Tadeusz Kuropatwinski preia conducerea sucursalei X-Trade Broker din Romania afaceri romania

etichete afaceri:
jeremie  xf205  provilla  relaxante”  gastronomie  imprimare  hornbach  editii  streseaza  baruri  standuri  aprilie  politic  743  dosarului  racoritoare  mpg  imc  mutari  sustenabilitate  n73  colaborand  sol  traditiei  cuprinzand  implementarea  extraordinare   autorizatie  plastilina  tehnicienii 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Tadeusz Kuropatwinski preia conducerea sucursalei X-Trade Broker din Romania

sursa: www.smartfinancial.ro
Tadeusz Kuropatwinski preia conducerea sucursalei X-Trade Brokers din Romania ca director general, inlocuindu-l pe Victor Safta, care s-a retras din functia detinută pentru a-si pune in aplicare alte proiecte. Tadeusz Kuropatwinski s-a alăturat companiei X-Trade Brokers in anul 2009, ca Associate Manager la sediul central din Polonia, iar din 2010 a ocupat functia de director adjunct al sucursalei din Romania, fiind responsabil cu coordonarea departamentelor de marketing, resurse umane si financiar. Anterior activitătii sale in X-Trade Brokers, Tadeusz a colaborat cu compania Accenture in Management Consulting.

Kuropatwinski are un masterat in corporate finance si unul in management (la Warsaw School of Economics) si a absolvit un program international de management CEMS, clasat de către Financial Times in top 3 programe de general management. Tadeusz Kuropatwinski vorbeste poloneza, engleza, germana si romana.

“Este o sarcină dificilă si plină de responsabilităti pe care o preiau avand două obiective majore. Pe de o parte imi propun consolidarea pozitiei pe care X-Trade Brokers o are pe piata romanească mai ales din prisma educatiei populatiei in acest domeniu si a transformării tranzactionării pe pietele financiare intr-un “sport de masă”. Pe de altă parte, vizez cresterea volumelor tranzactionate in mod constant de către clientii nostri”, a arătat Tadeusz Kuropatwinski, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

X-Trade Brokers, cea mai mare casă de brokeraj din Europa Centrala si de Est, s-a lansat pe piata din Romania in anul 2009, iar in cei trei ani de activitate s-a remarcat prin programele extensive gratuite de educare a romanilor in ceea ce priveste pietele de capital. Peste 5.000 de persoane au participat in 2011 la programele de instruire gratuită organizate de X-Trade Brokers, astfel incat totalul participantilor in perioada 2009- 2011 a ajuns la 21.000. În 2012, compania va continua să organizeze atat seminarii si webinarii gratuite, cat si sesiuni de pregătire contra cost- realizate conform unor cerinte precise ale unui grup de persoane.

"X-Trade Brokers se adresează persoanelor cu venituri medii si peste medie, pentru deschiderea unui cont de tranzactionare fiind necesară suma minimă de 2.000 lei, iar pentru initierea unei tranzactii- suma minimă de 100 Euro ; romanii sunt foarte dornici să invete să tranzactioneze si foarte multi dintre clientii nostri au făcut progrese importante in ceea ce priveste sistemele de management al riscului care să ii impiedice să aibă pierderi semnificative, ceea ce ne arată că eforturile noastre educationale au o finalitate lăudabilă", a precizat Tadeusz Kuropatwinski.

Pe platforma X-Trade Brokers se efectuează tranzactii cu CFD-uri (Contracte pentru Diferentă), tranzactionarea realizandu-se in urma depozitării unei marje initiale, care reprezintă o garantie pentru tranzactie si care are valori cuprinse intre 1% si 20% din valoarea tranzactiei; astfel, in cazul tranzactiilor pe piata valutară, marja este de 1%, asa incat cu un depozit de garantie de 1.000 Euro, o persoană poate efectua tranzactii de 100.000 Euro sau, cu un depozit de 100 Euro poate realiza o tranzactie de 10.000 euro.

"Ca si volum de business, pentru anul curent obiectivul principal este stabilizarea volumelor tranzactionate si scăderea componentei "sezoniere", prin care avem luni calendaristice in care marcăm 1 miliard Euro tranzactii in marjă si alte luni cu volume mult mai mici ; ne propunem atragerea de noi clienti (in 2011 am castigat peste 800 de noi clienti), precum si cresterea volumelor tranzactionate de fiecare client, in primul rand prin sprijinirea acestora in mod educativ astfel incat să isi crească profiturile realizate din tranzactii si să isi reducă dramatic pierderile", a arătat Kuropatwinski.

Programele de educatie privind pietele financiare au crescut randamentele pe care le-au realizat clientii romani: in 2010, acestea au ajuns pană la 102% pe an, iar in 2011 au crescut pană la 294%.

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj infiintată in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 21 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată si monitorizată de institutiile locale care reglementează pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X- Trade Brokers actionează ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piată de instrumente derivate- Contracte pentru Diferentă (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de mărfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzactionează instrumente derivate pe piata extrabursieră, decontările tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piată (institutii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent la conturile de investitii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 30.000 de clienti care tranzactionează lunar un volum ce depăseste 35 miliarde Euro (in marja). Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 21.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii. Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).