MedLife creste peste ritmul pietei si estimeaza ca va depasi 2,5 milioane de pacienti in 2014 afaceri romania

etichete afaceri:
realizate  portofoliul  ascendenta  exportat  ipsec  filmului  explorati  ema  gestionat  boto  traduce  gospodariilor  planificate  manage  foundation  pretentios  luxembourg  industriala  dorit  audio  digi  digitech  toamna  kamp;s  malai  hancila  intuneric  neguvernamentale  99  distribuitorul 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

MedLife creste peste ritmul pietei si estimeaza ca va depasi 2,5 milioane de pacienti in 2014

sursa: www.smartfinancial.ro
MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a inregistrat in primele sase luni ale anului 2014 o cifră de afaceri de 38,3 milioane de euro, in crestere cu 12% fată de aceeasi perioadă a anului trecut.

Rezultatele inregistrate de MedLife sunt in linie cu obiectivele de business, ritmul de crestere al companiei fiind unul sustinut, ce depăseste cresterea inregistrată de piata serviciilor medicale private, respectiv 8-9%.

“MedLife continuă să isi consolideze pozitia de lider al pietei serviciilor medicale private, lucru consemnat atat de rezultatele financiare care arată că ne-am mărit si mai mult ecartul fată de următorul competitor, cat si de numărul de pacienti, abonati si plătitori, care aleg serviciile noastre. În primele 6 luni am ajuns la un million trei sute de clienti, exceptand abonatii, iar pană la finalul anului credem că vom depăsi, pentru prima dată, 2,5 milioane de pacienti, echivalentul a peste 10% din populatia Romaniei. Extrapoland, putem spune că dacă 15 milioane romani au fost cel putin o dată la medic in ultimul an, (Studiu GFK, 2014), rezultă că 1 din 6 au fost la MedLife, fapt care ne onorează si ne oferă un sentiment de mandrie” a declarat Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comertului, următoarele două pozitii in topul celor mai mari operatori medicali privati sunt detinute de Regina Maria si Medicover, care au inregistrat in primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 27 milioane de euro, respectiv, 24,5 milioane de euro, in crestere cu 7% fată de aceeasi perioadă a anului trecut. Locul patru este detinut de Sanador care a inregistrat o cifră de afaceri de 19,8 milioane de euro.

“Piata serviciilor medicale private nu a inregistrat schimbări importante in prima parte a anului, singura pată de culoare fiind dată de stagnarea unor companii mari si cresterea puternică a altora, aflate mai jos in clasament, tendintă care dacă se mentine ar putea schimba ierarhia celor mai mari jucători din sistemul medical privat, respectiv impacta dinamica pietei in următorii ani. Este cazul firmei Sanador care a continuat să crească semnificativ in ultima perioadă in timp ce Regina Maria si Medicover au incetinit sub cresterea pietei, Sanador avand sanse reale să ajungă la nivelul acestor doi operatori in 2-3 ani, dacă se confirmă trendul”, a spus Mihai Marcu.

“Privind in perspectivă, cred că dinamica pietei va fi accentuată si de cele 4-5 tranzactii importante care se vor inregistra in următoarele sase luni, fiind vorba atat de achizitii ale unor operatori importanti cat si de consolidări privind pozitia la nivel national a principalilor actori din această piată”, a mai adăugat Mihai Marcu.

În ceea ce priveste planurile pentru perioada imediat următoare, MedLife va continua expansiunea teritorială in conformitate cu planul anuntat initial pentru anul 2014, iar după deschiderile celor două clinici de mari dimensiuni din Galati si Iasi, va deschide incă două hyperclinici pană la finele anului. Pentru anul viitor, compania isi propune, de asemenea, deschiderea a incă cel putin patru clinici, in alte orase mari din tară.

De asemenea, compania isi propune să intensifice puternic investitiile in zona spitalicească in următoarele 12 luni.

MedLife activează pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locală.

Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităti, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife isi desfăsoară activitatea in 11 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Galati si Iasi, 8 laboratoare proprii de analize, 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternităti in Bucuresti si in tară, 30 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tară, 9 centre de excelentă cu specializare unică, 7 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată tara.

MedLife a obtinut acreditarea pentru Maternitatea MedLife Bucuresti in calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizatia Mondială a Sănătătii (OMS) si UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată si prima maternitate privată din capitală care detine acest statut. Alte două maternităti din reteaua MedLife sunt in curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului international realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al cincilea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria “Clinică Privată”, iar in ultimii cinci ani, studiile de piată derulate la nivel national plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a castigat in ultimii doi ani premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.