Primul infochiosc la care se pot plati taxe, impozite si amenzi afaceri romania

etichete afaceri:
publishing  dornica  extinda  freight  coafat  vizualizare  intrec  costeschi  autorizate  adaptare  scada  grifon  communications  roy  orelor  incepeti  natiunilor  chocoart  interni  desigur  materiala  syonic  orienta  a665  unei  incheia  stagii  finantele  sportul  ionescu 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Primul infochiosc la care se pot plati taxe, impozite si amenzi

sursa: www.smartfinancial.ro
Implementat in anul 2009, pentru prima dată in Romania, Sistemul de Infochioscuri Inteligente a pus la dispozitia cetătenilor sectorului 6 o alternativă inovativă pentru plata taxelor si impozitelor locale. Amplasate in Centrele Comerciale mari ale sectorului, aceste Infochioscuri vin in intampinarea unei nevoi reale a cetătenilor si anume „evitarea cozilor, a aglomeratiei si a birocratiei de la ghiseul clasic”.

Faza a II-a a de dezvoltare a acestui proiect aduce ca element de noutate acceptarea la plată a amenzilor ce pot fi plătite la jumătate in primele 48 de ore de la constatarea contraventiei (Plata amenzilor in 48 de ore).

imbunătătirea tehnologiei folosite in acest sistem, precum si cresterea numărului de locatii in care suntem prezenti reprezintă o altă caracteristică a etapei pe care o implementăm in acest moment; evitarea avariilor sau a erorilor de sistem, cresterea numărului de servicii oferite si asistenta tehnică oferită utilizatorilor reprezintă obiectivele asumate.

„Plata taxelor cu cardul la Infochiosc” este un proiect initiat de Serviciul Public pentru Finante Publice Locale Sector 6 (Primaria Sector 6) si desfăsurat in parteneriat cu Piraeus Bank Romania care, in calitate de bancă acceptatoare, a implementat tehnologia plătii cu carduri la POS neasistat si Printec Group Romania in calitate de furnizor al solutiei tehnice pentru Sistemul de Infochioscuri.

Programul are la bază o tehnologie larg răspandită in tările din vestul Uniunii Europene, si anume tehnologia pentru Plăti Neasistate (Unattended Payments) cu card bancar, adică un terminal specializat, prin care utilizatorul interactionează direct cu informatia necesară in regim self-service.

Proiectul este unic in Romania si valentele sale sunt inovatoare la nivelul Europei. Procedura de plată presupune autentificarea utilizatorului prin scanarea electronică a cărtii de identitate, afisarea sumelor de plată pe categorii de taxe, impozite sau amenzi, prin interconectarea cu aplicatia de calcul a taxelor si impozitelor folosită de S.P.F.P.L., Sector 6. Plata acestora, totală sau partială, adică a uneia sau a mai multor categorii de taxe, se face folosind un POS bancar garantat si certificat conform cerintelor si rigorilor sistemului bancar si al organizatiilor procesatoare de carduri (Visa, Mastercard).

Pe parcursul functionării acestui sistem, am inregistrat un număr de peste 6500 de plăti in valoare de peste 125.000 de euro la un număr total de peste 15.500 de utilizatori (vizitatori), cifre ce reprezintă aproximativ 20% din totalul sumelor colectate din plătile cu cardul. Aceste cifre sunt incurajatoare, solutia promovată fiind complementară tehnologiei plătii on-line, creand astfel o punte de trecere in viitor către aceasta din urmă si punand la dispozitia cetătenilor mai multe alternative de plată.

"Cel mai important proiect pe care l-am initiat incă de la inceputul primului mandat a fost acela de debirocratizare a administratiei locale. Prin infiintarea Biroului Unic, prin introducerea sistemului informatic integrat de urmărire a documentelor si mai ales prin sistemul de plăti online si prin sistem infochiosc am reusit să fim un pionier in acest domeniu. Cetătenii Sectorului 6 sunt beneficiarii unor facilităti care le permit in acest moment să-si gestioneze timpul mai eficient, să-si rezolve problemele mai usor si mai ales să scape de calvarul cozilor la ghisee. Debirocratizarea si transparenta in administratie trebuie să rămană o prioritate. Bucurestiul este o capitală in care locuitorii ei au dreptul să se simtă ca in orice alta capitală din Uniunea Europeană, iar noi cei care am fost alesi să conducem administrativ capitala avem obligatia să implementăm toate proiectele necesare pentru ca acest lucru să se intample.

Informatizarea administratiei publice locale nu este o optiune, este o obligatie! În calitatea pe care o am, de Primar al Sectorului 6, voi continua aceste proiecte si in mod cert administratia pe care o reprezint va rămane un etalon al debirocratizării, eficientei si transparentei actului administrativ." a declarat Cristian Constantin Poteras, Primarul Sectorului 6, Primăria Bucuresti.

"Aceste prime terminale POS neasistate au fost implementate in Romănia in premieră de Piraeus Bank si suntem incantati că proiectul s-a bucurat de succes astfel incat alte 4 astfel de POS-uri vor fi instalate in zone cu trafic intens, unde prezenta lor este necesară. Dotate cu o aplicatie informatică prietenoasă si usor de folosit, ele sunt de fapt niste functionari virtuali care stau la dispozitia locuitorilor sectorului 6 in fiecare zi, pană la orele tarzii la care mallurile si hypermarketurile din sector sunt deschise. Misiunea lor este de a oferi detinătorilor de card bancar confort si libertate de miscare in achitarea taxelor, impozitelor locale si amenzilor, inlăturand constrangerile presupuse de plata acestor obligatii financiare care, pentru a fi onorate, presupuneau deplasarea la sediile Serviciului Public pentru Finante Publice Locale (S.P.F.P.L.) Sector 6, Bucuresti", a declarat Mioara Georgescu, Director Dezvoltare Carduri, Piraeus Bank Romania.

„Ideea proiectului in sine a fost surprinzătoare in Romania - a trebuit să detaliem fiecare aspect al solutiei care, impreună cu avantajele mai mult decat evidente, a starnit entuziasmul beneficiarului. Doresc să mentionez aici, in semn de apreciere, deschiderea fată de proiect si sprijinul pe care le-am intalnit la autoritătile publice din sectorul 6 al Capitalei si la banca-partener. Principala problemă a fost adaptarea solutiei tehnice la cerintele legislative din Romania referitor la plata taxelor si impozitelor locale, pe care suntem mandri să spunem ca am depăsit-o cu success. Pentru fiecare dintre problemele aparute, Printec a stiut să vină cu solutii concrete, fapt ce ne-a făcut să castigăm in final statutul de “motor principal” al acestui proiect.”, a declarat Toni Cristescu, Country Manager, Printec Group Romania.

„Suntem convinsi că extinderea, de către Piraeus Bank, a retelei de infochioscuri ce acceptă plăti cu cardul va aduce un plus de confort si sigurantă cetătenilor care vor face astfel de plăti către Primăria Sectorului 6, fără să mai stea la cozi, fără să mai depindă de programul administratiei locale, fără să-si mai piardă din timpul liber, pentru că vor exista mai multe locatii disponibile. Felicit Primăria Sectorului 6, Piraeus Bank Romania si Printec Group Romania pentru această initiativă comună, care usurează viata locuitorilor sectorului si fac mai prietenoasă interactiunea acestora cu administratia locală”, a declarat Cătălin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

Serviciul Public Pentru Finante Publice Locale Sector 6 este compartimentul propriu de specialitate din Primaria sectorului 6 avand ca obiect de activitate stabilirea constatarea, controlul, urmarirea si incasarea impozitelor si taxelor locale si a altor venituri, a fost infiintat in cursul anului 1999 prin H.C.L. sector 6 Nr. 5 / 1999, adoptata in conditiile alin. 2, art. 66 din Legea nr. 189 / 1998 privind finantele publice locale, modificata si completată prin O.U.G. nr. 61 / 1998, aprobată prin Legea nr. 86 / 1999. Activitatea efectivă a inceput la 01.01.2000, prin preluarea de la Administratia Financiară a sectorului 6 din cadrul Ministerului Finantelor, a bazei de date privind plătitorii de impozite, taxe si de alte venituri, care constituie surse ale bugetului local al sectorului 6.

Piraeus Bank Romania este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piata locală, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group. În cei peste 10 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank a crescut constant de la 2 la 187 de sucursale, de la 25.000 la peste 300.000 de clienti.

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapidă crestere din Grecia, avand o experienta solidă pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing-ului. Piraeus Bank Group este o prezentă internatională concentrată pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centrele financiare din Londra si New York. Piraeus Bank Group are in acest moment 872 sucursale in Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.

Printec Group este una dintre companiile IT cu cea mai rapidă crestere din Europa de Sud-Est. Grupul Printec oferă solutii integrate, fiind partener cu vendori de renume cum ar fi NCR, VeriFone, Talaris, Oberthur HP, Alcatel-Lucent, ECI, Comptel, PCCW, Infosys etc. Sediul Printec Group se află in Atena, Grecia. Cu filiale in 15 tări din Europa de Sud-Est, Printec este lider pe piata solutiilor bancare si IT in regiune.

Cu o prezentă de peste 15 ani in Romania, Printec Group Romania este liderul pietei automatizării tranzactiilor in domeniul financiar-bancar, avand o cotă de peste 60% din sectorul de ATM-uri si EFTPOS-uri. Printec Group Romania urmează aceeasi strategie de grup si promovează aceleasi categorii de produse si servicii adresate companiilor private si institutiilor publice, cu solutii destinate următoarelor zone de interes: sisteme de plăti electronice, automatizări ale sucursalelor bancare, solutii de securitate a informatiilor, solutii pentru retail, telecomunicatii si transport.