Vesti proaste pentru persoanele cu credite in franci elvetieni: francul elvetian atinge niveluri record afaceri romania

etichete afaceri:
burkina  bayernlb  calatoria  promo  mandreasca  septembrie  drumurilor  rasplateste  demarat  mentionez  opinia  sectie  motorin  bookeen  filmat  femei  segarceanu  autentificarii  concertul  ansamblul  vrei  florarie  ninja  incep  litigii  depozitarea  redactional  floria  grave  specialist 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Vesti proaste pentru persoanele cu credite in franci elvetieni: francul elvetian atinge niveluri record

sursa: www.smartfinancial.ro
După catastrofa din Japonia, panica a dus la cresterea puternică a cererii pentru monedele "refugiu". Francul Elvetian - la maxime istorice in fata USD. Aprecierea record a Yenului - dezastruoasă pentru refacerea economiei japoneze. Interventia G7 aduce o stabilizare temporară. Ratele la creditele in Franci Elvetieni ar putea creste mai mult dacă situatiile din Japonia si din Libia nu se calmează cat mai rapid.

Panica ce a pus stăpanire pe piete in urma catastrofei din Japonia a dus la cresterea puternică a cererii pentru monedele percepute in mod traditional drept "refugiu" in situatii de criză, astfel incat, săptămana trecută, Francul Elvetian s-a apreciat cu 2,2% in fata Dolarului American, atingand maxime istorice: USDCHF a atins joi cotatia record de 0,8917.

În plus, in mod aparent paradoxal, Yenul Japonez s-a apreciat la randul său pe pietele valutare. "Speculatorii au mizat pe Yen in conditiile in care se asteptau ca o parte dintre companiile japoneze să repatrieze capitaluri in vederea reconstructiei facilitătilor locale, iar companiile de asigurări să vandă active detinute in străinătate pentru a acoperi cererile pentru daune, ambele situatii ducand la cumpărarea de volume importante de Yeni. Traderii au mizat astfel pe repetarea scenariului din 1995, cand, după cutremurul devastator din Kobe, a urmat o tendintă prelungită de apreciere a Yenului Japonez", a arătat Victor Safta, directorul general X-Trade Brokers Romania.

Economia Japoniei se află insă intr-un proces de recuperare dupa contractia din trimestrul al IV-lea. Pe langă impactul cutremurului si pericolul radiatiilor, care incă nu a fost complet eliminat (cu efecte negative importante pe termen scurt si posibil chiar pe termen mediu), intărirea monedei locale vine intr-un moment cum nu se poate mai nepotrivit, deoarece Yenul puternic dezavantajează exportatorii, care sunt motorul economiei japoneze. Yenul a atins joia trecută cotatia de 79,57 in fata Dolarului American, valoare record pentru tranzactionarea modernă, ducand moneda japoneză- in mai putin de o săptămană de la cutremur - la un avans de peste 7% in fata Dolarului, un ritm al aprecierii considerat drept inacceptabil.

Pentru a veni in ajutorul Japoniei, G7 a convocat o intalnire de urgentă, in care membrii au fost de acord asupra interventiei coordonate in pietele valutare. Băncii Centrale a Japoniei i s-au alaturat cele din Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si- intr-o măsură mai mică si Federal Reserve si, respectiv, Bank of Canada, iar in urma interventiei Yenul a pierdut in cateva ore peste 3% in fata Dolarului American ; desi nu a existat o interventie directă, Francul Elvetian s-a depreciat de asemenea, datorita corelatiei puternice care există intre cele două active de refugiu.

"Actiunea G7 a stabilizat pietele valutare, insă "pacea" instaurată pentru moment pare foarte fragilă. Speculatorii ar putea căuta un nou pretext pentru a actiona in directia intăririi Yenului, iar Banca Japoniei ar putea fi nevoită să intervină din nou", a precizat Victor Safta.

Pentru cei care detin credite in Franci Elvetieni, criza din Japonia are, din punct de vedere financiar, urmări mai grave decat pentru restul lumii : interventia G7 a calmat temporar panica financiară, dar nu a reusit să reverseze trendul de apreciere a Francului Elvetian, care- in săptămana care a urmat cutremurului- s-a apreciat cu 2,2% in fata Dolarului si cu 1,1% in fata Euro, in pofida actiunii G7.

"Tulburările din Orientul Mijlociu, atacul asupra Libiei si conflictele din Bahrein si Siria continua să alimenteze interesul pentru Francul Elvetian, care isi mentine rolul de activ "de refugiu". Este nevoie de o risipire a temerilor unui accident nuclear grav in Japonia si o stabilizare a situatiei din Libia si Orientul Mijlociu si abia atunci cei care detin credite in Franci Elvetieni ar putea respira usurati", a arătat Victor Safta.

X-Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj infiintată in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată si monitorizată de institutiile locale care reglementează pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X-Trade Brokers actionează ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piată de instrumente derivate- Contracte pentru Diferentă (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de mărfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzactionează instrumente derivate pe piata extrabursieră, decontările tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piată (institutii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent la conturile de investitii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactionează lunar un volum ce depăseste 25 miliarde Euro (in marja). Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii. Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).