Proiectele hoteliere genereaza 30% din business-ul Kuma in Romania afaceri romania

etichete afaceri:
none  minilaptopul  blackboard  centralei  constan  compacte  piraeus  coperta  abord  bentley  puternice  bloca  bistro  23ghz  rateaza  capitalurile  transpare  satele  semnul  scotland  chipuc  stimulati  dinca  initiativei  berceni  negociere  compensare  condiţie  furgoneta  pariurilor 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Proiectele hoteliere genereaza 30% din business-ul Kuma in Romania

sursa: www.smartfinancial.ro
Potrivit Kuma Romania, unul dintre principalii producători locali de lavoare, blaturi si mobilier pentru băi si bucătării sub brandurile Kuma si Nordline, proiectele hoteliere au generat, in ultimul an, aproximativ 30% din business-ul pe piata locală, restul fiind atribuit livrărilor către centre comerciale si clădiri de birouri.

Dacă in perioada 2010-2014 s-a simtit o stagnare pe segmentul hotelier, dezmortirea bugetelor alocate pentru amenajarea băilor din unitătile de cazare din tară s-a remarcat in business-ul companiei din acest an, proiectele din acest segment insumand 30% din cifra de afaceri realizată pe plan local, la egalitate cu valoarea produselor livrate către mall-uri.

Pe de altă parte, cea mai mare parte a business-ului local - 40% - se datorează vanzărilor provenite din reteaua de retail.

„Cea mai mare provocare din ultimii ani este lipsa unui echilibru in alocarea bugetelor pentru hotelurile de 3-5 stele, in special cele din zona litoralului romanesc, unde reprezentantii investesc sume considerabile pentru fatade si receptii, in timp ce interiorul si, mai ales, băile sunt lăsate pe plan secund si dotate cu un buget insuficient”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv al Kuma Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, cativa hotelieri din Romania au inteles că asa nu se mai poate si au realizat cat de important este confortul oferit clientului in camera proprie. În plus, amenajarea unei băi la standarde inalte poate aduce o stea in plus unui hotel, iar, in viziunea Cameliei Olesen, si autoritătile ar trebui să sustină acest demers.

Potrivit afirmatiei sale, in acest moment business-ul companiei este format 80% din exporturi si 20% din vanzări pe plan local.

Cele mai importante proiecte ale anului

În decursul ultimului an, Kuma a livrat către hotelurile din Romania lavoare pentru băi, cele mai ample proiecte fiind reprezentante de Hotelul Riviera din statiunea Mamaia si Hotelul Turquoise din Venus. Cantitatea de lavoare custom-made comandate a ajuns la 400 bucăti, acestea fiind necesare atat pentru băile camerelor, cat si pentru cele publice.

„În ambele cazuri, cea mai importantă cerintă a vizat schimbarea completă a punctului central din băi, motiv pentru care am apelat la modele de lavoare personalizate, capabile să eficientizeze spatiile inguste disponibile”, a completat reprezentanta companiei.

De asemenea, potrivit Cameliei Olesen, cerintele reprezentantilor hotelieri au vizat si gradul inalt de personalizare a produselor atat din punct de vedere al dimensiunilor, cat si al materialelor si culorilor.

„Nu in ultimul rand, in decizia finală, hotelierii au consultat declaratiile de performantă ale produselor conform standardelor internationale precum si portofoliul impresionant de lucrări asemănătoare”, a subliniat Camelia Olesen.

Astfel, tinand cont de amplasarea locatiilor si de specificul acestora, specialistii Kuma au realizat lavoare moderne, in culori deosebite - Azur si Pearl White - care să coincidă cu nivelul de calitate si standardale impuse de ambele hoteluri.

Kuma Romania este o companie romano-daneză lansată pe piata locală in 1998, fiind specializată pe producerea de lavoare de băi pentru proiecte rezidentiale, comerciale, de birouri si de utilitate publică, blaturi de bucătării in suprafată continuă cu chiuveta, glafuri de ferestre si balcoane, mese de bar/restaurant, receptii pentru hoteluri, concepte SPA si mobilier modular marca Nordline pentru băi si bucătării.

Kuma a inaugurat prima linie de productie la Campina in 1998, pentru ca in 2006 compania să se mute in Bănesti odată cu finalizarea primei investitii de tip greenfield in valoare de 2 milioane de euro.

La intrarea pe piata locală, cifra de afaceri a Kuma Romania era de 50.000 de dolari, ajungand in 2014, la 3 milioane de euro.

Printre principalele proiecte in cadrul cărora Kuma s-a implicat, se numără lanturi hoteliere de 4 si 5 stele (Continental, Ibis, Ramada, Golden Tulip), mall-uri (Baneasa Shopping Center, Sun Plaza), complexe rezidentiale si de birouri (Willbrook, Glass House, Uppground Town), stadioane (CFR Cluj, Arena Natională), terminalul nou din cadrul Aeroportului Otopeni etc.

Produsele Kuma pot fi găsite in showroom-uri specializate pe băi precum Delta Design, Romstal, Piastrelle, Pazo Group, Ambient, dar si in magazine mici, exclusiviste din tară, specializate in băi si bucătării.