experientă deosebit de interesantă să canti in oglindă "Anotimpurile" de Vivaldi si pe cele ale lui Piazzolla. Desi fiecare set de lucrări se află la poli opusi din punct de vedere temporal si stilistic, există nenumărate lucruri care le apropie. Piazzolla se inspiră din lucrările lui Vivaldi, dar propune o viziune cu totul nouă, impregnată de ritmuri argentiniene, pline de pasiune si culoare. Cele două creatii muzicale sunt o excelentă alegere pentru o seară de gală, asa cum este ziua de 25 octombrie, in care sărbătorim ziua de nastere a Majestătii Sale, Regelui Mihai”, a declarat Alexandru Tomescu.

Fondurile stranse la concert sprijină programul national Tinere Talente, prin care Fundatia oferă burse de studiu, mentorat si oportunităti de promovare celor mai promitători tineri artisti romani din domeniul muzicii clasice si al artelor plastice, aflati la inceput de carieră si in imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic. În 2012, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a oferit 28 de burse de studiu, in valoare de 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni si 14 artisti plastici. Bursele au permis tinerilor să isi cumpere materiale si instrumente si să participe la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specializare in Romania si in străinătate. De asemenea, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat o tabără de creatie la Tescani si o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic. Programul din 2012 i-a promovat si continuă să ii promoveze pe tinerii artisti selectati in cadrul unor concerte, expozitii si evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor si al sustinătorilor proiectului Tinere Talente.

Alexandru Tomescu a reusit prin geniul său artistic să schimbe definitiv perceptia romanilor asupra muzicii clasice. Violonistul fascinează audientele mondiale prin felul in care modelează sunetele pe vioara sa Stradivarius Elder-Voicu si este unanim apreciat pentru culoarea si densitatea sonoră a interpretării sale.

Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical vor transmite, in direct, concertul oferit de Alexandru Tomescu in beneficiul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Televiziunea Romană va transmite concertul inregistrat, la postul TVR1, in cadrul a două editii ale emisiunii „Ora Regelui”, in data de 17 noiembrie, respectiv 25 noiembrie.

Co-producători: Fundatia Romană Pentru Excelentă in Muzică si TVR 1. Parteneri: ISS- Facility Services, BRD Groupe Societe Generale, Class Living.

Sponsori: Kaufland, SofMedica, DentalMed, HP, Roche, PWC, Eastern Space Systems, Star Storage, BDR Associates. Eveniment realizat cu sprijinul: Filarmonicii George Enescu, Residence Hotels, Stage Expert, Angelli, News Outdooor.

Partneri media: The Marketer, Business Woman, Cariere, HR Manager, Revista Biz, Avantaje, Psichologies, Sky Lady, B24 Fun, Radio Romania Actualităti, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical.