Vanzarile Goodyear au atins 5,2 miliarde dolari in al doilea trimestru 2008 afaceri romania

etichete afaceri:
consilieri  congelata  ajustare  strans  officer  fondata  influenti  incep  bora  il  ecologic  adc*ro  avocaturii  activity  certificat  eficientizat  scade  abur  australia  munplast  inceap  cumpararii  cedeaza  succesive  netsuite  er  burela  canapele  reconstituim  decorare 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Vanzarile Goodyear au atins 5,2 miliarde dolari in al doilea trimestru 2008

sursa: www.smartfinancial.ro
Goodyear Tire & Rubber Company a raportat vanzari record pe al doilea trimestru al anului in curs datorate performantei afacerilor sale internationale. Vanzarile Goodyear pe cel de-al doilea trimestru au atins recordul de 5,2 miliarde de dolari, cu pana la 6.5 procente mai mult fata de anul trecut datorita unei imbunatatiri a politicii preturilor, unui mix de produs mai bogat si impactului tranzactiilor valutare straine favorabile, care au compensat volumul mai scazut din America de Nord si Europa.

De asemenea rezultate cu un impact deosebit au aparut ca urmare a dezinvestirii in 2007 a companiei T&WA pentru roti montate, care a avut vanzari de 186 milioane de dolari in al doilea trimestru al anului trecut.

Venitul anual per anvelopa, excluzand impactul tranzactiilor valutare straine, a crescut cu 9 procente fata de acelasi trimestru al anului 2007, reflectand cresteri importante peste tot in lume in politica de pret si in mix-ul de produs generate de strategiile de succes ale companiei de a se centra pe valoarea adaugata a anvelopelor. An dupa an venitul anual per anvelopa a crescut constant timp de 15 trimestre consecutiv.

"Performanta noastra extrem de puternica pe cel de-al doilea trimestru si pe primul semestru demonstreaza executia de succes a strategiilor noastre in pofida provocarilor economice semnificative cu care ne-am confruntat, in special in America de Nord", a spus Robert J. Keegan, presedinte si CEO.

"Cresterea robusta a operatiunilor noastre internationale, in special pe pietele emergente, au compensat peste asteptari continua slabire a pietei din America de Nord. Strategia noastra de a investi in piete emergente a rezultat in stabilirea unor afaceri profitabile si in continua crestere", a mai spus acesta.

"Ramanem increzatori in abilitatea noastra de a reusi sa gestionam conditiile provocatoare ale afacerii pe termen apropiat si suntem centrati pe maximizarea performantei afacerii in contextul dat", a adaugat Keegan. "In acelasi timp, strategia noastra de investitiile pe termen lung ne pozitioneaza spre capitalizarea oportunitatilor de piata disponibile si atractive".

Cel de-al doilea trimestru al lui 2008 a fost puternic influentat de rationalizarea taxei adaugate si de accelerata depreciere a costurilor de 87 milioane de dolari (36 centi pe actiune) in primul rand datorita anuntarii inchiderii planificate a unitati de productie de anvelope din Australia.

Cel de-al doilea trimestru al anului 2007 a inclus cheltuieli de retinere de datorie a taxelor adaugate de 45 de milioane de dolari (20 centi pe actiune), rationalizarea si deprecierea accelerata a costurilor de 15 milioane de dolari (6 centi pe actiune) si un beneficiu provenit din taxa de depasire a perioadei de a corecta diferenta de taxe in Columbia de 11 milioane de dolari (5 centi pe actiune).

Venitul pe segmentul operational in al doilea trimestru a fost de 24 milioane de dolari, fata de acelasi trimestru al lui 2007 ca rezultat al unei imbunatatiri continue a politicii de pret, a mix-ului de produs si a costurilor structurale care au fost compensate prin efectele slabirii pietei, inflatiei crescute si anuntarii costurilor dedicate modernizarii unitatilor de productie si instruirii noilor asociati. Politica de pret imbunatatita si mix-ul de produs de 107 milioane de dolari a compensat peste asteptari cresterea costurilor materiei brute de 59 milioane de dolari.

Vanzarile din regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa au excedat trimestrial la 2 miliarde de dolari pentru prima data, crescand cu 15 procente comparativ cu al doilea trimestru al anului 2007.

Cresterea a rezultat in primul rand din impactul favorabil al cursului valutar strain si datorita imbunatatirii politicii de pret si a mix-ului de produs care au compensat peste asteptari volumul scazut rezultat din conditiile de piata mai slabe. Vanzarile in cel de-al doilea trimestru al lui 2008 au fost influentate pozitiv de cota de piata castigata de marcile Goodyear si Dunlop.

Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Revista Fortune a numit compania Goodyear "World's Most Admired Motor Vehicle Parts Company" in lista sa din 2008 al celor mai admirate companii din lume. Publicatia a cotat compania pe locul 1 in inovatie, managementul resurselor umane, utilizarea activelor si orientare globala.

Compania este de asemenea listata in lista Celor Mai Respectate Companii din America a revistei Forbes precum si pe lista Celor Mai de incredere Companii din America, iar revista CRO a clasat compania in topul 100 al Best Corporate Citizens. Goodyear are in jur de 70,000 de angajati si fabrica produsele sale in peste 60 de unitati de productie in 25 de tari peste tot in lume.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©