Schneider Electric, parteneriat cu Skanska pentru managementul energiei in cladirea Green Court afaceri romania

etichete afaceri:
ambarcatiuni  abonament  finantarilor  desenat  redactorii  tarni  acestora  priveasc  concedia  spica  griji  kuma  bucurestenilor  tehnologici  conto  anteriori  ferihegy  boala  distorsiunile  proiect  logistice  petreac  politicile  specializare  puteau  insurance  aleg  retur  floreasca  psa 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Schneider Electric, parteneriat cu Skanska pentru managementul energiei in cladirea Green Court

sursa: www.smartfinancial.ro
Schneider Electric a implementat pentru dezvoltatorul imobiliar Skanska, in clădirea de birouri Green Court Bucharest, un proiect complex ce a constat in echipamente si solutii de eficientă energetică, distributie si alimentare cu energie electrică si management centralizat al clădirii. Schneider Electric este, de altfel, si primul chirias al Green Court Bucharest, ocupand aproximativ 3.100 metri pătrati la etajele 1 si 2 ale clădirii.

„Proiectul cu Skanska a prezentat pentru Schneider Electric o dublă provocare. În primul rand, prin solutiile pe care le-am implementat, ne-am angajat să ajutăm Green Court să devină una dintre cele mai verzi clădiri din Bucuresti si să obtină certificarea LEED Gold, consolidandu-ne, in acelasi timp, expertiza in piata de birouri. În al doilea rand, dedicarea noastră fată de acest proiect a fost cu atat mai mare cu cat Green Court urma să devină noua noastră casă, astfel incat am dorit să le oferim angajatilor nostri spatii de lucru optime si să ne bucurăm impreună de beneficiile unei clădiri eficiente energetic”, a declarat Florentina Totth, Presedinte Schneider Electric Romania si Republica Moldova.

„Am stiut incă de la inceput că vom gasi in Schneider Electric un partener de incredere in dezvoltarea de birouri verzi si inovatoare. Pe de o parte, pentru că impărtăsim acelasi obiectiv: preocuparea pentru un mediu de lucru sănătos, care incurajează dezvoltarea personală si profesională a oamenilor care isi desfăsoară activitatea in clădire. Pe de altă parte, pentru că sistemele oferite de ei in proiectul Green Court Bucharest au intrunit inaltele standarde internationale ale Skanska. Am avut o colaborare foarte bună de-a lungul intregului proces si ii multumim echipei Schneider Electric pentru deschiderea si profesionalismul demonstrate”, a adăugat Marcin Lapinski, Presedinte Skanska Property Romania.

Pentru managementul inteligent al clădirii, Schneider Electric Romania a implementat SmartStruxure Solution, o solutie integrată care poate aduce economii de energie de pană la 30%, asigurand, in acelasi timp, un mediu confortabil, sigur si sustenabil. SmartStruxure Solution include controlul, monitorizarea si supervizarea instalatiilor unei clădiri: centrala termică, centrala de apă racită, centralele de tratarea aerului, sistem de ventilo-convectoare, ventilatoarele de evacuare, tablourile electrice, sistemul de contorizare. Automatele sistemului de management al clădirii (BMS) au nativ trei protocoale de comunicatie deschise ce pot fi folosite in acelasi timp - LonWorks, ModBus si Bacnet. Aceste protocoale de comunicatie sunt cele mai utilizate in aplicatiile de clădiri, permitand integrarea tuturor sistemelor instalate.

Cu această solutie, Schneider Electric Romania oferă o abordare integrată care unifică multiplele sisteme ale unei clădiri pe o platformă software unică, numită StruxureWare Building Operation (SBO). Odată integrate, datele de la aceste sisteme sunt asimilate si transformate in informatii care ghidează deciziile si actiunile managerilor clădirii si imbunătătesc eficienta, confortul si starea de bine a ocupantilor si a proprietarilor. Platforma SBO asigură acces pe internet pentru proprietari, firma de mentenantă, precum si pentru chiriasi. Pe un browser de internet, chiriasul accesează pagina lui personalizată, pe care isi poate modifica temperatura de confort din zona biroului său, poate vedea temperatura masurată in momentul respectiv sau poate schimba turatia ventilatorului din ventilo-convector. De asemenea, firma de mentenantă poate procesa rapoarte privind consumurile de energie electrică si apă pentru diferite zone si chiriasi. SmartStruxure Solution este o solutie multi-site, oferind posibilitatea integrării in acelasi server a tuturor clădirilor dezvoltate de investitorul Skanska.

În cadrul acestui proiect, Schneider Electric Romania a livrat si o solutie completă de alimentare cu energie electrică ce include patru transformatoare uscate de 1600 kVA cu patru celule de medie tensiune montate in două tablouri tip SM6. Beneficiile acestei solutii includ siguranta in montaj si exploatare, un cost redus al investitiei initiale, precum si un grad scăzut de incărcare a clădirii, in conditiile in care greutatea echipamentelor este mai mică.

De asemenea, Schneider Electric Romania a furnizat tabloul general de distributie si tablouri divizionare de etaj, echipate cu intrerupătoare MasterPact si Compact NS si gama modulară Acti 9. Tabloul general include si solutia de compensare energie reactivă VARSET. Toate tablourile electrice sunt contorizate cu contoare de energie electrică din gama Acti9 cu comunicatie ModBus si sunt integrate in sistemul de gestiune centralizat al clădirii. Schneider Electric a livrat si solutia de bară capsulată Canalis, pentru distributia de putere, tip KTA 1600 A din Aluminiu, cu un grad de protectie implicit IP55, in constructie anti-foc pe toată lungimea.

Proiectul dezvoltat in Green Court Bucharest include si intrerupătoare din gama Unica Allegro, precum si senzori de miscare din gama ARGUS instalati in parcare, in băi si pe holurile comune, acestia contribuind la economii semnificative de energie.