Rezerva Federala nu comunica - editorial Tradeville afaceri romania

etichete afaceri:
praf  salvador  pipera  availability  privilegiat  romcarbon  gelil  76  subventioneaza  parea  hypermarketurile  arhitectura  succes   nerezidentiale  evaluat  emeriti  diabetului  improved  colapsul  enache  sportivi  sanctioneaza  aprins  bernanke  vintil  retele  universitar  atenua  capabilitati  pavel 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Rezerva Federala nu comunica - editorial Tradeville

sursa: www.smartfinancial.ro
Poate ca pietele au exagerat importanta anuntului facut luni de Standard & Poor`s. De-a lungul istoriei, agentiile de rating au punctat de regula ceea ce toata lumea stia deja. Dar luni apetitul pentru riscuri globale, nu doar pentru active americane, era taiat brutal - inca un semn ca teoria decuplarii celorlalte economii (si piete) de conditiile macro americane poate fi o excelenta tema de speculatie intr-un context macro-global benign, dar aceeasi teorie nu rezista unor socuri care teoretic privesc exclusiv Statele Unite.

Este anuntul Standard & Poor's un eveniment care modifica radical tabloul macro-global? Cu datele observabile la acest moment, ma indoiesc.

Unii observatori cred ca legislativul american va avea o motivatie si mai ferma pentru a transa chestiunea deficitelor din Statelor Unite. Dar la fel de bine ne putem gandi ca atat republicanii cat si democratii au obtinut acum un nou pretext pentru a se angaja in negocieri inca si mai ascutite, si astfel mai ineficiente.

In ceea ce priveste Rezerva Federala, parerea mea este ca saptamana viitoare institutia va puncta pentru sfarsitul lunii iunie finalul oficial al celei de-a doua campanii de relaxare monetara cantitativa din Statele Unite („QE2”) lansate in noiembrie. Dar cred ca banca centrala americana va anunta totodata ca va continua sa reinvesteasca pentru o perioada de timp nedeterminata veniturile obtinute la maturitatea instrumentelor acoperite de ipoteci din bilant, in linia angajamentului luat in luna august a anului trecut.

Daca Rezerva Federala ar abandona la pachet angajamentele din noiembrie si august, o asemenea miscare ar semnaliza deja o abordare „hawkish” extrem de serioasa. Abordare pentru care nu cred ca institutia (si in particular nucleul tare al acesteia: Bernanke, Yellen, Dudley) este pregatita la acest moment.

Economia americana si-a moderat sensibil cresterea in primul trimestru, alte economii globale s-au confruntat recent cu socuri severe, si, mai important, nu cred ca Rezerva Federala ar dori sa lanseze un semnal „hawkish” tocmai la debutul unor negocieri care se anunta extrem de incisive in legatura cu bugetul Statelor Unite pentru urmatorul an fiscal si, intr-un plan mai larg, in directia ajustarii structurale a deficitelor americane.

Dar mai exista un bun motiv pentru care nu cred ca Rezerva Federala este pregatita pentru un semnal „hawkish”.
Daca o asemenea disponibilitate ar reflecta un consens existent deja la nivelul bancii centrale americane, nu am fi aflat acest lucru prin intermediul unor canale mai putin ortodoxe de comunicare ale Rezervei Federale - similar situatiei de la mijlocul anului trecut, cand institutia utiliza cu predilectie editorialele semnate de Jon Hilsenrath in Wall Street Journal pentru a-si anunta urmatoarele miscari de politica monetara si chiar continutul stenogramelor aferente acestora?

Cred ca Rezerva Federala ar fi fost deja extrem de activa in a semnaliza pe canale subterane o modificare importanta de atitudine usor de citit de catre pietele financiare in forma unei dislocari monetare majore. Si deocamdata canalele de relatii publice subterane ale Rezervei Federale sunt foarte linistite.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005