Veneto Banca - noul brand oficial al Banca Italo Romena afaceri romania

etichete afaceri:
cantarire  a665  raicu  pda  nationalitati  guverne  ocrotirea  locuintele  locomotorii  lovita  derulabile  recomanda  nete  medicii  castele  analize  paravion  tovar  ina  trenuri  grenoble  woodii  televizate  scale  deservi  bursiera  scandinav  intensificand  bucatarii  curiozit 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Veneto Banca - noul brand oficial al Banca Italo Romena

sursa: www.smartfinancial.ro
Începand cu data de 26 mai 2014, Sucursala București a băncii de drept italian Banca Italo Romena, care operează pe piața din Romania din anul 1997, va deveni Sucursala București a Veneto Banca, instituție de drept italian aflată la conducerea Grupului Veneto Banca.

Ca urmare a fuziunii dintre băncile de drept italian Veneto Banca s.c.p.a. și Banca Italo Romena S.p.A., prin absorbția celei din urmă de către prima, Sucursala București a Băncii Italo Romena iși va schimba denumirea in Sucursala București a Veneto Banca, adoptand brandul și identitatea vizuală a băncii-mamă.

“Privim cu incredere redefinirea identității și consolidărea noastră ca instituție bancară cu experiență și tradiție, bazandu-ne pe cei peste 130 de ani de activitate pe piața italiană, pentru a dezvolta soluții financiar-bancare complexe, adaptate realităților pieței romanești. Ne definesc in continuare calitatea serviciilor oferite, crearea de valoare adăugată pentru clienți, etica și profesionalismul angajaților noștri”, a declarat Paolo Mariani, Director General al Băncii Italo Romena.

Prin acest demers, Veneto Banca urmărește o repoziționare a operațiunilor din Romania prin implicarea directă pentru a crește eficiența comercială.

“Această redefinire a identității instituției noastre va insemna pentru clienții noștri acces la produse noi și la servicii optimizate”, a adăugat Paolo Mariani, Director General al Băncii Italo Romena.

Banca va continua să se adreseze in principal segmentului intreprinderilor mici și mijlocii și al practicanților de profesii liberale, dar și segmentului persoanelor fizice, printr-o ofertă completă de produse și servicii.

“Vom oferi și pe viitor sprijin clienților noștri in tot ceea ce intreprind, aducandu-ne contribuția la transformarea visurilor lor in planuri de succes”, a completat Paolo Mariani, Director General al Băncii Italo Romena.

Fuziunea dintre Banca Italo Romena și Veneto Banca nu va aduce modificări ale relațiilor existente intre Bancă și clienții săi.

Banca Italo Romena a fost infiinţată in anul 1980 şi reprezintă un prim exemplu de joint-venture intre Italia şi Romania in sectorul bancar.

În anul 1997 a fost deschisă Sucursala Bucureşti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia. Din anul 2001, Banca Italo Romena şi-a dezvoltat treptat reţeaua teritorială şi portofoliul de clienţi. Dintr-o bancă orientată, la inceput, către segmentul corporate, in special către societăţile italiene, aceasta s-a deschis treptat şi către societăţile romaneşti şi segmentul retail.

Banca Italo Romena operează in Romania prin Sucursala București, a cărei rețea cuprinde 22 de agenții, dintre care 5 se află in București, iar restul in cele mai importante orașe.

Pe 26 mai 2014, Banca Italo Romena iși schimbă numele in Veneto Banca, ca urmare a fuziunii dintre cele două instituții.

Istoria grupului Veneto Banca datează din anul 1877 cand Banca Popolare di Montebelluna a luat ființă in provincia Treviso din Nord-Estul Italiei.

În 1997, aceasta iși incepe extinderea printr-o serie de achiziții de bănci locale și prin deschiderea de noi filiale, schimbandu-și totodată numele in Veneto Banca și devenind un jucător important in sistemul bancar italian.

În prezent, Veneto Banca operează in Italia printr-o rețea teritorială formată din 523 de filiale proprii și ale băncilor in care deține acționariatul majoritar: Banca Apulia, Banca Intermobiliare și Banca IPIBI.

În 2000, Veneto Banca și-a inceput extinderea in Europa de Est prin achiziția a patru bănci in țări cu potențial ridicat, in care operează numeroase intreprinderi italiene: Romania (Banca Italo Romena), Republica Moldova (Eximbank), Croația (Veneto Banka d.d.) și Albania (Veneto Banka sh.a.).