SOS Satele Copiilor si BASF - program de sprijinire a copiilor din familiile defavorizate afaceri romania

etichete afaceri:
tudorache  securitate  comisioane  larix  vocea  necorporale  analist  f5  aplicata  tie  randament  adaptam  tilsit  suerd  estimam  atenua  e105  rabdare  deprecieri  unica  trimestru  probabila  usi  paketshop  combinatia  bob  blitul  chimie  algoritmi  netedu 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

SOS Satele Copiilor si BASF - program de sprijinire a copiilor din familiile defavorizate

sursa: www.smartfinancial.ro
BASF isi continua parteneriatul inceput anul trecut cu asociatia SOS Satele Copiilor Romania, pentru sprijinirea "Proiectului de intarire a Familiei Cisnadie" si a "Proiectului pentru formarea profesionala continua a Mamelor SOS". Compania BASF va sustine finantarea celor doua programe printr-o noua donatie de 25.000 de euro.

"Consideram ca este responsabilitatea noastra de a continua parteneriatul cu Sos Satele Copiilor, ajutand astfel copiii din familiile defavorizate. Anul acesta am mers pe aceeasi directie, avand in vedere ca numai prin pregatirea corespunzatoare a mamelor sociale si prin imbunatatirea mediului familial copiii pot beneficia intr-adevar de sprijinul nostru", a precizat Luminita Teodorescu, Director General BASF Romania.

Anul acesta, "Proiectul de intarire a Familiei Cisnadie" va sprijini 126 de copii din 38 de familii. Micutii care vor beneficia de acest proiect apartin unor familii numeroase, care traiesc in conditii precare, in case formate din 1-2 camere, de cele mai multe ori impreuna cu alti 4-5-6 membri al familiei intr-o singura camera.

Printre obiectivele stabilite in cadrul acestui program, cele mai importante vizeaza sustinerea retelei locale pentru ajutarea familiilor nevoiase, sustinerea integritatii si a unei bune functionalitati a caminului, prin prezenta in cadrul echipei a unor psihologi si sociologi, si dezvoltarea unor programe speciale de consiliere atat pentru copii, cat si pentru parinti.

În plus, asociatia SOS Satele Copiilor planuieste sa deschida si Centrul Cisnadie de Consultanta si Suport pentru copii si parinti, in cadrul dezvoltarii "Proiectului de intarire a Familiei Cisnadie". Beneficiarii urmeaza sa fie 200 de copii si parintii acestora, care vor avea acces la consultanta sociala si psihologica, informare, educare, suport material si financiar, activitati de relaxare si de socializare, precum si activitati pentru dezvoltarea aptitudinilor social-emotionale.

În paralel cu derularea "Proiectului de intarire a Familiei Cisnadie", cel de-al doilea program "Proiectul pentru formarea profesionala continua a Mamelor SOS" a asigurat instruirea unor grupuri formate din 26 de mame si "matusi" sociale. În Romania, programul a vizat, in mod special, educatia sexuala. Participantii au fost instruiti cum sa se elibereze de tabuuri si prejudecati si sa abordeze problemele de educatie sexuala in fata copiilor, pentru a inlatura riscul ca acestia sa experimenteze mult prea devreme ce inseamna o viata sexuala.

Donatia BASF este utilizata pentru a cumpara tichete sociale oferite familiilor cu probleme, ca recompensa si stimulent pentru gasirea unui loc de munca si inscrierea copiilor la scoala. Pe langa oferirea acestor tichete, familiile sunt sprijinite si ajutate sa se inregistreze in cadrul serviciilor medicale, cat si in alte programe oferite fie de statul roman, fie de alte organizatii. Tarile participante la aceasta donatie sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia si Romania.

SOS Satele Copiilor Romania este o asociatie cu 14 proiecte sociale in cadrul carora sunt ocrotiti 525 de copii si tineri in mediul familial si sustine anual peste 10.000 de beneficiari