Salariile celor mai multi angajati Carrefour din Romania au crescut cu 16 - 21% de la 1 februarie 2016 afaceri romania

etichete afaceri:
interventii  oportunistilor  numerice  statului  spectacolul  detrimentul  brandul  decouvertes  wtcb  andrie  eseu  indoneziei  dis  lei   teatrului  profesionalismului  excluzand  ild  tracker  perspectiv  sparge  colaboratorilor  dentar  organizeaza  programul  naţional  trustului  chiriasi  atractivitatii  50000 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Salariile celor mai multi angajati Carrefour din Romania au crescut cu 16 - 21% de la 1 februarie 2016

sursa: www.smartfinancial.ro
Carrefour a decis, impreună cu partenerii sociali, cresteri salariale pentru 95% dintre angajatii săi de bază din magazine. Decizia, luată impreună cu sindicatele si reprezentantii angajatilor din magazine, face parte din noua strategie de dezvoltare a unuia dintre cei mai dinamici angajatori din zona de retail din Romania, strategie care se bazează pe siguranta, independenta si initiativa angajatilor săi.

Carrefour anuntă 2016 ca un moment decisiv de crestere, prin extinderea si diversificarea ofertei, serviciilor, dar si infrastructurii de magazine, confirmată si de semnarea acordului de achizitie a societătii Billa Romania. În contextul dinamic si plin de provocări din piata muncii, Carrefour, impreună cu partenerii săi sociali (Sindicatul Salariatilor din Carrefour / Artima si Federatia Sindicatelor din Comert), consideră drept prioritară asigurarea unui mediu de lucru stabil, previzibil, echitabil si competitiv.

Cresterile salariale medii, aplicabile incepand cu 1 februarie 2016, variază intre 16% si 21 %, in functie de strategiile de dezvoltare regională si sectorială.

În plus, Carrefour oferă in continuare salariatilor săi un pachet semnificativ de beneficii care contine: tichete de masă in valoare brută de aproximativ 197 lei / lună, acordate din prima zi de muncă, asigurare de sănătate, primă de vacantă, prime de fidelitate, cupoane de magazin pentru sărbătorile de Pasti, Crăciun sau pentru alte evenimente speciale, ajutoare financiare si zile de concediu suplimentare pentru evenimente deosebite din vietile angajatilor.

În divizia hypermarket, cresterea salarială de care vor beneficia 95% dintre angajatii de bază din magazine s-a realizat prin semnarea unui act aditional, cu sase luni inainte de expirarea termenilor prezentului contract colectiv de muncă.

„Dialogul social in Carrefour este, din punctul meu de vedere, cel mai bun din retailul romanesc. Faptul că intreaga companie se preocupă de modul in care se intamplă acest dialog, de problemele ridicate de angajati, de felul in care acestea sunt rezolvate, conduce la o atmosfera de lucru mult mai bună decat in alte companii. Salut initiativa Carrefour de a demara aceste negocieri la inceput de an. Am ajuns impreună la un rezultat care mă bucură foarte mult”, a declarat Vasile Gogescu, Presedintele Federatiei Sindicatelor din Comert, la intalnirea cu reprezentantii sindicali si directorii de magazine care a avut loc la finalul lunii ianuarie.

„Este mai bine decat speram. Abia astept să ajung inapoi in magazin, să le comunicăm si colegilor nostri. Abia astept să văd pe fetele colegilor mei reactia pe care am avut-o si eu,” a declarat la aceeasi intalnire Nicoleta Olaru, casier la Iasi Felicia si reprezentant sindical al magazinului.

În divizia de supermarketuri, desi sindicatul angajatilor nu are reprezentativitate formală, Carrefour s-a intalnit cu delegatii acestuia si cu reprezentanti ai angajatilor. Împreună au agreat cresteri salariale aplicabile din 1 februarie 2016, cu 6 luni inainte de data la care acestea aveau loc de obicei, cresteri care ating tot aproximativ 95% dintre angajatii de bază din magazine.

„Promisiunile respectate fată de clienti trebuie să inceapă cu o promisiune respectată fată de angajatii nostri. Cresterile salariale asumate in avans reflectă angajamentul ferm de a dezvolta, diversifica si a creste pe toate palierele, dar si de a ne intări pozitia de lider in domeniul resurselor umane”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, Director Executiv, Carrefour Romania. „Obiectivele noastre de dezvoltare tin de o echipă unită care să-si inteleagă viitorul in companie, deoarece curajul si inovatia nu pot exista fără incredere. Consultarea sindicatului si a tuturor partenerilor sociali este un gest de normalitate si responsabilitate”, a continuat el.

„Carrefour a initiat reforme majore in relatia sa cu angajatii actuali si cu cei care-si doresc un loc de muncă sigur in cadrul companiei, iar in 2016 vrem să confirmăm că suntem unul dintre cei mai dinamici angajatori din piată. Siguranta locului de muncă, transparenta si flexibilitatea sunt conditii obligatorii pentru a crea un mediu de lucru unde oamenii să se simtă bine, să fie performanti si să inoveze. Prin relatia onestă si proactivă cu sindicatele si partenerii nostri sociali vrem să arătăm incă o dată colaboratorilor nostri prezenti si viitori că resursele umane sunt despre si pentru oameni”, a declarat Ana Krasovschi, Director Resurse Umane, Carrefour Romania.