Sansa pentru corectii pozitive - editorial Tradeville afaceri romania

etichete afaceri:
satisfactii  bijuteriilor  comisii  doamnele  bancul  estins  platim  dot  rutieri  factorul  conforma  99  coordoneaza  celebrari  appear  telespectatorilor  minune  decarsin  asemeni  3076  ideilorinstituţii”daniel  venchi  recunoaste  refacut  beverages  plaja  organelor  asiguratorului  comportament  temperaturi 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Sansa pentru corectii pozitive - editorial Tradeville

sursa: www.smartfinancial.ro
Travaliul burselor continua sa fie formidabil. Volatilitatea si volumele de tranzactionare imense din ultimele zile sugereaza ca sansa unor corectii pozitive exista. Ma intorc astfel la perceptia notata miercuri si cred ca am vazut deja un minim interimar. Dar stabilizarea burselor va fi pur tehnica, fara corespondente fundamentale solide.

Revirimentul burselor de la inceputul anului 2009 s-a intamplat pentru ca investitorii aveau o vizibilitate rezonabila asupra abordarilor monetare si fiscale stimulative care puteau fi promovate activ in cele mai importante economii. Sa ne amintim doar de increderea pe care o avea Rezerva Federala in ceea ce putea reusi o politica monetara ultra-relaxata in Statele Unite. Exista de asemenea consens in directia stimularii economiilor. G20 vorbea pe aceeasi voce, configuratia legislativului american era favorabila majorarii considerabile a cheltuielilor guvernamentale, iar presiunile deflationiste sau dezinflationiste vizibile la nivel global permiteau experimente monetare relaxate.

Acum insa vizibilitatea este nula. Rezerva Federala a oferit prea putin marti, si distanta de parcurs pana la o eventuala noua campanie de relaxare monetara cantitativa ramane considerabila. In Statele Unite ca si in alte economii importante parghia fiscala este compromisa in buna masura de obsesii pro-austeritate si de radicalizarea discursului politic. La o rata anualizata a inflatiei de 6,5% in iulie, pentru Beijing spatiul de manevra in directia unei relaxari monetare ad-hoc ramane ingust.

Intre timp, metastaza zonei euro continua. Valoarea CDS-urilor pe Germania o depaseste acum pe cea aferenta nu doar Statelor Unite dar si Regatului Unit. Decizia de a interzice tranzactiile short pe bursele de actiuni ale unor state membre ale zonei euro era previzibila, dar efectul unei asemenea masuri este discutabil. Ca si in cazul pietelor de bonduri europene, presiunile de vanzare par generate mai degraba de lichidari de detineri din partea fondurilor mutuale decat de speculatori. Turbulentele fac tranzitia de la o criza suverana la una bancara, si deocamdata Europa nu este pregatita sa administreze o criza bancara.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005