Planurile SimpliQ - interviu cu Lorand R. Minyo, Executive Vice President SimpliQ Media & Technology afaceri romania

etichete afaceri:
bluray  containerelor  cantitate  irizat  atractiva  intrunita  157  problem  creditanstalt  zi  pietre  bac  afise  slujba  pierderea  constienti  victorina  goeletei  temeiul  yli  fluidizeaza  rambursarii  registru  rares  administreze  trezoreriei  atenti  sprijinire  web  elis 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Planurile SimpliQ - interviu cu Lorand R. Minyo, Executive Vice President SimpliQ Media & Technology

sursa: www.smartfinancial.ro
Activand pe piata IT dedicata in special clientilor business, SimpliQ Media & Technology este o companie moderna, cu solutii premium realizate si administrate din Romania, deschisa spre tot ceea ce este nou si promotor inclusiv al unor premiere pentru Europa de Est. Vicepresedintele SimpliQ Media & Technology, Lorand R. Minyo, a raspus unor intrebari legate de prezenta companiei pe piata, serviciile oferite, precum si evolutia pietei.

SMARTfinancial.ro: Cum se pozitioneaza pe piata SimpliQ, ce servicii ofera in prezent compania si care este targetul principal, respectiv profilul clientilor pentru fiecare din aceste servicii?

Lorand R. Minyo: Pot sa afirm cu incredere ca in momentul de fata SimpliQ este unul dintre cele mai recunoscute centre de date din Romania, in ceea ce priveste brand-ul si complexitatea serviciilor oferite, dar mai ales ca si rata de crestere. Targetul principal al companiei este piata business, baza noastra de clienti cuprinzand companii de hosting, mari companii imobiliare, precum si institutii financiar-bancare si institutii de stat. Serviciile oferite momentan sunt cele de gazduire servere dedicate, colocare si SaaS (Software as a Service, prima oferta din acest areal fiind pachetul de servicii ConneQt, bazat pe Hosted Exchange 2007 si SharePoint Services 3.0, oferit in premiera in Europa de Est de catre compania noastra. Foarte curand vom lansa si alte servicii business conexe in sistemul SaaS.

SMARTfinancial.ro: De cat timp exista SimpliQ pe piata si care este cifra de afaceri prognozata pentru anul 2008?

Lorand R. Minyo: SimpliQ activeaza pe piata romaneasca inca din 2001. Initial directia companiei a fost legata de programare web si ulterior suport tehnic, SimpliQ fiind una dintre cele mai mari companii de suport tehnic pentru hosting din Europa, clientii nostri fiind centre de date si mari companii de hosting din intreaga lume. Avand experienta practica in aceste domenii, la sfarsitul anului 2006 am hotarat sa profitam de golul din aceasta piata de nisa in Romania si sa oferim servicii de colocare si servere dedicate. La mijlocul anului 2007 am pus la punct noul centru de date si am pornit o campanie agresiva de marketing care a dat roade aproape imediat. Conform previziunilor noastre cifra de afaceri a companiei se afla putin sub 500,000 RON, dar targetul nostru este sa depasim 500,000 RON pana la sfarsitul acestui an.

SMARTfinancial.ro: Cu ce iese in evidenta compania la nivel de piata, care sunt avantajele ofertei de servere dedicate, virtuale si servicii de colocare ale SimpliQ?

Lorand R. Minyo: Pana recent, cumparatorii din Romania erau reticenti sa apeleze la un furnizor local. In primul rand din cauza preturilor mult mai mari decat in vestul Europei sau Statele Unite si nu in ultimul rand, din cauza neincrederii ca un furnizor local poate sa ofere aceleasi servicii de calitate de care poti beneficia in afara tarii. SimpliQ a ridicat mult stacheta calitatii serviciilor oferite in Romania si oferim aceste servicii la preturi comparabile cu cele ale furnizorilor externi. Astfel, clientii prefera sa apeleze la noi si nu la furnizori externi, mai ales din punct de vedere al timpului de acces, al suportului in limba romana oferit de catre o intreaga echipa tehnica foarte bine pregatita si nu in ultimul rand, datorita preturilor foarte competitive pe care le practicam. Totodata, ne tratam clientii in modul cel mai personal si profesional posibil, oferindu-le posibilitatea sa se axeze pe afacerea lor si nu pe aspectele tehnice.

SMARTfinancial.ro: Care sunt principalele caracteristici ale ConneQt si care sunt costurile serviciului?

Lorand R. Minyo: Cum am mentionat anterior, ConneQt se bazeaza pe Exchange 2007 si SharePoint Services 3.0, oferite de catre SimpliQ in sistem SaaS. Exchange si SharePoint sunt cele mai avansate platforme de comunicare si colaborare la ora aceasta, ele fiind preferatele companiilor care au nevoie de mobilitate si acces in timp real la informatii. Noi gazduim toate serverele pe care ruleaza aceste aplicatii, astfel incat beneficiarii acestui serviciu nu trebuie sa apeleze la o investite initiala pentru a putea beneficia de avantajele acestor servicii, care se ridica la cateva zeci de mii de EUR. Costurile implicate sunt lunare, in system pay-as-you-go, beneficiarul acestor servicii platind doar pentru utilizarea lunara. Pretul acestor servicii pornesc de la 10 RON per utilizator.

SMARTfinancial.ro: Solutiile SimpliQ sunt dedicate exclusiv pietei romanesti sau va adresati si altor piete?

Lorand R. Minyo: Momentan deservim piata din Romania, avand insa si clienti din UE. Foarte curand, in decursul a cateva luni, vom intra si pe piata Est-Europeana, urmand ca pana la sfarsitul anului sa deservim intreg continentul European, cu versiuni localizate ale site-ului www.simpliq.ro.

SMARTfinancial.ro: In ceea ce priveste politica de marketing si publicitate, care sunt planurile pentru anul 2008?

Lorand R. Minyo: Planuim sa dezvoltam cateva campanii agresive de marketing legate de lansarea unor noi servicii business, pe care le vom anunta peste cateva luni. De asemenea vom porni cateva campanii virale de publicitate, dar acestea momentan sunt in stadiul de planificare, fiind unele din cele mai bine pastrate secrete ale companiei, deoarece sunt originale si inca nefolosite pe piata din Romania.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©