Pietele emergente raman vulnerabile - editorial Tradeville afaceri romania

etichete afaceri:
cnipmmr  cadere  evocam  referitoare  anxietyindexcom  context  vecin  gradina  sectoriale  particularitate  subway  recuperabila  altfel  instituie  sucursalele  puternic  economici  indraznet  cumpararator  victoriei  slot  colindatorii  monitorizeze  anilor  kidcontro  apartament  anvelopa  brokeraj  bursadeconta  coletelor 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Pietele emergente raman vulnerabile - editorial Tradeville

sursa: www.smartfinancial.ro
Redeschiderea bursei americane de actiuni de ieri mi-a oferit ocazia de a abandona cel putin temporar unele din ipotezele formulate pe parcursul ultimelor saptamani.

Astfel, nu mai urmaresc deocamdata perspectiva unor deprecieri ale cotatiilor bondurilor guvernamentale internationale, ale bondurilor guvernamentale americane cu scadente pe termen lung si ale bondurilor americane corporative de tip „investment grade”. Am abandonat de asemenea ipoteza unei performante pozitive a marfurilor agricole, a celor mai importante institutii financiare si banci dar si a companiilor din domeniul energiei listate pe bursa americana de actiuni.

Testez insa in continuare ipoteza unei aprecieri suplimentare si accelerate a cotatiilor petrolului, precum si varianta unor deprecieri ale cotatiilor bondurilor guvernamentale si ale unor burse de actiuni apartinand economiilor emergente. Cred de asemenea ca sansa unor aprecieri suplimentare ale monedei unice europene si lirei sterline in fata altor valute majore ramane intacta.

Deteriorarea situatiei din Libia are potentialul de a antrena o lichidare fortata a pozitiilor investitorilor pe o serie larga de piete, inclusiv pe bursa americana de actiuni si pe bursele de marfuri cu exceptia notabila a pietei petrolului si cea a aurului. Pietele emergente raman vulnerabile.

In schimb, piata bondurilor guvernamentale americane redevine destinatia predilecta pentru refugierea capitalurilor. Ieri, dobanda bondurilor guvernamentale cu scadenta la 10 ani a alunecat sub pragul de 3,5%.

In perioada mentinerii ipotezelor abandonate ieri, urmarite via ETF-uri specializate listate la New York Stock Exchange, cotatiile bondurilor guvernamentale internationale, ale celor guvernamentale americane cu scadente pe termen lung si ale celor americane corporative de tip „investment grade” au avansat in medie cu 0,06%.

In schimb, marfurile agricole au castigat in medie 1,81%. Pe bursa americana de actiuni, cele mai importante institutii financiare si banci au avansat in medie cu 0,67%. Cele mai importante companii din domeniul energiei au castigat in medie 4,08%.

Dincolo de evolutii particulare pe termen scurt, toate ipotezele abandonate ieri continua sa aiba merite solide. In conditii si de la cotatii mai avantajoase, voi fi probabil tentat sa retestez aceste ipoteze.Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005