Semnale negative privind cele mai mari economii din Zona Euro afaceri romania

etichete afaceri:
adere  ofertant  fulop  covalact  sanctionati  romania   dubleaza  antares  icon225  trei  configurari  milan  importantei  filmarile  pozitionata  fanii  teletrade  scriere  perfectionare  dobanzi  firma  unitatii  sistemul  us  cesiunea  campaniilor  2008  intalnirii  ajustare  7 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Semnale negative privind cele mai mari economii din Zona Euro

sursa: www.smartfinancial.ro
"Rezultatele privind productia industrială din Franta si comenzile de productie din Germania, anuntate astăzi, constituie in ansamblul lor semnale negative pentru reluarea cresterii economice in cele mai mari economii din Zona Euro, astfel incat creste probabilitatea unor alte revizuiri negative privind economia din regiune in acest an", a arătat Cătălin Busa, director general al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest, singura companie romanească ce a devenit formator de piată pe piata extrabursieră de Contracte pentru Diferentă (CFD-uri).

Comenzile de productie din Germania au crescut in martie cu 2,2% fată de februarie, cand au avansat tot cu 2,2% comparativ cu ianuarie. "Ca evolutie recentă, vestile par a fi bune, dar la nivel anual, lucrurile stau diferit: comenzile de productie au scăzut in martie si februarie 2013 fată de aceleasi luni din 2012 (cu 0,4% si, respectiv, 0,2%). În acelasi timp, comenzile de productie trebuie privite inclusiv in contextul somajului: numărul de someri din Germania a inregistrat in aprilie a doua lună consecutivă de usoară crestere; ca pondere nu a fost o crestere mare, dar semnalul este negativ", a precizat Cătălin Busa.

Pe de altă parte, productia industrială din Franta a scăzut in martie cu 0,9% comparativ cu februarie, cand a inregistrat un plus de 0,8%; in ianuarie, productia industrială franceză a marcat un declin de 0,8%. Deficitul Frantei, a doua mare economie a zonei euro, a scăzut anul trecut de la 5,3% din PIB in 2011 la 4,8%, dar peste tinta de 4,5% anuntată de guvernul francez, in timp ce somajul este la cota record de 11%, conform estimării Eurostat pentru luna martie.

Economia germană s-a contractat cu 0,6% in ultimul trimestru din 2012, iar cea franceză incearcă să reintre pe o pantă de crestere economică, după o scădere de 0,3% in ultimul trimestru din 2012 si stagnare la nivelul intregului an trecut.

Revizuirile negative răman probabile in continuare

"Vanzările retail au scăzut in Zona Euro, iar inflatia s-a inscris pe panta periculoasă asupra căreia atrăgeam atentia luna trecută, astfel incat a ajuns la 1,2% in aprilie, de la 1,7% in martie si 1,8% in februarie; inflatia si preturile in scădere indică cerere in scădere, care se va reflecta in continuare intr-un nivel redus al productiei industriale", a spus Busa.

Comisia Europeană a revizuit recent prognozele pentru 2013 si anul viitor in ceea ce priveste Zona Euro: scăderea economică din acest an va fi mai mare decat cea estimată anterior (respectiv 0,4%), iar cresterea de anul viitor- mai mică (1,2% in loc de 1,4%). Franta va inregistra, cel mai probabil o scădere economică in 2013, in timp ce Germania se asteaptă la o anumită crestere in acest an. "Oficiali din UE si FMI au arătat recent limitele politicii de austeritate; este clar că se vor contura alte diferite directii pentru stimularea relansării cresterii economice in regiune, dar definirea, implementarea si obtinerea rezultatelor vor necesita timp, asa incăt pare din ce in ce mai putin probabilă o crestere de peste 1% a economiei Zonei Euro anul viitor", a arătat Cătălin Busa.

SSIF Equity Invest SA a fost infiintată in anul 1998, fiind autorizată ca societate de servicii de investitii financiare prin Decizia nr. 3077/09.09.2003, emisă de către Comisia Natională a Valorilor Mobiliare. Prin Decizia CNVM nr. 23191/11.12.2008, SSIF Equity Invest SA a fost autorizată să desfăsoare servicii de investitii financiare specifice- preluarea si transmiterea ordinelor clientilor privind unul sau mai multe instrumente financiare, executarea ordinelor in numele clientilor si, respectiv, administrarea portofoliilor- precum si o serie de servicii conexe (schimb valutar in legătură cu activitătile de servicii de investitii prestate etc).

Instrumentele financiare negociabile cu care operează SSIF Equity Invest sunt valorile mobiliare (actiuni, titluri de stat, obligatiuni emise de organisme publice sau private, alte titluri de imprumut cu scadenta mai mare de un an, drepturi de preferinta la subscrierea de actiuni in cadrul unei majorări de capital, orice alte instrumente financiare calificate de C.N.V.M ca valori mobiliare), instrumentele financiare derivate (contractele futures, contracte options, alte active calificate de C.N.V.M ca instrumente financiare derivate) si titlurile de participare la organismele de plasament colectiv in valori mobiliare.

Fondurile detinute de client la SSIF Equity Invest SA sunt depozitate in numele S.S.I.F. in contul de clienti deschis special in acest scop. În calitate de intermediar, SSIf Equity Invest este membru fondator al Fondului de Compensare a Investitorilor.

Începand cu anul 2013, SSIF Equity Invest a devenit formator de piată pe piata extrabusiera de CFD-uri, fiind prima companie romaneasca ce isi asumă acest rol; suma minimă pentru deschiderea unui cont de tranzactionare cu CFD-uri este de 500 Euro.