Strategii pentru a-ti ajuta copilul sa devina independent financiar afaceri romania

etichete afaceri:
prelea  sumare  masurare  inovatie  aw100  audientei  impulsionate  strategiile  structurale  cerin  anume  vinurilor  boyd  eia  p3  hellenic  presante  reformele  sufere  education  valentin`s  romcar  reputation  meissen  victorii  niponi  salbatica  accentuat  supuse  corepunz 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Strategii pentru a-ti ajuta copilul sa devina independent financiar

sursa: www.smartfinancial.ro
Viața copilului tău după ce a terminat școala poate fi grea, mai ales cand copilul se intoarce acasă. Chiria scumpă și un salariu mic transformă traiul independent intr-o provocare. Părinții ii pot invăța pe copii cum să fie pe picioarele lor din punct de vedere financiar prin dezvoltarea abilităților de a-și gestiona cat mai bine finanțele.

Dacă copilul se mută din nou in casa părintească, iar părinții plătesc pentru tot, acest lucru inseamnă că el are și va avea probleme financiare. Dacă un copil nu poate trăi pe cont propriu, fără ajutor din partea părinților, este un indicator că este intr-adevăr o problemă financiară. Cei care au absolvit o școală se mută din nou cu părinții, in special in orașele mari, unde traiul pe cont propriu este foarte costisitor. Copilul tău poate deveni independent financiar dacă are abilitățile necesare de a-și gestiona bine finanțele. Nu trebuie să apeleze la credite online pentru a ieși din impas pentru că va intra mai mult in probleme financiare.

Ca părinte, ai dreptul să te implici cand copilul tău iți cere să-l ajuți financiar. Ajută-ți copilul să-și facă planuri de viitor și fii alături de copilul tău pentru ca el să poată să le indeplinească. Fii alături de copilul tău pas cu pas pentru ca el să devină independent financiar. De asemenea, discută cu el dacă ii vei acorda suportul tău financiar. Copilul tău s-ar putea să iși dorească o carieră inainte de a deveni independent pe plan financiar. Poate copilul tău va dori să pună deoparte bani să iși cumpere o casă sau să fie absolvent de studii postuniversitare.

Un copil trebuie să știe că setarea unui buget este necesară. Ca părinte, invață-l pe copilul tău obiceiuri bune pe plan financiar, pentru că el trebuie să știe că este important să facă economii și să iși plătească creditele la timp. Orice credit de nevoi personale a contractat, trebuie să il plătească lunar, in rate sau chiar integral. Mai mult, este important pentru copilul tău să nu exagereze cu cheltuielile. Poate s-a invățat cu un stil de viață mai scump decat iși poate permite. De exemplu, un tanăr trebuie să facă sacrificii și să locuiască cu un coleg de apartament, să folosească transportul in comun in locul unei mașini sau să iși ia zilnic pachet de acasă in loc să ia pranzul in oraș.

Dacă plătești factura de telefon sau de gaz a copilului tău, el trebuie să știe că trebuie să contribuie și el. A face economii nu este ușor, dar sunt modalități de a-l ajuta pe copilul tău să pună bani deoparte. Învață-l pe copilul tău să contribuie cu o sumă de bani in casă lunar. Suma cu care el contribuie va putea fi pusă intr-un fond de economii care il va ajuta in viitor. Orice tanăr trebuie să-și facă economii care să il determine să iși achiziționeze o casă sau un apartament. Un job bine plătit este, de asemenea, important. Astfel, copilul trebuie să se desprindă pas cu pas de părinții lui și să devină independent.