Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti afaceri romania

etichete afaceri:
burdan  supusa  gestionarea  renovare  asculta  expansiuni  citesti  redundant  regasi  controlului  hollywoodiana  zambet  solepad  z10t  tastaman  compoziti  parintilor  respecta  telesales  protectii  intarzierile  leon  valutar  gecadshopro  sportivi  convingatoare  regulate  australia  vantul  ghid 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti

sursa: www.smartfinancial.ro
Alpha Real Estate Services a inaugurat, marți, complexul Poseidon Residence, aflat in București, pe malul lacului Plumbuita din cartierul Colentina.

Proiectul rezidențial dispune de apartamente duplex pe două sau trei nivele, cu spații vitrate generoase și confortul unei locuințe de tip vilă, fiecare apartament avand un balcon parțial inchis, cu vedere la lacul Plumbuita.

Poseidon Residence, un bloc cu 17 etaje și 156 de apartamente, a intrat in portofoliul Alpha Real Estate Services (ARES), divizia imobiliară a Alpha Bank, in noiembrie 2013, după ce dezvoltatorul Copper Beech Capital a intrat in faliment. La momentul achiziției, proiectul imobiliar - cunoscut inițial sub numele de Blue Tower - era finalizat in proporție de 70-75% și se afla in conservare din 2009.

Complexul rezidențial, cu regim de inălțime S+P+16+17R, este format din apartamente cu una, două, trei, patru sau cinci camere și dispune de parcări subterane și supraterane, precum și de spații de depozitare. Infrastructura clădirii este de tip fundație indirectă pe piloți cu diametru 620mm și radier de legătură de 1m grosime, structura clădirii este realizată din pereți din beton armat cuplați cu grinzi din beton armat, planșee de beton armat monolit, incălzirea se face prin două centrale termice de pardoseală Viessmann de 1.000 kW fiecare, iar climatizarea apartamentelor este realizată cu aparate individuale, multisplit tip inverter, cu o unitate exterioară și 1-4 unități interioare. Blocul este echipat cu instalație de detectare, semnalizare și alarmare in caz de incendiu și de stingere a incendiilor, precum și cu mijloace de primă intervenție.

Costul de achiziție a fost de 11 milioane de euro, iar investițiile pentru finalizare s-au ridicat la 5 milioane de euro - aproximativ 4,5 milioane de euro pentru costurile de construcție și circa 500.000 de euro in costuri auxiliare de proiectare, autorizații, taxe, consultanți etc.

„Pentru noi, Poseidon Residence este un proiect special, deoarece este primul proiect de mari dimensiuni in care a ARES a preluat rolul de dezvoltator imobiliar. Spre deosebire de un proiect imobiliar construit de la zero, in care riscurile de dezvoltare sunt relativ limitate, Poseidon Residence a reprezentat o provocare mult mai complexă, deoarece a trebuit reconstituit istoricul construcției, a fost necesară o nouă autorizație de construcție, s-a impus actualizarea proiectului tehnic in baza modificărilor legislative din ultimii opt ani, proiectul s-a lansat sub un alt brand și concept și multe alte activități care au solicitat la maximum experiența și implicarea echipei”, afirmă Iulian Călin, General Manager al Alpha Real Estate Services.

În 2015, inaintea inceperii lucrărilor de finalizare a complexului, au avut loc discuții cu mai mulți investitori in vederea vanzării complexului in stadiul existent la acea dată, insă prețurile inaintate de aceștia se situau sub valoarea atașată de ARES proiectului. „Așadar, am luat decizia de a ne implica direct in dezvoltare și, in momentul de față, putem confirma că această decizie generează pentru ARES venituri de două-trei ori mai mari față de scenariul in care complexul ar fi fost vandut in stadiul nefinalizat”, adaugă Iulian Călin.

Deoarece Poseidon Residence este compus in principal din locuințe cu mai mult de trei camere, ARES a luat in considerare și posibilitatea de a recompartimenta apartamentele mari in cate două unități mai mici, de una sau două camere, insă implicațiile de ordin tehnic și renunțarea la un element de diferențiere pe piață (apartamente tip duplex/triplex) au determinat luarea deciziei de finalizare a complexului in forma inițială și livrarea pe piață a unui complex de tip „vilă la bloc, cu vedere la lac”.

„Avand experiența finalizării complexului Poseidon Residence, precum și a proiectului Green Vista Residence din Pipera, care are 50 de apartamente și a fost finalizat tot in 2017, putem spune cu certitudine că dispunem de resursele necesare pentru a dezvolta noi proiecte, ba chiar și de a oferi servicii de administrare active altor proprietari care doresc să se dezvolte pe piața imobiliară din Romania”, adaugă Iulian Călin.

ARES apreciază că inaugurarea oficială a proiectului are loc intr-un context economic favorabil, cu o piață rezidențială in creștere și cu o competiție din ce in ce mai activă. „Bucureștiul incă duce o mare lipsă de proiecte rezidențiale noi de calitate, aflate in interiorul orașului, in zone cu acces facil către punctele de interes pentru bucureșteni și cu multiple facilități la indemana locatarilor”, spune Iulian Călin, adăugand că piața rezidențială post-criză a arătat că blocurile de locuințe cu peste zece etaje vor fi din ce in ce mai rare, din cauza investiției importante de capital necesare și a costurilor mari de construcție - atat pentru structura de rezistență, cat și pentru numărul mare de locuri de parcare subterane sau pentru instalații de tipul sistemelor de securitate la incendiu.

Poseidon Residence reprezintă astfel o raritate pe piața rezidențială, iar ritmul de vanzări inregistrat arată că proiectul reprezintă un succes. În momentul de față, sunt deja vandute 65 de apartamente, iar ARES estimează că pană la finele anului 2018 vor fi contractate toate cele 156 de apartamente. Majoritatea sunt tip duplex de trei camere și au un preț de pornire de la 115.000 de euro plus TVA. La ultimele niveluri ale blocului, 48 de apartamente nu au fost finisate, pentru a le permite viitorilor cumpărători să-și personalizeze spațiul de locuit cu finisaje la alegerea lor.

Recepția complexului a avut loc in iulie 2017, autorizația de securitate la incendiu a fost obținută in septembrie 2017, construcția este deja intabulată in Cartea Funciară, iar in momentul de față se implementează operațiunile cadastrale de dezmembrare a proprietății in apartamente, locuri de parcare și boxe de depozitare. Primele apartamente urmează să fie livrate către cumpărători in noiembrie 2017.

Cu ocazia lansării oficiale a complexului rezidențial, ARES a venit in intampinarea potențialilor cumpărători cu o ofertă promoțională de preț pornind de la 900 EUR/metru pătrat pentru apartamentele semifinisate aflate la ultimele două niveluri. Promoția este valabilă pană la sfarșitul anului 2017, in limita stocului disponibil.

Alpha Real Estate Services a fost inființată in 2014, in vederea maximizării valorii activelor preluate de divizia de imobiliare a Grupului Alpha, prin implementarea unor măsuri integrate de administrare a activelor imobiliare cum ar fi administrare tehnică, eficientizare de costuri, imbunătățirea coeficienților tehnici și valorificarea imobilelor. Pornind inițial de la o necesitate determinată de contextul economic, activitatea Alpha Real Estate Services a devenit intr-un interval de timp relativ scurt o oportunitate pentru Grup, in acest moment ARES dispunand de o echipă care poate presta servicii integrate de management al activelor atat către entitățile Grupului, cat și către alți deținători de active din piață care au nevoie de asistență specializată pentru maximizarea valorii activelor de care dispun.

ARES a administrat un portofoliu de aproximativ 1.000 de apartamente in cinci proiecte rezidențiale din București, iar in mai puțin de patru ani de la inființare au fost vandute circa 750 de apartamente. Deși apartamentele din portofoliu nu corespundeau preferințelor-tip ale cumpărătorilor, avand suprafață și prețuri relativ mari, neincadrandu-se in programul „Prima Casă” sau, in multe cazuri, nici in condițiile de TVA de 5%, ARES a reușit totuși să obțină rezultate bune prin implementarea unor campanii specifice de promovare și acordarea unor beneficii personalizate pentru cumpărători.

Alpha Real Estate Services integrează toate serviciile necesare unui dezvoltator imobiliar, incepand de la asistența tehnică și pană la servicii de marketing, vanzări și asistență juridică. Echipa este formată din persoane cu experiență de peste 10 ani in domeniile construcțiilor, bancar, imobiliar și de vanzări.
În prima jumătate a anului 2017, Alpha Real Estate Services, divizia imobiliară a Alpha Bank, a vandut 202 apartamente in cadrul ansamblurilor rezidențiale din portofoliu, generand astfel venituri de circa 20 de milioane de euro.

În cei patru ani de activitate, ARES a fost implicată in proiecte de dezvoltare imobiliară (finalizarea lucrărilor de construcție la complexul Poseidon Residence și blocul Green Vista C1, cu 50 de apartamente, in zona Pipera); proiecte rezidențiale (administrarea proprietății și servicii de intermediere a vanzărilor pentru Doamna Ghica Plaza - Colentina, Green Vista - zona Pipera, Parcul Privighetorilor - zona Băneasa, Asmita Gardens - zona Mihai Bravu) cu peste 1.000 de apartamente in administrare și peste 750 de apartamente vandute; proiecte de logistică/industriale (administrarea unui depozit de 14.000 metri pătrați și a 56 hectare de teren in Popești Leordeni; vanzarea depozitului din Popești Leordeni și a 10,5 hectare de teren către Olympian Phoenix in mai 2017; vanzarea unei parcele de 10 hectare de teren către Romcarton); proiecte comerciale (administrarea proprietății pentru o clădire comercială de 10.000 metri pătrați in Baia Mare și a unei clădiri comerciale de 8.500 metri pătrați in Bistrița); administrare de clădiri de birouri (Cubic Center, 28.000 metri pătrați - zona Pipera); administrare de terenuri (vanzarea unui teren de 11.000 metri pătrați in zona Ștefan cel Mare, București).