Tehnic, Romania a iesit din recesiune. Cresterea economica solida mai are insa de asteptat afaceri romania

etichete afaceri:
pondere  vorbeasc  kia  optimizat  contraventiei  imworld  atenua  lucrurilor  reuseste  societatii  elite  cheltuial  falsificate  play  tranzi  fructifici  ilinca  adamescu  it  talente  complementare  angajeaza  metal  vil  conduci  tranzactiunare  constituire  somn  cuprinsa  repeta 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Tehnic, Romania a iesit din recesiune. Cresterea economica solida mai are insa de asteptat

sursa: www.smartfinancial.ro
Romania a iesit cel mai probabil tehnic din recesiune la finalul trimestrului intai, insă revenirea nu este incă perceptibilă pentru majoritatea romanilor. Au apărut semnale privind o posibilă crestere a apetitului pentru creditare. Cresterea economică solidă mai are incă semne de intrebare.


Datele estimate de Comisia Natională de Prognoză (CNP) pentru trimestrul intai din 2011 arată o crestere de 0,5% fată de ultimul trimestru din 2010 si de 1,3% fată de primul trimestru din 2010, ceea ce ar insemna tehnic iesirea din recesiune.

Industria rămane motorul economiei, marcand un avans de 12,7% in februarie; de altfel, productia industrială a limitat căderea economiei in 2009 - 2010, ancorată de cererea externă, iar exportatorii au fost la randul lor favorizati si de deprecierea cursului de schimb in această perioadă. Dar 2011 a adus pană acum o tendintă de intărire a Leului, iar economia zonei Euro ar putea fi franată de majorările de dobandă, astfel incat, pentru o redresare solidă, este nevoie ca alte sectoare să preia conducerea.

"Cresterea cererii de credite in martie pentru a doua lună la rand ar putea fi un semnal că romanii sunt intr-adevăr mai deschisi pentru consum. O parte dintre solicitări ar putea fi legate de refinantarea unor credite in conditii mai bune, insă semnalul rămane unul pozitiv", a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

Desi cresterea economică in două trimestre consecutive defineste tehnic iesirea din recesiune, aceasta nu va avea efecte rapide si puternice pentru cei mai multi dintre romani. Dezghetarea pietei muncii abia a inceput, iar revenirea increderii ia timp, după socul adus de criza financiară.

”E drept insă că o dinamică pozitivă lentă a fost pusă in miscare, iar, in conditii favorabile, agricultura ar putea contribui la randul său la cresterea economiei, mai ales in contextul unor preturi alimentare ridicate”, arată analistii X-Trade Brokers. Pentru o crestere sănătoasă, care să se reflecte in nivelul de trai pe termen lung, Romania are insă nevoie să isi imbunătătească eficienta infrastructurii si aparatului public.

"Încasările la bugetul de stat au crescut, dar deficitul rămane incă la niveluri ridicate. Romania nu are bani de risipit. Fondurile europene si resursele publice trebuie folosite eficient si inteligent, dar un nou ciclu de crestere nu mai trebuie să se bazeze pe un consum euforic sustinut de finantare externă. Economia se va imbunătăti treptat, insă răman in continuare riscuri privind incetinirea economiei europene si cresterea preturilor materiilor prime. Romanii trebuie să evite tentatia optimismului excesiv: intrarea intr-o crestere solidă mai are incă semne de intrebare", a precizat Victor Safta.

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj infiintată in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată si monitorizată de institutiile locale care reglementează pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X- Trade Brokers actionează ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piată de instrumente derivate- Contracte pentru Diferentă (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de mărfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzactionează instrumente derivate pe piata extrabursieră, decontările tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piată (institutii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent la conturile de investitii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactionează lunar un volum ce depăseste 25 miliarde Euro (in marja).

Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.

Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).