Riscul unei perioade prelungite de deflatie in Romania este foarte scazut - analiza Tradeville afaceri romania

etichete afaceri:
crediteaza  momentului  crystaltalk  stagiile  pregati  scanner  complete   standului  sustinute  ceramica  bucureştiul  revolutiei  colaborand  comisioanelor  acustice  open  porno  deservite  interviu  lift  da  crm  compa  scad  modalitatii  photomedia  acceleratoare  70d  condruz  belgrad 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Riscul unei perioade prelungite de deflatie in Romania este foarte scazut - analiza Tradeville

sursa: www.smartfinancial.ro
Riscul deflaţiei are mai degrabă şansele unui eveniment punctual, izolat, decat ale unui fenomen persistent, iar in a doua jumătate a anului putem asista chiar la un reviriment al inflaţiei in Romania.

Deflația s-ar putea concretiza in urma reducerii TVA intr-o perioadă cu inflaţie foarte joasă, insă cel mai probabil va fi un eveniment punctual. Inflaţia a scăzut puternic in 2014, prin contagiune cu tendinţa mai amplă din zona euro, agravată de scăderea spectaculoasă a cotaţiilor petrolului in a doua jumătate a anului. Totuşi, petrolul şi-a revenit parţial la inceputul lui 2015, iar economia zonei euro iese, uşor, din deflaţie, astfel incat este foarte posibilă o rată mai ridicată a inflaţiei din Romania in a doua parte a anului.

Perspectivele pentru economia locală sunt, cu siguranță, pozitive, dat fiind faptul că numeroși indicatori publicați recent indică o revenire sănătoasă. În primul trimestru, Romania a marcat cea mai puternică creştere economică din Uniunea Europeană, atat faţă de trimestrul anterior (cu 1,6%), cat şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (cu 4,2%). Deşi aceste cifre nu oferă detalii despre structura acestui avans, indicatorii sectoriali sugerează că este vorba despre un reviriment solid, generalizat. Vanzările cu amănuntul au urcat cu 3% in trimestrul I, faţă de perioada similară din 2014, iar deficitul comercial s-a adancit uşor, cele două indicand o revenire a consumului. Producţia industrială a avansat cu 2,9% in martie, volumul lucrărilor de construcţii cu 14,7% in primele două luni, iar piaţa imobiliară s-a stabilizat. Rata şomajului este aproximativ la jumătatea celei din zona euro, iar salariul mediu net a crescut cu 7,7% in luna martie. Nu in ultimul rand, datele de la Banca Naţională sugerează că ne aflăm in stadiile timpurii ale unei reveniri a creditării, care ar putea accelera in perioada următoare.

Şi perspectivele pentru viitoarele trimestre sunt favorabile. Cu rata inflaţiei aproape de minime istorice, BNR şi-a permis să taie din nou dobanda cheie la ultima şedinţă de politica monetară, continuand ciclul de relaxare din ultimul an. Politica fiscală va deveni, de asemenea, mai stimulativă, odată cu reducerea TVA pentru alimente la 1 iunie, iar măsuri suplimentare sunt in discuţie in forurile legislative. Cu alte cuvinte, economia locală va primi un dublu stimul, intr-o perioadă in care Banca Centrală Europeană se străduieşte, la randul său, să stimuleze economia zonei euro, principalul său partener comercial. De altfel, insăşi Comisia Europeană şi-a revizuit recent, in sens pozitiv, estimările de creştere pentru ţara noastră, de la 2,7% la 2,8% in 2015, respectiv de la 2,9% la 3,3% in 2016, şi nu este exclus ca datele publicate săptămana aceasta să determine alte ajustări favorabile.


Mihai Nichişoiu, Global Macro Strategist, Tradeville


Tradeville este lider de piaţă in online trading, fiind prima companie din Romania care a dezvoltat o platformă de tranzacţionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, in ultimii zece ani, s-a menţinut in top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) și pe primele două poziții in randul caselor de brokeraj după cifra de afaceri.
Compania pune la dispoziția clienților o gamă variată de produse - acţiuni, obligaţiuni, contracte futures, opțiuni sau derivate CFD (contracte pentru diferență) pe acțiuni și indici internaționali, perechi valutare și mărfuri, fonduri de investiții precum ETF BET Tradeville, adecvat pentru o politică pasivă de investiții, printre altele - ceea ce le permite acestora să investească in instrumentele și portofoliile de instrumente financiare care li se potrivesc cel mai bine, in funcție de profilul lor de risc.

SSIF Tradeville SA este autorizată de CNVM prin Decizia nr. 2225/15.07.2003.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natură, inclusiv financiară şi nici nu se află (societatea, persoanele relevante din cadrul societăţii sau orice persoane implicate cu acestea) in situaţii de conflict de interese cu emitenţii la care se referă materialul. SSIF Tradeville SA a elaborat şi implementat in cadrul societăţii o Procedură internă pentru evitarea şi gestionarea conflictelor de interese; in situaţia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunoştinţa publicului cel tarziu la data furnizării Rapoartelor. SSIF Tradeville SA nu işi asumă responsabilitatea pentru tranzacţiile efectuate pe baza acestor Rapoarte. SSIF Tradeville SA publică o listă cu potenţialele conflicte de interese şi o raportare privind recomandările de tranzacţionare pe site-ul său. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obţinute din surse considerate a fi de incredere, insă nu avem nicio garanţie privind corectitudinea acestora. Tranzacţiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in altă monedă decat cea a statului de rezidenţă a investitorului, caştigul estimat poate să crească sau să scadă ca urmare a fluctuaţiilor monedei respective. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare.