Rezultatele studiului GfK National Brands & Private Labels Drivers afaceri romania

etichete afaceri:
distinctia  insist  expozanti  mine  portocale  solarkiosk  kgaa   operatiune  roll  sky  pensulei  brusc  fine  selectiei  transil  prize  filmele  knights  deliu  observa  bancii  pascu  altcineva  vestii  tei  cuantumul  largirea  sofiaman  malcolm  surselor 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Rezultatele studiului GfK National Brands & Private Labels Drivers

sursa: www.smartfinancial.ro
Heidi deține prima poziție printre mărcile de bunuri de larg consum in a căror calitate romanii au cea mai mare incredere, conform studiului GfK National Brands & Private Labels Drivers. A doua marcă din clasament este Santal, urmată de Zewa. Pozițiile a patra și a cincea sunt ocupate de Granini și de Bel Vita.

Top cele mai de calitate branduri din FMCG

1 Heidi

2 Santal

3 Zewa

4 Granini

5 Bel Vita

Studiul GfK National Brands & Private Labels Drivers analizează cinci piloni in funcție de care consumatorii romani cumpără produse de larg consum și le diferențiază de restul jucătorilor din piață: notorietatea mărcii, capacitatea lor de a face consumatorul să se simtă bine, increderea in calitate, tradiția mărcii și raportul bun calitate/ preț.

Notoritatea se referă la prezența și disponibilitatea brandului, la varietatea sortimentației, la noutăți și lansări de produse, la campaniile de comunicare, dar și la felul in care acesta interacționează sau dialoghează cu consumatorii săi. A face consumatorii să se simtă bine vorbește despre abilitatea mărcii de a oferi acestora o mai bună calitate a vieții, armonie, un statut care să ii mulțumească și bucurie.

Încrederea intr-o marcă se traduce prin calitate și tradiție, elemente esențiale in decizia de cumpărare.

“Ce este o marcă? Toate ideile, amintirile și sentimentele care se nasc in noi de fiecare dată cand ne gandim la un anumit brand. Atunci cand aceste asociații mentale fac respectivul produs sau serviciu mai relevant, mai interesant sau mai convingător decat pe cele ale competitorilor, acestea creează valoare. Iar valoarea mișcă produsele de pe raft. În plus, continua optimizare a portofoliilor și poziționarea corectă a brandurilor in segmentul potrivit de preț și cu atributele care răspund unei nevoi reale a consumatorilor sunt cele mai bune strategii de diferențiere”, afirmă Gabriela Luca, Market Strategy Advisor GfK Romania.

În topul privind increderea in calitatea mărcii, Heidi se diferențiază foarte puternic in special pe atributele privind increderea deplină pe care consumatorii o au in această marcă și prin faptul că satisface așteptări foarte inalte. Următoarele două clasate se diferențiază pe atributele de calitate excelentă și increderea mai mare pe care consumatorii o au in ele in comparație cu alte mărci.

A doua componentă importantă in construirea increderii este esența mărcii, ințeleasă ca fiind o marcă cu tradiție, legendară, pe care consumatorii o cunosc de o lungă perioadă de timp. La acest capitol, Coca-Cola și Pepsi dețin primele poziții, urmate de Kinder, Joe și Jacobs.

Mărcile private sunt prezente de mai puțină vreme pe piață, de aceea ele incă nu se diferențiază in termeni de tradiție sau de notorietate a mărcii. Se poziționează insă in top pentru caracteristicile care se referă la raportul bun calitate / preț. Cele două mărci private pe care le regăsim in top cinci pe acest pilon sunt Pilos și Promienna.

Studiul GfK National Brands & Private Labels Drivers a fost realizat online pe 1.000 de respondenți și au fost investigate individual 100 de mărci de produse la larg consum. În total, 7.500 de evaluări de mărci au fost obținute. Selectia mărcilor a fost realizată pentru toate segmentele de preț (premium, mainstream, economic, mărci private cu valoare adăugată și mărci private din segmentul economic). Culegerea datelor a fost făcută in octombrie 2013.