O bicicleta noua din trei va fi o bicicleta eBike pe termen mediu, preconizeaza Bosch afaceri romania

etichete afaceri:
porteaza  neglijabil  editie  asigur  starea  ratings  ursula  sarcin  eee  creand  demersul  randuri  teilor  schmitt  pie  raport  procesatori  cadoului  brat  torbjorn  egrete  angajatorii  presanta  ostentatie  national  neta  kiritescu  execu  ajuti  caracter 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

O bicicleta noua din trei va fi o bicicleta eBike pe termen mediu, preconizeaza Bosch

sursa: www.smartfinancial.ro
Piata bicicletelor eBike a inregistrat o crestere suplimentară semnificativă in 2015. Se preconizează, in premieră, o vanzare de peste jumătate de milion de pedelec-uri in Germania. Unul dintre motoarele acestei cresteri de piată o reprezintă Bosch eBike Systems. „Am realizat din nou o crestere de două cifre, o rată mai mare decat media de piată”, spune Claus Fleischer, directorul diviziei Bosch eBike Systems. „Rămanem increzători in privinta anilor care vor urma. Potentialul este enorm. Pe termen mediu, este probabil ca o bicicletă nouă din trei vandute in Europa Centrală să fie un eBike.”

Pentru multe persoane, bicicleta eBike este mai mult decat un mijloc de a ajunge din punctul A in punctul B. „eBike devine din ce in ce mai mult un produs destinat vietii urbane”, declară Fleischer. O privire asupra magazinelor de biciclete si mopeduri arată: de la modelele confortabile cu cadru si modelele pentru utilizare zilnică pană la modelele sport eMountain sau bicicletele practice eCargo, gama de biciclete eBike din ofertă este individuală si variată. „O tendintă demnă de urmărit este utilizarea sportivă. Modelele electrice castigă teren in prezent in randurile ciclistilor montani.”

Electromobilitate de succes pe două roti

Bicicleta eBike are o mare insemnătate si la nivelul regulilor de trafic. „Bicicletele eBike reprezintă punctul de acces al mobilitătii eficiente, fără emisii”, afirmă Fleischer. Puterea acumulatorului ajută utilizatorii eBike să ajungă la destinatiile lor zilnice cu mai multă eficientă, mai economic si intr-o manieră ecologică mai sustenabilă.

Cele 2,1 milioane de pedelec-uri de pe străzile Germaniei sunt dovada viabilitătii acestui concept. Potrivit celor mai recente estimări ale asociatiei de industrie ZIV1, aproximativ 520.000 de pedelec-uri au fost vandute pe teritoriul Germaniei in 2015. În Europa, se estimează că vanzările de biciclete eBike se vor tripla pană in 2023, in timp ce vanzările la nivel mondial sunt de asteptat să crească cu aproximativ 27% in aceeasi perioadă de timp (Studiul Risk Pulse 2015)2.

Pietele in crestere: Accent puternic pe Europa, America si Asia

Divizia Bosch eBike Systems si-a propus obiectivul de a consolida pozitia pedelec-urilor pretutindeni in lume. Înfiintată ca un start-up in cadrul Grupului Bosch in 2009, Divizia Bosch eBike Systems este in prezent lider de piată in segmentul premium. „Suntem mandri de acest lucru. De asemenea, este o motivatie majoră pentru viitoare proiecte. Suntem reprezentati pe piata Nord Americană si in Asia de către filialele noastre din 2014. Ne extindem activitătile in mod constant si continuăm să dezvoltăm componente si sistemul per ansamblu”, spune Fleischer.

În Romania, Bosch produce in unitatea sa de productie din Jucu, judetul Cluj, componente electronice pentru unitatea centrală si pentru bateria eBike.