Primul proiect de tip Smart City implementat de Telekom in Romania, in Parcul Tineretului din Bucuresti afaceri romania

etichete afaceri:
principiilor  coupe  noiembrie  petreceti  trois  inovatorii  operatiuni  agent  ruta  celelate  nicolas  primim  reglementa  coordonate  bra  lowenbrau  showroom  man  dic  albinuta  cupidoni  9724  silvia  subscrierilor  bahtului  valorici  albulescu  601  sponsorizari  dj 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Primul proiect de tip Smart City implementat de Telekom in Romania, in Parcul Tineretului din Bucuresti

sursa: www.smartfinancial.ro
Tekom Romania anuntă implementarea cu succes a primului proiect integrat de tip Smart City din Romania, in Parcul Tineretului, zona Orăselului Copiilor, in sectorul 4 din Bucuresti. Bazat pe tehnologii de ultimă oră, proiectul pilot de oras inteligent a fost implementat pentru Primăria Sectorului 4 de Telekom Romania cu sprijinul partenerului său de tehnologie, Cisco. Solutiile implementate vor asigura o experientă mai plăcută si mai sigură pentru locuitorii Capitalei atunci cand isi petrec timpul in unul dintre cele mai populare parcuri din Bucuresti, ce oferă activităti diversificate de relaxare.

“Suntem mandri să fim primul operator telecom din Romania care implementează un astfel de proiect inovator. Am evoluat de la concept si planuri la solutii reale, in beneficiul bucurestenilor, care in mod cert se vor bucura de o experientă mai plăcută, mai relaxantă si in conditii mai sigure atunci cand isi petrec timpul in parc. Proiectul aduce, de asemenea, beneficii pentru autoritătile locale, care vor putea astfel să gestioneze mai eficient spatiile publice, la costuri mai reduse. Prin intermediul acestor tehnologii de ultimă oră, dezvoltate cu sprijinul partenerilor nostri si al Grupului Deutsche Telekom, Telekom Romania isi respectă promisiunea de a digitaliza mediul de afaceri si societatea romanească, in timp ce isi intăreste pozitia ca furnizor de solutii integrate IT&C”, a spus Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business Telekom Romania.

Ralf Nejedl, vicepresedinte senior B2B & ICT la Deutsche Telekom, a adăugat: “Trecem in prezent prin cel mai mare val de crestere urbană din istorie. Peste jumătate din populatia lumii trăieste azi in orase, iar pană in 2030 acest număr va creste pană la aproximativ 5 miliarde. Nu e de mirare că orasele zilelor noastre fac fată unor mari provocări - de la populatii in crestere si bugete in scădere, la nevoia de a eficientiza utilizarea resurselor. Grupul Deutsche Telekom, in rolul său de companie de telecomunicatii si informatizare, oferă suport eficient in evolutia mediilor urbane prin optimizarea serviciilor publice precum planificarea traficului si a mobilitătii urbane. Suntem foarte activi in toată Europa si ne bucurăm că Bucurestiul a devenit de-acum un oras inteligent pe harta noastră europeană.”

Proiectul a fost dezvoltat impreună cu partenerul de tehnologie Cisco, compania care a oferit o serie de echipamente specializate de comunicatii si platforma de integrare. În calitatea sa de Country Manager al Cisco Romania, Dorin Pena, a adăugat: “Pentru ca un proiect de oras inteligent să fie de succes, trebuie adresate nevoile specifice ale fiecărui oras, sector sau comunitate, cu ajutorul tehnologiei. Ca urmare a colaborării cu reprezentantii autoritătilor din Bucuresti si din sectorul 4, in particular, am putut defini aceste nevoi specifice si, astfel, să dezvoltăm solutii relevante in parteneriat cu Telekom.”

Ca beneficiar al proiectului, Daniel Bălută, primarul sectorului 4, a spus: “Mă bucură că Telekom Romania, parte din grupul Deutsche Telekom, a ales un parc din sectorul 4 din Bucuresti ca pilot pentru acest proiect. Astfel, locuitorii sectorului 4 sunt primii care se bucură de beneficiile unui oras inteligent. Acest parteneriat este un proiect al viitorului, care sunt convins că va conduce orasele din intreaga lume la un nivel superior de dezvoltare.”

Solutiile implementate de Telekom Romania intr-o zonă delimitată din Parcul Tineretului constau in patru componente integrate: parcare inteligentă, conectivitate Wi-Fi oferită gratuit, sigurantă publică si iluminat inteligent. Solutia de parcare inteligentă a mai fost instalată de Deutsche Telekom in orasul italian Pisa, unde a fost implementată cu sprijinul Kiunsys. Prin utilizarea aplicatiei mobile Tap &Park [demo video], disponibilă acum pentru IoS si in curand, pentru Android si Windows mobile, soferii vor putea identifica in timp real dacă sunt locuri de parcare disponibile in zona delimitată din Orăselul Copiilor, in Parcul Tineretului.

Solutia are un modul dedicat pentru administratia locală sau cea a parcărilor, care afisează gradul de ocupare a spatiilor de parcare si nivelul traficului din zonă. Aceasta generează, de asemenea, diferite rapoarte.

În perioada următoare, aplicatia va fi dezvoltată in continuare pentru a acoperi mai multe zone de parcare din Bucuresti. De asemenea, o functionalitate viitoare va permite soferilor să plătească parcarea cu ajutorul telefonului mobil, direct către autoritatea locală sau operatorii de parcări, fără costuri aditionale. Solutia de parcare va include si notificări prin care soferii sunt anuntati cand le expiră timpul de parcare.

Solutia Wi-Fi permite vizitatorilor parcului să se bucure de acces gratuit la Internet in zona delimitată. Solutia poate fi dezvoltată in continuare pentru a include componenta de data analytics, care furnizează autoritătilor locale un instrument de control al traficului, cu evidentierea momentelor cu traficul cel mai intens, respectiv scăzut, pe baza căruia serviciile de securitate din zonă pot fi gestionate mai eficient. În plus, alte facilităti publice pot fi introduse sau reamplasate pentru a deservi mai eficient nevoile reale ale cetătenilor.

Solutia de sigurantă publică cuprinde un sistem de supraveghere video si o aplicatie pe baza căreia pot fi identificate anumite scenarii predefinite care vizează interventia autoritătilor. Solutia generează alerte in caz de vandalism sau nerespectarea restictiilor pentru anumite zone sau in caz că o persoană este in situatia de a avea nevoie de ajutor urgent. Alt beneficiu al solutiei il reprezintă posibilitatea de a identifica autovehiculele parcate ilegal [demo video]. Solutia poate fi utilizată, de asemenea, pentru numărarea masinilor si pentru identificarea plăcutelor de inmatriculare[demo video].

Solutia de iluminat intelgent este instalată pe 8 stalpi echipati cu tehnologie LED si senzori sensibili la miscare si la intensitatea luminii ambientale. Acestia pot fi controlati automat de la distantă pentru a creste intensitatea luminiii cand cineva este in preajma acestora. Implementarea solutiei va genera reduceri de costuri cu energia de pană la 60%, un beneficiu semnificativ pentru autoritătile locale.

Solutiile de tip Smart City implementate in sectorul 4 al Capitalei operează pe o platformă dedicată de tip Internet of Things (IoT). IoT permite conectarea diverselor obiecte si platforme la Internet si comunicarea “smart” intre ele, prin intermediul unor interfete inteligente. Interconectarea dispozitivelor si a senzorilor cu bazele de date si aplicatii se face cu ajutorul solutiilor Machine-to-Machine (M2M). Solutiile M2M reprezintă una dintre directiile strategice ale Deutsche Telekom, fiind prezente in portofoliul tuturor tărilor din cadrul Grupului. În Romania, Telekom are 8 solutii M2M in portfoliu si beneficiază de acces la cele mai avansate platforme tehnnologice dezvoltate de diviziile de cercetare si dezvoltare ale Grupului.

Prin intermediul acestui proiect, Telekom si Cisco introduc in Romania solutii pentru orasul viitorului care vor face viata cetătenilor mai usoară si mai sigură. În acelasi timp, aceste solutii ajută administratiile locale să devină mai eficiente si să isi reducă o parte din costurile operationale.

Deutsche Telekom vede un oras inteligent ca pe un ecosistem care rezultă dintr-o administrare mai eficientă a serviciilor publice prin intermediul solutiilor IT&C, si care duce la imbunătătirea calitătii vietii cetătenilor, la atragerea mai multor vizitatori si la sustinerea dezvoltării economice. Bazandu-se pe expertiza sa in operarea, administrarea si oferirea de infrastructuri de comunicatii extinse pe teritoriul Europei, pe o pozitie de lider pe segmentul M2M si pe capabilitătile de integrare de solutii IT, Deutsche Telekom isi propune să pună laolaltă piesele acestui ecosistem complex al oraselor inteligente.

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicatii inovatoare, fixe si mobile, pentru o comunitate extinsă de clienti, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

În 2015, Telekom Romania a lansat noul concept comercial MagentaONE, oferind pachete integrate de servicii fix-mobil intr-o formă simplificată, atat pentru clientii persoane fizice, cat si pentru companii. MagentaONE inseamnă un singur Call Center, o singură factură, o singură aplicatie MyAccount (inclusiv o aplicatie pe mobil). Prin MagentaONE, Telekom Romania si-a consolidat pozitia de lider in furnizarea de solutii complete de telecomunicatii si IT&C pentru companiile din Romania. Telekom Romania este prezentă pe piata romanească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom si COSMOTE Romania.

Telekom este un brand care apartine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial in industria telecomunicatiilor, cu peste 156 milioane de clienti pentru servicii mobile, 29 milioane de linii fixe si peste 18 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2015). Deutsche Telekom este prezent in peste 50 de tări si are circa 225.000 angajati la nivel mondial.