Orange Web Shop & Web Care, plati online si fidelizare - Interviu Oana Solca, Web Shop & Web Care Marketing Manager, Orange afaceri romania

etichete afaceri:
ski  scurgerea  personale   speaker  simtim  activision  kappes  nti  elemente  lacul  custody  romconstruct  scriitoricesti  intentii  nitrat  neclar  specializarea  anii  folose  terminalului  persil  brother  niciodata  36  turnul  andreanu  marcheaza  cuprinsa  economist  debitelor 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Orange Web Shop & Web Care, plati online si fidelizare - Interviu Oana Solca, Web Shop & Web Care Marketing Manager, Orange

sursa: www.smartfinancial.ro
Premiat la Gala Premiilor in eCommerce 2007 pentru solutiile Orange Web Shop si Web Care, Orange Romania a aratat ca priveste cu maxim interes comertul electronic, lansand succesiv tot mai multe optiuni online si promovand puternic acest segment de vanzari. Oana Solca, Web Shop & Web Care Marketing Manager in cadrul Orange Romania, a raspuns intrebarilor SMARTfinancial.ro despre implicarea Orange in comertul electronic, despre piata in general si mai ales despre cat de important este mediul online pentru Orange in Romania in acest moment, intr-un material realizat cu sprijinul Gecad ePayment.

SMARTfinancial.ro: Cum vede Orange piata de comert electronic?

Oana Solca: Comertul electronic s-a dovedit a fi un domeniu foarte dinamic in acest an, confirmand semnalele de crestere pe care le-a transmis in 2006. Sunt din ce in ce mai multe companii care au decis sa abordeze si acest canal, banci care incep sa se implice in promovarea platilor online dar, foarte important, sunt tot mai multi cumparatori care au inceput sa prinda gustul cumparaturilor pe Internet. Mai mult, comertul electronic este un mediu prin care Orange poate interactiona mai repede si mai bine cu toti clientii sai.

SMARTfinancial.ro: Care sunt motivele pentru care ati hotarat sa lansati Orange Web Care si Orange Web Shop? S-a dovedit piata pe masura asteptarilor - puterea de cumparare, incredere, evolutie?

Oana Solca: Orange a decis sa fie si de data aceasta un deschizator de drumuri in ceea ce priveste piata de comert electronic din Romania, Web Shop-ul fiind primul magazin online al unui operator de telefonie mobila. De asemenea, Orange Web Care este un instument online oricand la indemana clientilor Orange, prin care acestia isi pot administra propriul cont.

Am lansat Orange Web Care si Orange Web Shop atunci cand am fost siguri ca este ceea ce isi doresc clientii: o modalitate simpla prin care sa isi gestioneze contul, sa isi plateasca facturile sau sa isi administreze corespunzator punctele Orange Thank You. Din fata calculatorului, intr-un timp scurt, fara proceduri birocratice.

SMARTfinancial.ro: Ce ofera clientilor Orange Web Care si Orange Web Shop? Ce aduc, de fapt, nou, cele doua servicii? De ce ar prefera un client Orange sa isi plateasca factura in Web Care si sa cumpere abonamente online, sa caute telefoane noi, accesorii sau obiecte promotionale in Web Shop?

Oana Solca: Cele doua servicii ofera beneficii distincte. In Orange Web Care, clientii isi pot administra abonamentul sau flota de abonamente si cartelele PrePay, avand posibilitatea de a face diverse modificari: pot schimba tipul de abonament, pot activa optiuni si servicii, pot vizualiza si plati facturile, pot verifica si folosi punctele Thank You acumulate si pot reincarca online cartele PrePay.

Orange Web Shop se adreseaza atat clientilor Orange, cat si persoanelor care inca nu folosesc serviciile noastre. De aici pot achizitiona abonamente Orange, cartele, telefoane si accesorii sau articole promotionale. In acest spatiu, clientii Orange beneficiaza de oferte speciale si isi pot folosi punctele Thank You pentru achizitionarea de produse Orange.

Noutatea celor doua servicii consta in posibilitatea de a gestiona tot ce tine de relatia cu Orange dintr-un singur loc, fara deplasari, in cel mai scurt timp si fara proceduri complicate, chiar din fata calculatorului. Este simplu, rapid, eficient si oricand la indemana utilizatorilor.

SMARTfinancial.ro: Cat de dornici sunt romanii sa plateasca online pentru serviciile si produsele de telefonie mobila?

Oana Solca: Comunicatiile sunt pe primul loc in topul sectoarelor care inregistreaza cel mai mare succes in mediul online. Oamenii au tot mai putin timp liber pentru a-si achita facturile la ghiseu sau pentru a cumpara abonamente ori cartele de la magazinele traditionale, asa ca prefera sa isi faca online cumparaturile. In acelasi timp, in mod obisnuit nu este vorba despre produse foarte scumpe. Romanii probabil ca sunt mai reticenti sa plateasca online pentru produse costisitoare, dar in cazul telecomunicatiilor, vorbim in general de sume nu foarte ridicate.

SMARTfinancial.ro: Una din temerile multor companii mari este pericolul canibalizarii intre canalele de distributie. Va temeti de acest lucru? Care este situatia acum si cum credeti ca va evolua?

Oana Solca: Canalul online si canalul clasic de vanzare au segmente diferite de clienti-tinta. De asemenea, canalul online este extensia canalelor offline din momentul de fata. Piata online din Romania este destul de slab dezvoltata - exista inca mult loc pe piata si aceasta permite coabitarea perfecta a celor doua canale - nicio companie cu canale de vanzare clasice nu se confrunta cu problema canibalizarii. In conditiile in care rata de penetrare a Internetului este de doar 23.9%, e putin probabil sa se ajunga la un astfel de fenomen. Orange Web Shop si Web Care se adreseaza in special clientilor foarte ocupati, care utilizeaza Internetul in mod obisnuit si isi dramuiesc foarte bine timpul liber.

SMARTfinancial.ro: De curand Orange Web Shop are o noua facilitate - abonamente online. Este acesta un pas inaintea pietei? Care sunt rezultatele?

Oana Solca: Poate fi un pas inaintea pietei, insa pentru Orange inseamna completarea extensiei de servicii oferite online. Acum operatorul de telefonie mobila Orange ofera aceleasi servicii atat offline, cat si online. Abonamentele online sunt de asemenea un serviciu nou si original, prin care dorim sa anticipam nevoile clientilor. Mai degraba as spune ca este un instrument prin care dorim sa aducem piata la ritmul nostru.

SMARTfinancial.ro: In conditiile in care piata romaneasca este foarte aproape de saturatie in privinta penetrarii telefoniei mobile, cum vedeti existenta Web Shop si Web Care - sunt ele un avantaj competitiv fata de ceilalti operatori, este un potential punct de atragere de clienti noi?

Oana Solca: Web Shop si Web Care sunt doua instrumente prin care oferim clientilor nostri alternative moderne de achizitie si gestionarea a contului. Intrucat numarul utilizatorilor de telefonie mobila este din ce in ce mai mare, era necesara o platforma prin care fiecare sa isi poata configura propriile optiuni, cu atat mai mult cu cat sunt multe persoane care detin mai multe numere Orange. Tocmai in acest context de piata creste importanta celor doua aplicatii, deoarece vor contribui la fidelizarea clientilor Orange.

SMARTfinancial.ro: Cum sunt promovate cele doua servicii?

Oana Solca: Atat Web Shop, cat si Web Care beneficiaza de campanii de promovare, in special in mediul online, acolo unde se intalnesc si majoritatea utilizatorilor.

SMARTfinancial.ro: Care este impactul acestora asupra Orange? Ce procent din plata facturilor Orange se realizeaza online prin card bancar?

Oana Solca: Orange Web Shop - Web Care a fost premiat la Gala Premiilor in eCommerce 2007 cu premiul pentru "Cel mai mare numar de tranzactii efectuate cu cardul online". Acest lucru a fost posibil mai ales datorita tranzactiilor de facturi Orange. In momentul de fata, din totalul de plati online efectuate cu cardul prin intermediul sistemului 3D Secure, Orange Romania detine un procent de 44,6% din tot ce se tranzactioneaza online in Romania in momentul de fata. In ceea ce priveste ponderea platilor online din totalul de facturi Orange, aceasta a atins 5%.

SMARTfinancial.ro: Cum credeti ca va evolua piata comertului electronic de servicii si produse telecom in perioada sarbatorilor de iarna?

Oana Solca: In perioada sarbatorilor de iarna, de obicei volumul vanzarilor creste in medie cu 15-20%, atat datorita specificului acestei perioade, dar si datorita ofertelor si promotiilor pe care le avem in ultimele luni ale anului. Sarbatorile din timpul anului si Craciunul, in special, sunt perioade in care oamenii au un buget mai mare pentru cumparaturi, inclusiv pentru produse telecom.

SMARTfinancial.ro: Ce activitati planuiti, in ceea ce priveste comertul electronic, in perioda urmatoare?

Oana Solca: Pentru Craciun vom avea oferte speciale la telefoanele Orange Thank You si la abonamentele de voce. De asemenea, vom lansa oferte speciale si pentru plata facturilor.

Interviu realizat de SMARTfinancial.
SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©