Smithfield Prod - investitie de 3,5 milioane USD finalizata la Comtim afaceri romania

etichete afaceri:
confrunt  unicom  regiunile  medicover  presanta  mobility  provocarea  tintim  murray  ecomaster  avalnet  action  surugiu  atebank  metale  fermierii  diezax;  b2  decisiv  cartei  specificandu  sierra  efectivi  y330  copaceni  zedda  culoarea  restante  exxonmobil  reconstruit 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Smithfield Prod - investitie de 3,5 milioane USD finalizata la Comtim

sursa: www.smartfinancial.ro
Smithfield Prod a finalizat lucrările de retehnologizare a zonei de refrigerare rapidă a carcaselor de porc rezultate din procesul de abatorizare. Investiţia s-a ridicat la suma de 3,5 milioane USD, noua zonă de refrigerare acoperind o suprafaţă de 755 m2. Timp de aproape 4 luni, 7 companii contractoare au fost angrenate in acest proiect.

Refrigerarea rapidă este o metodă de refrigerare a alimentelor, a cărnii de porc in cazul de faţă, la o temperatură scăzută, sigură din punct de vedere al stopării inmulţirii bacteriilor.

Prin această investiţie, prin tranzitarea carcaselor in tunele cu temperaturi cuprinse intre -18 şi - 24 grade C, pentru un interval de 90 minute, carnea de porc ajunge la parametrii optimi pentru a putea fi păstrată in siguranţă şi a fi consumată ulterior.

„Retehnologizarea zonei de refrigerare, pe langă avantaje legate de siguranţa alimentară şi de eficientizarea şi modernizarea capacităţii de producţie a companiei, prezintă avantajul reducerii pierderilor de frig şi implicit reducerea consumul de energie electrică, aspecte importante şi din perspectiva protejării mediului”, declară dl. Morten Jensen, Director General Smithfield Prod.

Răcirea rapidă a carcaselor de porc poate fi utilă şi procesatorilor ca metodă adiţională de a controla creşterea microbiană şi, implicit, creşterea siguranţei alimentare in ceea ce priveşte produsele pe bază de carne de porc.

Investiţia actuală se alătură celor peste 67 milioane USD, sume pe care compania Smithfield Prod le-a alocat in ultimii 5 ani exclusiv pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fostului COMTIM.

Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de 600 de capete pe oră, fiind situat pe locaţia fostului COMTIM, in judeţul Timiş. Valorile Smithfield Prod sunt siguranţa alimentară, responsabilitatea faţă de mediul inconjurător, inţelegerea specificului local şi sprijinul comunităţii locale in care işi desfăşoară activitatea, dezvoltarea continuă a tehnologiilor folosite şi crearea unui mediu de lucru plăcut angajaţilor. Smithfield Prod este o companie certificată ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului şi ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Siguranţei Alimentare.