Reteaua de farmacii DONA, proces complex de rebranding afaceri romania

etichete afaceri:
malcolm  suspicioase  pozitionata  proportiei  tomoroveanu  departmentului  grupul  1935  lidl  paralel  codul  nationale   occidentala  rewards  tot  blackboard  destinata  irisi  motivatii  wbn  umpli  pesa  expresiv  neogen  sudhansu  inventeaz  dlp  infrastructura  latin  nautic 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Reteaua de farmacii DONA, proces complex de rebranding

sursa: www.smartfinancial.ro
Reteaua de farmacii DONA investeste 15 milioane de euro intr-un proces complex de decorare si reamenajare a unitatilor DONA, in urmatorii 4-5 ani. Prima farmacie cu un design nou a fost deja lansata - DONA Liviu Rebreanu. Pana la sfarsitul anului vor fi gata peste 50 de farmacii strategice din Bucuresti si din tara. Noul slogan DONA, comunicat de la inceputul lunii martie - „o farmacie cum toate ar trebui sa fie” - este acum declinat si la nivelul identitatii vizuale. Dincolo de obiectivele de imagine, eforturile de promovare urmaresc sustinerea planurilor ambitioase de dezvoltare, respectiv atingerea unui numar de 300 de farmacii pana la finalul anului 2016. Lantul de farmacii se situeaza in top 3 cele mai mari retele de farmacii din Romania.

„Dupa o perioada in care ne-am concentrat preponderent pe tot ceea ce inseamna servicii - pregatirea continua a farmacistilor, actualizarea preturilor in vederea cresterii accesibilitatii, extinderea retelei si oferirea unui portofoliu cat mai complet de produse si servicii de sanatate, a venit momentul sa improspatam si imaginea brandului. Investim intr-o noua campanie de imagine care ilustreaza viziunea noastra despre cum trebuie sa arate o farmacie adevarata”, a declarat Ovidiu Wencz, Director General DONA. „Pacientii nostri au raspuns foarte bine la mesajele noii campanii. Dupa o luna si jumatate de promovare intensa, traficul in farmacii este situat pe un trend ascendent, la fel si numarul de pacienti si cel de retete eliberate”, a completat Ovidiu Wencz.

Campania de imagine DONA, „o farmacie cum toate ar trebui sa fie”, a fost declinata intr-un mix de promovare ce include: spoturi TV si radio nationale, presa scrisa, o campanie de OOH (out of home) concentrata in Bucuresti si in marile orase, social media si activitati BTL (below the line). Campania de rebranding a fost realizata cu sprijinul agentiilor Publicis (ATL), Optimedia (media buying) si Free Communication (PR si BTL).

„Romanii isi doresc de la o farmacie o oferta extinsa de produse, avantajul proximitatii, farmacisti profesionisti care sa le ofere sfaturile necesare si preturi bune. DONA le asigura deja pacientilor sai toate aceste beneficii. in plus, de acum le daruim un design mult mai placut pentru farmaciile noastre, mai mult confort, mai multa intimitate si un spatiu prielnic consilierii. Ne-am bucurat sa constatam ca studiile de piata pe care le-am comandat au relevat ca mesajele noii noastre pozitionari sunt potrivite cu perceptia asupra brandului DONA - o companie apropiata de oameni, flexibila, cu oferte adaptate nevoilor lor si o atitudine profesionista a farmacistilor nostri”, a explicat Radu Dumitrescu, Director de Marketing DONA.

Prima farmacie redeschisa cu un concept vizual nou este DONA Liviu Rebreanu, cu program non-stop. Investitia in redecorare s-a ridicat la suma de 50.000 de euro. Firma care s-a ocupat de design, aleasa in urma unei licitatii la care au participat atat firme romanesti, cat si internationale, este MATIUS Studio, specializata in arhitectura si branding de retail.

Noul design a avut in vedere in primul rand imbunatatirea experientei consumatorilor in farmacia DONA, dar si sporirea gradului de confort al farmacistilor. Au fost optimizate spatiile de expunere, au fost regandite punctele de interactiune cu pacientii, astfel incat sa faciliteze o comunicare cat mai eficienta, s-au imbunatatit solutiile de iluminare. Per ansamblu, farmacia are un aspect modern, dar totodata primitor si cald. Nu in ultimul rand, reamenajarea a urmarit principii verzi din punct de vedere al consumului de resurse in farmacie. Alte circa 50 de unitati strategice, cu trafic important, vor fi redecorate pana la sfarsitul anului, in Bucuresti si in tara.

DONA este una din cele mai mari retele de farmacii, cu capital integral romanesc, avand o experienta de peste 20 de ani pe piata locala. Compania are peste 1.500 de angajati, numara peste 240 de farmacii si deserveste lunar mai mult de 1 milion de pacienti din toata tara.

Matius Studio este singurul studio de arhitectura din Romania specializat exclusiv pe arhitectura si brandingul de retail. MATIUS reprezinta un nucleu de 8 oameni, care modeleaza pana la 15% din magazinele fiecarui mall deschis in Romania. in fiecare saptamana, in Romania, se deschide un proiect desenat de MATIUS. Printre magazinele aflate in portofoliul MATIUS se numara proiectele de indigenizare Jolidon, Jacadi, Killtec, Oxybul, Benvenuti, Lacoste, Frey Wille, Lancel, dar si magazinele de concept F64, Noriel, Animax, Petit's, Agnes Toma, Autograf, JPB Tabac sau Cade.

in 2013, Grupul Publicis Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 18 milioane euro, departamentul de Digital avand o spectaculoasa crestere de 118% fata de anul precedent. in ceea ce priveste campaniile realizate de PUBLICIS in ultimele 12 luni, acestea au impletit cu succes strategia, creatia si digitalul cu eficacitatea si inovatia. Printre cele mai relevante campanii recente se numara: Nescafé 3 in 1, “Traieste la timpul prezent”; Orange TV, campania “Televiziunea se schimba cu Orange”; Pegas, “Internetul Poporului”; Nutrivet, “Cat” si “Dog”; Politia Romana, “seatbeltb00bing” si Maggi, “Detergentul”.

Free Communication este o agentie de relatii publice independenta, infiintata in anul 2002. Misiunea agentiei este de a promova, sustine si proba puterea PR-ului ca instrument eficient de constructie si management al reputatiei corporatiste si de marca pe piata din Romania. Printre clientii permanenti ai Free Communication se numara Credit Europe Bank, Doly-Com, Farmaciile DONA, Immpuls, InPost, JEREMIE (European Investment Fund), Mazda, Panasonic, PostMaster, Sanofi&Zentiva, Selgros, SEQR si Wizz Air. incepand din 2012, agentia face parte din CEE Alliance for Strategic Communications (CEEASC), o retea regionala de PR care mai include agentii independente din Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia.