Programul Casa Verde ar putea dubla numarul locuintelor dotate cu panouri solare afaceri romania

etichete afaceri:
coaching   mediteraneean  125coca  privinte  alianta  influente  energizanta  8002  responsabilitatea  faci  conficker  consultarilor  acopera  taie  caras  polivalenta  decret  sustinuta  confirmate  dispozitivul  anthurium  blair  defavorizati  inaintate  basket  tranzi  chirurgia  tamas  fx  fa 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Programul Casa Verde ar putea dubla numarul locuintelor dotate cu panouri solare

sursa: www.smartfinancial.ro
Ariston Thermo Romania, liderul pieţei locale de centrale termice, estimează că numărul locuinţelor care vor avea panouri solare pană la iarnă va putea ajunge la 35.000, comparativ cu 17.500 in prezent, datorită lansării programului Casa Verde, privind instalarea sistemelor de incălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incălzire.

Programul lansat de Guvern la 1 iulie 2010 vizează instalarea de sisteme solare, centrale pe peleţi şi pompe de căldură, pentru fiecare din aceste variante statul suportand o parte dintre costuri. Astfel, in cazul celor care işi vor monta o centrală pe peleţi sau un sistem cu panouri solare valoarea fi subvenţionată va fi de pănă 6.000 de lei, in timp ce pentru pompele de căldură se va ajunge pană la 8.000 de lei.

“Bugetul alocat Programului Casa Verde pentru anul 2010, de 110 milioane lei, este suficient pentru circa 18.000 de locuinţe din Romania. Estimăm că peste 90% dintre beneficiari vor opta pentru sistemele solare”, a declarat Cătălin Drăguleanu, directorul de vanzări al Ariston Thermo Romania.

Astfel, in acest an Programul Casa Verde va putea subvenţiona dotarea cu panouri solare a peste 16.000 de locuinţe.

“Piaţa locală de panouri solare este una incipientă in Romania. Numărul mic de sisteme solare vandute pe plan autohton se datorează şi absenţei de pană acum a unor programe viabile de tipul celui lansat in luna iulie. Estimăm, de asemenea, că in acest an sistemele de panouri solare vor fi achiziţionate aproape in totalitate de către beneficiarii programului Casa Verde ”, a mai declarat Cătălin Drăguleanu.

Preţul unui sistem solar complet porneşte, in oferta Ariston Thermo Romania, de la 2.990 de lei fără TVA.

De asemenea, compania a lansat pe site-ul propriu o secţiune dedicată Programului Casa Verde (http://aristonheating.ro/casa_verde_ariston.htm), de unde utilizatorii pot descarca formularele necesare inscrierii, se pot documenta despre avantajele oferite de diferitele tipologii de sisteme solare dar si consulta oferta ce contine atat sisteme de panouri solare cu circulatie naturala cat si sisteme complexe cu panouri solare plane sau cu tuburi vidate.


Ariston Thermo Romania este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider internaţional in producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate incălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi in condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare.