Primul POS instalat intr-o piata din Romania, cu sprijinul MasterCard afaceri romania

etichete afaceri:
rci  mediteranean  mysql  taxarea  corup  diploma  ifrs  manifesta  provoac  iaht  facturi  tinere  biruintei  actioneaza  retailurile  arlechino  urmatoarele  fides  indentificat  confirmata  upon  sinergiei  raporteaza  vernisat  pronti  orientarea  preselectii  shrek  gratuite  tursib 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Primul POS instalat intr-o piata din Romania, cu sprijinul MasterCard

sursa: www.smartfinancial.ro
Demersurile MasterCard de incurajare a plătilor cu cardul au determinat implementarea primului POS intr-o piată din Capitală. Astfel, incepand cu 11 decembrie, in Piata Hala Traian din sectorul 2, Bucuresti, posesorii de carduri au ocazia de a plăti cu cardul pentru legumele, fructele si verdeturile cumpărate.

Pe plan national, MasterCard a sustinut in permanentă initiative de stimulare a plătilor electronice oferind consumatorilor informatii despre beneficiile la nivel personal ale utilizării cardului, precum rapiditate si sigurantă, subliniind totodată si efectele benefice asupra cresterii gradului de fiscalizare.

În 2015, in contextul local, in care romanii utilizează de patru ori mai putin cardurile pentru a efectua plăti la comercianti comparativ cu media Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Banca Centrală Europeană, MasterCard a adaptat platforma educatională - EduCard - lansată in 2009 pentru promovarea plătii cu cardul cu componente dedicate pe zona de educatie financiară si promotii pentru incurajarea cumpărăturilor pe bază de card. Toate aceste actiuni sunt menite să schimbe statisticile care anul trecut arătau că, in medie, 14 tranzactii de plată existau pe fiecare card emis de băncile locale, aducandu-ne mai aproape de media europeana de 60 de tranzactii.

„Experimentul <piata> a pornit ca un proiect pilot, insă reactiile pozitive au condus la implementarea permanentă a unui POS intr-o piată, devenind astfel o realitate si un lucru normal pentru cumpărătorii de la Piata Traian. Proiectul vine in completarea actiunilor si a campaniei #doarcucardul desfăsurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula plătile cu cardul. Suntem incantati să le oferim posesorilor de carduri MasterCard si Maestro posibilitatea de a realiza plăti intr-un mod usor si sigur la piată. Iar tehnologia contactless le va oferi o experientă si mai rapidă”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard pentru Romania.

Episodul pilot, desfăsurat in toamna acestui an, a surprins reactiile pozitive ale cumpărătorilor din piată, demonstrand că instalarea unui POS in astfel de locuri este mai mult decat bine venită. Puteti vizualiza video-ul aici: https://youtu.be/GaOl1NfaKcc .

„Sperăm ca acesta să fie un prim pas către extinderea plătilor cu cardul către zone care pană acum au fost apanajul exclusiv al numerarului, astfel incat cumpărătorii să beneficieze de securitate si confort, contribuind in acelasi timp la reducerea economiei gri,” a adăugat Cosmin Vladimirescu.

Mai multe informatii despre campanie sunt disponibile pe pagina de internet a campaniei www.plateste-cu-cardul.ro, si pe pagina MasterCard din Romania, la adresa www.mastercard.ro/promotii.