Schneider Electric Romania - proiect de eficienta energetica pentru Carrefour afaceri romania

etichete afaceri:
*cosmote  lichidul  lavabila  caine  preferata  cabina  madalina  noutatea  vpl  marea  scadea  zorro  tichete  prisecaru  testate  energizante  achitate  oraselu  gologan  tuca  citeasca  echipaje  modelaj  cartierului  pufuleti  miss  iberdola  bucuros  oportunitatilor  policlinica 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Schneider Electric Romania - proiect de eficienta energetica pentru Carrefour

sursa: www.smartfinancial.ro
Schneider Electric Romania a dezvoltat un proiect de eficiență energetică pentru Carrefour, unul dintre cei mai mari retaileri din piața locală. În cadrul proiectului, au fost implementate soluții de eficiență energetică atat in cele 94 de supermarketuri, cat și la nivelul intregii rețele de hypermarketuri Carrefour, cu beneficii imediate privind reducerea consumului de energie electrică şi, implicit, a costului, creșterea confortului și a siguranței utilizatorilor și reducerea impactului asupra mediului.

În urma implementării cu succes, intr-o primă fază, a soluției StruxureWare Power Monitoring pentru cele 94 de supermarketuri, Carrefour și Schneider Electric au decis extinderea proiectului prin implementarea arhitecturii EcoStruxure pentru intreaga reţea de hypermarketuri. Astfel, au fost generate pentru Carrefour o serie de beneficii la nivel de business, precum reducerea cheltuielilor operaționale prin scăderea consumului de energie electrică, reducerea cheltuielilor de capital prin scăderea costurilor de cablare, instalare și operare asociate cu sistemele integrate de clădiri, creșterea valorii activelor, asigurarea unei valori sustenabile și a unor costuri reduse pe durata ciclului de viață a clădirii.

„Eficiența energetică se află in centrul tuturor activităților Schneider Electric, de aceea ne dedicăm proiectelor care ajută companiile să-și optimizeze consumul de energie electrică și să-și reducă astfel costurile cu energia. Implementarea de soluții eficiente și inovatoare pentru Carrefour, unul dintre principalii jucători din piața de retail din Romania, a reprezentat pentru noi o provocare căreia i-am răspuns cu incredere și entuziasm, datorită expertizei vaste in zona de eficiență energetică dobandite de Schneider Electric la nivel internațional și local”, a declarat Florentina Totth, Country President Schneider Electric Romania și Republica Moldova.

Caracteristicile principale ale soluției StruxureWare Power Monitoring includ monitorizarea consumului total de energie electrică in funcție de tipurile de sarcină (refrigerare, iluminare, HVAC) și accesul in timp real la informații și rapoarte pe serverul Carrefour, utile pentru a decide cele mai potrivite acțiuni de economisire a energiei. Această soluție digitală permite gestionarea de locații multiple și folosește o interfață simplă, intuitivă pentru diverse categorii de utilizatori.

Arhitectura EcoStruxure a fost realizată prin integrarea sistemelor StruxureWare Building Operation și Power Monitoring Expert. În timp ce StruxureWare Building Operation oferă funcții integrate de monitorizare, control, management al energiei, al iluminatului, protecție impotriva incendiilor și HVAC, Power Monitoring Expert este un software pentru aplicații de gestionare a alimentării cu energie electrică, ce colectează și organizează datele din rețeaua electrică printr-o interfață web intuitivă.

Principalele caracteristici ale soluției EcoStruxure sunt monitorizarea calității alimentării cu energie electrică, monitorizarea consumului total al energiei, adaptată pe diferite tipuri de sarcină, direct de la dispeceratul central (sediul Carrefour), pentru pană la 20 de circuite pe locație, integrarea pe o platformă comună a beneficiilor sistemelor de management al clădirilor oferite de Schneider Electric, pentru a optimiza in fiecare locație consumul de apă, aer, gaz și electricitate, precum și o raportare eficientă a alarmelor prin interfața web, pentru a reduce durata de reparații și mentenanță.

„Ca parte a strategiei sale de dezvoltare durabilă, Carrefour Romania se implică in inițiative care au drept scop protejarea mediului inconjurător, implementand, alături de partenerii săi, sisteme de reducere a resurselor folosite pentru operațiunile zilnice. Astfel, soluția propusă de Schneider Electric pentru eficientizarea consumului de energie a venit in completarea acestei strategii, rezultatele fiind imbucurătoare”, a declarat Florin Căpățană, Director Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționale Carrefour Romania.

Alte beneficii ale implementării acestui proiect in supermarketurile şi hypermarketurile Carrefour vizează oamenii și mediul. Spre exemplu, soluțiile furnizate de Schneider Electric creează un nivel mai ridicat de confort, siguranță și productivitate, asigurand un mediu sigur și sănătos, cu un climat interior de inaltă calitate și cu posibilitatea de a gestiona ușor climatul și iluminatul. De asemenea, aceste soluții contribuie la reducerea consumului de energie electrică și a emisiilor de dioxid de carbon și imbunătățesc percepția publicului, a pieței și a managementului asupra business-ului Carrefour prin reducerea impactului asupra mediului inconjurător și atingerea obiectivelor de CSR.

Companie specializată la nivel global in managementul energiei și automatizare, cu operaţiuni in mai mult de 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinand poziţii de lider in domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor in construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi in domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei 170.000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă şi verde, realizand venituri din vanzări in valoare de 25 miliarde de euro in 2014, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele şi organizaţiile „să profite la maximum de resursele energetice”.

Cu peste 10.100 de magazine in 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viața de zi cu zi. În fiecare zi, acesta primește in magazinele sale peste 10 milioane de clienți din lumea intreagă, oferindu-le o gamă largă de produse și servicii la prețuri echitabile. În Romania, Grupul Carrefour numără 175 de magazine dintre care 27 hipermarketuri „Carrefour”, 94 supermarketuri „Market”, 44 magazine de proximitate „Express”, 9 magazine de proximitate „Contact” și un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro.