Metro Group a inregistrat in 2008 vanzari de 68 miliarde euro afaceri romania

etichete afaceri:
perfecte  distins  tinandu  uzura  premiere  salariatilor  exemplare  comunicatului  lichidit  exceptat  culture  poor  maine  android  stabilitate  creat  remarcam  gospodarilor  branzeturilor  balaciu  determinarea  audit  antique  indragostitilor  rigoare  vagon  pinguin  cheltuielile  furat  mihu 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Metro Group a inregistrat in 2008 vanzari de 68 miliarde euro

sursa: www.smartfinancial.ro
Metro Group a inregistrat in 2008 vanzari de 68 miliarde euro, in crestere cu 5,8% fata de 2007. Ajustata cu efectele negative ale cursului de schimb valutar, vanzarile grupului au crescut cu 6,1% fata de anul 2007. Metro Group a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de peste 8,363 miliarde lei (2,126 miliarde euro). În Germania, vanzarile Metro Group au crescut cu 2% ajungand la 26,7 miliarde euro in 2008.

În Europa de Vest, vanzarile Grupului au crescut cu 2,2% pana la 21 miliarde de euro. Europa de Est a raportat din nou o crestere dinamica a vanzarilor de 15,3 % ajungand pana la 18,1 miliarde euro. În Asia/Africa, Metro Group a generat un plus al vanzarilor de 18,6 % atingand cifra de 2,2 miliarde euro. În anul 2008, Metro Group a crescut cheltuielile de capital cu 0,3 miliarde euro pana la 2,5 miliarde euro.

O mare parte din aceste investitii au fost folosite pentru a continua expansiunea internationala a Metro Cash & Carry dar si a Media Markt si Saturn. Pe parcursul expansiunii sale, Metro Group a deschis in medie, peste doua locatii pe saptamana. În total au fost deschise 124 de noi magazine, dintre care 40 centre de distributie Metro Cash & Carry, 14 Hypermarketuri Real si 70 de centre de electronice si electrocasnice pentru consumatorii finali Media Markt si Saturn.

Pentru anul 2009, se preconizeaza deschiderea primelor magazine de tip comert cu ridicata in Egipt si Kazakhstan. Real va continua sa-si urmareasca expansiunea selectiva in Estul Europei. Metro Group are in plan deschiderea a aproximativ 20 de magazine Metro Cash & Carry si 10 hypermarketuri Real si in jur de 50 de centre de electronice si electrocasnice pentru consumatorii finali Media Markt si Saturn, in 2009.

Pentru a consolida pozitia pe piata si siguranta cresterii profitului pe termen lung, Consiliul de Conducere al Metro Group a decis in ianuarie 2009 sa lanseze programul de eficientizare si crestere a valorii "Shape 2012".

"Sunt convins ca vom realiza un profit viitor de 1,5 miliarde euro pana in 2012. Metro Group asteapta deja primele contributii la profitul pentru anul 2009, cu efecte semnificative incepand din anul 2011. Echipele din cadrul proiectului au prezentat deja primele rezultate. Pentru achizitiile internationale colective a unor divizii de vanzari, acestea se vor efectua in viitor in mod direct. Negocierile pentru achizitiile din 2010 ce vor fi efectuate in toamna anului 2009 vor fi conduse in conformitate cu aceste noi structuri. În plus, diviziile de vanzari vor fi in viitor responsabile pentru intreg lantul de aprovizionare. Noua structura organizationala de achizitii, logistica si IT va fi functionala incepand cu iunie 2009, cel tarziu", a spus Eckhard Cordes, CEO al Metro Group.

In 2008, Metro Cash & Carry si-a consolidat pozitia de lider mondial in comertul cash & carry. De asemenea, datorita expansiunii internationale, Metro Cash & Carry a inregistrat cresteri deosebite ale vanzarilor si veniturilor. Vanzarile diviziei au crescut cu 4,6% ajungand la 33,1 miliarde euro. În 2008, Metro Cash & Carry si-a extins portofoliul cu 40 de magazine ajungand la un total de 655 de magazine cash & carry. Interesul principal a fost din nou axat pe cresterea pietelor din Europa de Est si Asia. În Rusia, compania a deschis noua magazine cash & carry.

Cifra de afaceri Metro Cash & Carry Romania in 2008 a fost de 6,014 miliarde lei. Vanzarile Real au crescut cu 5,8% ajungand la 11,6 miliarde euro in 2008. Aceasta crestere este bazata atat pe o dezvoltare imbunatatita in Germania cat si pe expansiunea continua in Europa de Est. În 2008, real,- Hypermarket Romania a inregistrat o crestere puternica a vanzarilor ca urmare a continuarii expansiunii si a unei cresteri organice la nivelul magazinelor existente.

Cifra de afaceri a crescut de la 1,22 miliarde lei (367 milioane euro) in 2007 la 2,35 milliarde lei (638 milioane euro) in 2008 ceea ce reprezinta o crestere de 92% (73,8% echivalent euro ajustat cu efectele cursului de schimb) in comparatie cu anul 2007. In acelasi timp real,- si-a continuat planurile de expansiune pe piata de retail romaneasca prin deschiderea a sase noi magazine.

"Cresterea de 92% a cifrei de afaceri fata de anul 2007 demonstreaza ca ne situam pe drumul cel bun pentru atingerea obiectivelor planificate. Suntem foarte multumiti de cea ce am realizat - dublarea cifrei de afaceri, deschiderea de sase noi magazine, cresterea numarului de angajati cu peste 3.000 fata de cifra anului 2007, din care in jur de 50% au beneficiat de pregatire profesionala, cresterea numarului de clienti. De la intrarea pe piata din Romania am investit peste 430 milioane euro. Pentru anul 2009 ne-am propus continuarea planurilor de expansiune prin deschiderea de patru noi magazine ceea ce presupune o investitie estimata la 75 de milioane de euro", a declarat Tjeerd Jegen, Director General real,- Hypermarket Romania.

Însumand cifrele de afaceri ale celor doua divizii rezulta ca Metro Group a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de peste 8,363 miliarde lei (2,126 miliarde euro) cu un numar total de 44 de magazine si un numar de aproximativ 14.000 de angajati. Pe termen mediu, Metro Group se asteapta ca vanzarile sa creasca cu peste 6% pe an. În privinta veniturilor operationale (EBIT) inainte de elementele speciale, Metro Group se asteapta la o crestere de peste 8% pe termen mediu.

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES