Miele ajunge la o cifra de afaceri de 3,22 de miliarde de euro afaceri romania

etichete afaceri:
fuji  stikeez  calibru  lazar  nemeritate  salcami  posibil  mybiclightercom  vertriebsgmbh  pleca  mirajul  subscriitori  estimam  46400  punte  integrata  evolu  sustainability  53000  fruct  regionalizarea  debloca  locuieste  producătorilor  blog  avantaje  limitate  stricta  spectaculozitatea  loves 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Miele ajunge la o cifra de afaceri de 3,22 de miliarde de euro

sursa: www.smartfinancial.ro
Miele, compania numărul unu in productia de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, raportează afaceri in crestere pentru anul fiscal 2013/2014, incheiat la 30 iunie 2014. Compania a realizat in această perioadă o cifră de afaceri de 3,22 de miliarde de euro, inregistrand o crestere de 2,2% fată de anul fiscal anterior, echivalentul a 69 de milioane de euro. În aceeasi perioadă, Miele a realizat investitii de 188 de milioane de euro si a ajuns la un număr de 17.660 de angajati.

Pentru anul fiscal 2014/2015, Miele si-a propus mentinerea unei cresteri a cifrei de afaceri similare celor inregistrate in anii anteriori.

Anul fiscal 2013/2014 reprezintă pentru Miele perioada celor mai importante lansări de produse in istoria de peste 113 ani a grupului, cu reinnoirea tuturor gamelor de electrocasnice de uz casnic. Aceste lansări au sustinut evolutia vanzărilor pe principalele piete de desfacere ale companiei, afectate de conditii economice nefavorabile. O monedă europeană mai puternică in special pe aceste piete a avut un efect vizibil asupra exporturilor. Prin urmare, cresterea cifrei de afaceri in euro, luand in considerare efectele cursului valutar, ar fi depăsit pragul de 5%. În acest context, rezultatele financiare inregistrare de Miele sunt importante, potrivit lui Olaf Bartsch, membru in Consiliul de Administratie si Director de Finante si Administratie Miele.

În Germania, Miele a inregistrat o majorare a cifrei de afaceri cu 23 de milioane de euro, atingand 978 de milioane de euro, in crestere cu 2,4% fată de anul precedent. Germania este principala piată de desfacere a companiei, cu o cotă, in crestere, de 30,6% in vanzările inregistrate la nivel global.

„Miele si-a asigurat premisele unei cresteri viitoare pe toate palierele de business: cifra de afaceri, volumul de vanzări, cota de piată, chiar si in conditii economice mai putin favorabile,” declară Dr. Markus Miele, director executiv si coproprietar al companiei. Principalele argumente sunt strategia pe termen lung caracteristică filozofiei Miele, care pune pe primul plan calitatea produselor si beneficiile aduse clientilor, precum si o crestere organică a facilitătilor proprii de productie si accesul la finantare pentru investitii din capitaluri proprii. „Fără să resimtă presiunea unor imprumuturi si fiind in continuare o companie independentă de familie, Miele are confortul de a lua decizii de investitii si de a-si dezvolta strategia fără a depinde de o a treia entitate,” declară Dr. Reinhard Zinkann, director executiv si coproprietar Miele.

Miele isi mentine cu succes rolul de lider in crearea unui mix echilibrat de beneficii pentru client si protectie pentru mediu, pe de-o parte, prin oferirea de solutii viabile si inteligente, si, pe de altă parte, prin lansarea unor functii exclusive. Un punct forte pentru viitor al electrocasnicelor Miele este garantia celor mai bune rezultate cu maximă eficientă energetică.

Calitătile produselor Miele sunt evidentiate si de rezultatele unui studiu realizat de organizatia de protectie a consumatorilor Stiftung Warentest: Miele a castigat in clasamentul celor mai bune produse la aproape toate categoriile relevante de electrocasnice, precum masini de spălat rufe, masini de spălat rufe cu uscător, uscătoare de rufe, aspiratoare cu vacuum, cuptoare, frigidere si masini de spălat vase.

Campania „Edition 111”, lansată odată cu aniversarea a 111 ani de istorie Miele in ingrijirea hainelor, se dovedeste a fi cea mai de succes derulată pană acum, cu vanzări pe segmentul masinilor de spălat si a uscătoarelor de rufe mai mari de 1 miliard de dolari din toamna lui 2012 si pană in prezent.

Pe segmentul electrocasnicelor de bucătărie si a aspiratoarelor cu vacuum, Miele a inregistrat in prima jumătate a anului 2014 o crestere a cotei de piată in Europa de Vest, potrivit companiei de cercetare de piată GfK.

În continuare, Miele beneficiază de toate premisele unui parcurs de business de succes: mentinerea unui brand unic in portofoliu, pozitionarea globală in industria electrocasnicelor premium si continuarea parteneriatelor cu distribuitori specializati, in măsură să le ofere clientilor serviciile de calitate pentru care este recunoscut brandul Miele.

În acelasi timp, Miele accesează noi canale de vanzări, precum online-ul. Fiind un brand premium, nu se concentrează pe acestea.

Lansarea la nivel global a noilor generatii de produse Miele 6000 (electrocasnice incorporabile) si W1/T1 (aparatură pentru ingrjirea si spălarea rufelor) a avut efecte pozitive in vanzările companiei. Această tendintă se va mentine si pe viitor, pe măsură pe produsele vor fi introduse pe piete noi. În plus, primul aspirator-robot cu vacuum, Scout RX1, lansat in mai 2014, a avut vanzări peste asteptări in majoritatea tărilor in care este disponibil, inclusiv in Germania.

Mai mult, Miele a lansat o serie nouă de masini de spălat si uscătoare de rufe emblematice, cu functii suplimentare si multe beneficii pentru consumator. Aceste modele au fost prezentate in cadrul salonului IFA Berlin 2014. Toate aspiratoarele Miele se relansează respectand legislatia europeană privind etichetarea energetică, oferind in acelasi timp beneficii suplimentare pentru consumatori.

În afara Germaniei, cifra de afaceri Miele a crescut cu 1,9%. Compania a raportat cresteri procetuale de două cifre pe piete strategice, precum SUA, China si Rusia, in pofida unui schimb valutar negativ. Miele a raportat o crestere peste medie in Australia, a patra cea mai importantă piată de desfacere a companiei, după Germania, SUA si Elvetia.

Într-o perspectivă optimistă, mentionăm că criza datoriilor in cele mai afectate tări din sudul Europei nu s-a agravat in perioada analizată. La nivel global, compania Miele operează in mod direct in continuare in 47 de tări si este prezentă in alte 50 de tări prin parteneriatele pe care le-a incheiat cu importatorii.

În pofida unui declin global la nivelul intentiei de a investi, divizia Miele Professional a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 3,9%, peste medie, pană la 418 milioane de euro. Divizia de echipamente profesionale a contribuit cu 13% la cifra de afaceri totală realizată de Miele in anul fiscal 2013/2014. Dintre produsele acestei divizii, s-au remarcat masinile de spălat vase pentru uz profesional cu cicluri rapide de functionare si masinile profesionale de spălat rufe, gamă ce a aniversat 90 de ani de la lansare, precum si tehnologia medicală.

La finele anului fiscal 2013/2014, Miele avea un număr de 17.660 de angajati la nivel global, cu 409 mai multi comparativ cu anul precedent. Cei mai multi dintre acestia lucrează in Germania, adică 10.411 de persoane.

Investitiile Miele din acelasi an fiscal se ridică la aproximativ 188 de milioane de euro, cu 25 de milioane mai putin raportat la sumele investite in anul anterior, cand Miele a lansat cele mai multe produse si tehnologii innovative din istoria companiei si a atins maximum de investitii realizate intr-un an.

Obiectivele de investitii pentru ultimul an fiscal au presupus modernizarea si echiparea facilitătilor de productie, noi spatii de birouri si extinderea depozitului central de mărfuri de la Gütersloh. Investitiile in cresterea capacitătii spatiilor logistice de la Gütersloh vor continua si in anul fiscal 2014/2015.

La nivel de management, Miele a anuntat la 1 august că va avea un nou director de Marketing si Vanzări. Dr. Axel Kniehl, fost vice presedinte in cadrul Whirlpool Corporation si CEO Bauknecht, il inlocuieste pe Heiner Olbrich, care se va retrage din motive personale incepand cu 30 septembrie 2014.