Microsoft - noi solutii si tehnologii care sprijina digitalizarea companiilor afaceri romania

etichete afaceri:
economiseste  stephan  platii  respecta  sociabil  egipt  indr  operatorii  rechemat  ceara  cind  taranului  ajutandu  kelton  tmi  sprijinului  manevrat  pensia  construim  don  eurasia  vinului  regasi  compro  exigentelor  inregistrarea  comercializa  vizualul  vehicles  sporita 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Microsoft - noi solutii si tehnologii care sprijina digitalizarea companiilor

sursa: www.smartfinancial.ro
Microsoft a anuntat săptămana aceasta, in cadrul conferintei anuale Convergence din Barcelona, noi inovatii care sprjină companiile să isi atingă mai usor obiectivele si să isi maximizeze productivitatea intr-un mediu de afaceri “mobile first, cloud first”. La eveniment au fost prezentate noile functii ale Microsoft Office 365, printre care capabilitătile de conferinte telefonice si video pentru Skype for Business, incluse alături de Power BI si Advanced Threat Protection in suita Office 365 E5, dar si Microsoft Dynamics CRM 2016.

Compania a lansat, la inceputul lunii decembrie, noi functii in Office 365, noul Dynamics CRM si platforma Microsoft PowerApps, un nou serviciu pentru mediul de afaceri, care oferă angajatilor posibilitatea de a crea aplicatiile dorite si a le partaja in echipă prin sistemul utilizat in cadrul companiei, la cele mai inalte standarde de securitate.

Conform unui studiu realizat de Forrester in luna noiembrie pentru Microsoft privind strategia de digitalizare a companiilor la nivel european, 94% dintre companiile respondente au avut tentative de a implementa o strategie digitală. În acelasi timp, studiul relevă că nu există o aliniere intre departamentul IT si liderii companiilor in ceea ce priveste resursele si cerintele pentru o transformare digitală completă a organizatiei. Potrivit Forrester Research, doar 33% dintre directorii de IT au in vedere cresterea veniturilor companiei cu ajutorul unor noi canale digitale sau produse, in timp ce liderii companiilor sunt mult mai interesati să identifice noi oportunităti.

Cu ajutorul solutiilor care cresc eficienta angajatilor, precum Office 365 si Dynamics CRM, impreună cu un mod inovator de a crea aplicatii care pot fi partajate cu usurintă pe orice dispozitiv, organizatia are oportunitatea de a realiza si controla propria transformare din cadrul companiei.

Noile functii ale suitei Office 365

Microsoft prezintă cele mai importante noi functii ale pachetul de aplicatii Office 365 pentru clientii comerciali, oferite in suita premium pentru companii mari, Office 365 E5.

O solutie completă si integrată de conferinte online. Cu Skype Meeting Broadcast si Cloud Private Branch Exchange, clientii Office 365 au acum o platformă dedicată pentru conferinte telefonice, conferinte video si partajarea materialelor de lucru prin intermediul aplicatiilor utile in activitatea zilnică.

Analytics si vizualizarea datelor. Delve Analytics sprijină angajatii prin instrumente interactive, precum dashboard-urile, care oferă o imagine de ansamblu asupra activitătilor desfăsurate de fiecare pe parcursul zilei, dar si despre cine sunt colegii alături de care petrecem mai mult timp, astfel incat putem gestiona mai bine orele de lucru si intalnirile interne.

Securitate avansată. Prin Customer Lockbox, clientii au acces si control deplin asupra datelor in Office 365, avand drepturi depline de aprobare pentru orice operatiune necesară in platformă. Office 365 Advanced eDiscovery sprijină utilizatorii prin intermediul machine learning si text analytics in reducerea costurilor si riscurilor de gestionarea a unui volum mare de date.

Dynamics CRM 2016

Începand cu luna decembrie, solutia Dynamics CRM 2016 este disponibilă pe scară largă pentru implementări Online si On Premise (la sediul beneficiarului). Dynamics CRM 2016 este cel mai cuprinzător upgrade de pană acum al solutiei Dynamics CRM, incluzand imbunătătiri in materie de colectare a informatiilor, mobilitate si asistentă, precum si imbunătătiri semnificative ale productivitătii care vor ajuta companiile si angajatii să isi maximizeze rezultatele.

Datele si informatiile reprezintă componente esentiale, de tip Next Generation, in interactiunile si angajamentul fată de client, iar Dynamics CRM 2016 furnizează capacităti inteligente menite să dezvăluie perspective noi, cu scopul de a-i sprijini pe profesionistii din vanzări, marketing si servicii să ia deciziile mai rapid si să actioneze. Cu ajutorul capabilitătilor oferite de serviciul Azure Machine Learning, Dynamics CRM 2016 oferă functionalităti in premieră reprezentantilor din vanzări pentru a-si personaliza metodele de up-selling (vanzări suplimentare / dintr-o categorie superioară), precum recomandări inteligente de produs si sugestii de articole care contin informatiile necesare unei rezolvări eficiente a problemelor de asistentă pentru clienti.

Această versiune a Dynamics CRM prevede de asemenea capabilităti de top, cu aplicabilitate completă in mediul offline, pentru profesionistii mobili; pe telefoane, tablete si pe principalele platformele disponibile. Dynamics CRM 2016 oferă si posibilitatea de a crea aplicatii mobile centrate pe sarcini pentru a simplifica finalizarea activitătilor orientate către client, cum ar fi minutele sedintelor, care permite scanarea datelor cu scopul de a crea o interactiunie proactivă si un control CRM vocal.

Pe parcursul lunii noiembrie, Microsoft a anuntat si data următoarei lansări a solutiei sale ERP, Microsoft Dynamics AX.

Serviciul PowerApps

Modul in care companiile isi desfăsoară activitatea se schimbă, angajatii fiind mai mobili ca niciodată. Aplicatiile pentru consumatori au evoluat rapid, iar asteptările angajatilor au crescut pe măsură. Cu toate acestea, resursele limitate ale dezvoltatorilor arată că aplicatiile pentru companii nu au tinut pasul cu cererile angajatilor. De fapt, Gartner prevede că, “pană in 2017, cererea pietei pentru servicii de dezvoltare a aplicatiilor mobile va creste de cel putin 5 ori mai rapid decat capacitatea internă a organizatiilor IT de a le furniza.” Abordand această situatie, Microsoft prezintă PowerApps, un serviciu conectat in sigurantă la sistemele companiei, care sprijină angajatii să-si creeze aplicatiile de care au nevoie si să le partajeze cu usurintă cu colegii de birou. Disponibil in modul Preview, PowerApps ajută companiile să creeze aplicatii diverse orientate către angajati, de la cea mai simplă aplicatie — cum ar fi un sondaj de opinie in randul angajatilor — la aplicatii esentiale utilizate pe termen lung, care se conectează la sistemele LOB si serviciile cloud si functionează pe orice dispozitiv.

PowerApps oferă beneficii intregii organizatii:

Angajatilor. Creează rapid aplicatii care functionează pe orice dispozitiv, folosind interfata familiară Microsoft Office, fără a fi necesară editarea de coduri.
Dezvoltatorilor. Prezintă date si servicii care sprijină angajatii să inoveze si să creeze propriile aplicatii native pentru Web si mobil si API cu Azure App Service.
Profesionistilor IT. Gestionează datele companiei si partajează aplicatiile, intr-un mod controlat si sigur.

PowerApps reduce timpul de implementare al aplicatiilor la doar cateva minute, avand conexiuni de date incorporate către servicii SaaS precum Office 365, Dynamics, Salesforce, Dropbox si OneDrive, suplimentar fată de sistemele companiei implementate On Premise, ce includ SharePoint, SQL Server, baze de date Oracle, SAP si altele.

Serviciul oferă o experientă familiară, asemănătoare interfetei Office, pentru crearea de noi aplicatii pentru companii, sabloane pentru o pornire rapidă si un instrument de tip Visual Designer, pentru o automatizare a fluxului de lucru. Aceste se integrează usor cu instrumentele specializate ale organizatiei, cele implementate de dezvoltatorii profesionisti si de specialistii IT, astfel incat toată lumea să poată contribui la identificarea unui model de business mai agil.