Social Media, mai mult decat o strategie, un real canal media - tema editiei la Marketing in Direct 2016 afaceri romania

etichete afaceri:
gheață  interviuri  procesatoare  prietenii  garantate  biedronka  arnaud  numind  inchirere  cartelei  pmr  facila  moderato  simbolurile  graduala  loca  toat  greek  bancare   constand  garant15  marnier  eliberate  necesarul  psihologilor  revizuita  influentata  evaluatorilor  arnia  csi 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Social Media, mai mult decat o strategie, un real canal media - tema editiei la Marketing in Direct 2016

sursa: www.smartfinancial.ro
La finalul lunii septembrie, la Clubul Diplomatic București, a avut loc cea de-a 8a ediție a Conferinței „Marketing in Direct” (MID). Cca 220 de participanţi au avut ocazia de a afla direct de la cei 11 specialiști in domeniu cum, pentru a fi cu un pas inaintea concurenței, Social Media trebuie privită nu doar ca o strategie, ci drept un real canal media.

Conferința MID a debutat cu prelegerea lui Zoe Cairns, expertul numărul 1 in UK in Social Media & Online Marketing. Cairns a lansat intrebarea referitoare la necesitatea influențatorilor in procesul de marketare și și-a prezentat propria strategie de reprezentare brand prin intermediul acestora, precum şi un model de planificare conţinut in social media.

Stela Toderașcu, Senior Manager Commercial Marketing Avon pentru Romania și Moldova, a pus accentul pe importanța creării unui conținut puternic in comunicarea brandului către consumatori. Potrivit viziunii ei, majoritatea acestora preferă să-și obțină informațiile din articole avand conținut relevant, extras din intamplări reale ale membrilor comunității Avon.

Mai departe, Alex Dona, specialist in media cross-platform și Managing Partner al TimesNewRoman.ro, a pus accentul pe conținutul care provoacă convenționalul și pe mesajul pe care acesta il transmite prin provocarea unor zone „interzise” de subiecte. El este de părere că asumarea unor riscuri in comunicarea mesajului, cunoscand necesitățile clientului, poate suplini prioritizarea alocării unui buget in acest sens.

Alexandru Negrea, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți in social media din Romania, a prezentat cele 10 modalități proprii pentru creșterea vanzărilor prin mediul de socializare online. Făcand trecerea prin platformele cele mai utilizate, el a pus accentul pe canalele pe care acestea le pun la indemana utilizatorilor săi.

Co-fondatorul F64, Marian Alecsiu, a subliniat importanța intemeierii „triburilor”, o formă de organizare a membrilor unei comunități, bazată pe pasiuni comune. Avand la bază nevoia de educație in domeniul de interes, prin sfaturi și recomandări venite din partea celor cu o mare experiență, el este de părere că se poate transmite un răspuns rapid solicitărilor, in general, și astfel se poate crea un bun context de comunicare pentru cei care impărtășesc un țel comun.

A doua jumătate a seriei de prelegeri a fost deschisă de către Mihaela Tatu, speaker bine-cunoscut al Conferințelor MID, fiind la a treia participare consecutivă. Aceasta a preferat să vorbească invitaților din suflet, prin prisma propriei sale transformări, raportate la noul val de comunicare in online. Exprimandu-și nevoia personală de a fi in pas cu cele mai noi modalități de socializare, a incurajat audiența să iasă din zona de confort și să-și descopere modalitatea unică de dezvoltare și ascensiune in domeniu.

Rareș Bănescu, fondatorul aplicației Retargeting, prin care ajută firmele online să-și crească rata de conversie cu pana la 10%, prin comunicarea personalizată și automatizarea activităților de marketing, este un om al cifrelor. El a prezentat un studiu aprofundat al statisticilor dinamice din social media și a exemplificat o modalitate de achiziție a produselor dintr-o aplicație facilă, pusă la indemană de una dintre cele mai populare rețele de socializare.

De cealaltă parte, Mirela Bucovicean, cea care a creat prima platformă de promovare și vanzare a creaţiilor tinerilor designeri romani, Molecule F, fiind și un exemplu de succes in antreprenoriatul creativ, a susținut importanța influențatorilor in procesul de marketare, punand accentul pe relația construită intre consumator și acesta, avand la bază increderea și nevoia de model.

Despre crearea unui brand al personalității a vorbit Daniela Tudor, specialist in comunicare și co-fondator al site-ului de dezvoltare personală Chic-Elite.ro. În funcție de platforma folosită, necesitatea reprezentării personale, intr-o formulă optimă, devine crucială pentru ieșirea din anonimat.

Oana Sav, Chartered Marketer și fondatorul Institutului de Marketing, a susținut conceptul imbunătățirii rezultatelor prin definirea mai bună a obiectivelor. Înțelegerea rețelelor de socializare in scopuri de marketare, a posibilității de deschidere a unui dialog multidirecțional și de dezvoltare in urma unui feedback rapid, sunt doar cateva dintre avantajele creării unei relații autentice cu consumatorul dar și de intreținere a acesteia.

În incheiere, Denis Todirică a prezentat mimetismul comportamental sau modalitatea in care dorințele noastre sunt influențate de mediul cu care interacționăm. După experiența lansării aplicatiei STATUS, o nouă experiență de socializare prin care poți cunoaște oameni interesanți din jurul tău, el a subliniat nevoia unei platforme care să valorifice influencerii și prin care aceștia să beneficieze și de venituri prin ustensile dedicate.

Evenimentul a fost moderat de efervescenta Laura Dragomir, expert in Comunicare & Public Speaking.
Prezentarile speakerilor pot fi descarcate de pe site-ul Conferinței.

Sponsori „Marketing in Direct”: Alpha Bank, Secom, Budureasca, Avon, e-Sky, Siveco, Tailor Events, Topoloveni, Pegas, BestEvent, Hotel Royal, Anti Aging Klinik, Sprinter Promotion, Tchibo, Supradyn, Dormeo, Bruschette Maretti, Green Sugar, Ivatherm, Touch Antibacterial, Gett's Salons, Intersport, Redd's, Sanovita, Seroussi, Diamond, Meli-Melo, Marionnaud, Boromir, McVitie's, LaDorna, Profi, Gerlinea, Merlin's Vitamin Aqua, Clinica DentalOne, ProfiPrint, Red Bonus Card, Fit4You, Clausweb, Nikon si ListaFirme.ro

Parteneri media „Marketing in Direct”: Inspire Group, Cocor, Chic-Elite.ro, Zelist Monitor, Institutul de Marketing, MarketingFocus.ro, Marketing Romania, Iqads, PR Wave, Forbes, Markmedia.ro, Agerpres, Cariereonline.ro, Finzoom, Eva.ro, Inmedia.ro, Romania Libera, Casa Mea, Smark, Brand4Brands.ro, 9AM, ROL.RO, News Up, NINE O'CLOCK, Business Review, Ordinea Zilei, Smart Financial, Blitz TV, Salon TV, Revista Biz, Garbo.ro, Business Woman, Manager Express, Ziare.com, Business24, Calendar Evenimente, Manpres, Rabbit Media.