Mazda MX-5 RF - in premiera mondiala la Salonul Auto de la New York afaceri romania

etichete afaceri:
insurance  frecventa  interna  spiritualitate  grave  va  industrie  educatiei  interpreteze  estimarile  ocrotire  alfa  chiuveta  autohtoni  relatiei  regulile  proiectare  licitatie  simion  secole  sd  masterlicentiatul  functionarea  necesare  marca  moto  niciodata  u  pozele  mobilitatea 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Mazda MX-5 RF - in premiera mondiala la Salonul Auto de la New York

sursa: www.smartfinancial.ro
Mazda a dezvăluit Mazda MX-5 RF ("fastback retractabil") in cadrul Salonului Auto de la New York. Cea mai recentă versiune a legendarului autovehicul sport oferă o nouă dimensiune pentru plăcerea de a conduce decapotat, dar in același timp, rămane fidelă generației anterioare Mazda MX-5 hardtop: a face experiența de roadster accesibilă unei game mai largi de șoferi.

În acest sens, Mazda a ieșit din gandirea convențională pentru a crea ceva cu totul nou. MX-5 RF prezintă un plafon neted stil fastback, care coboară spre partea din spate, iar acoperișul unic din spate și fereastra retractabilă dau un sentiment nou, distinctiv, de decapotabilă.

Plafonul electric se deschide şi se inchide cu o simplă apăsare de buton la viteze de pană in 10 km/h. La inchidere, acoperișul se depozitează compact şi eficient. În ciuda designului elegant MX-5 RF oferă acelaşi spaţiu pentru portbagaj ca şi modelul cu soft top. De asemenea, la fel ca modelul soft top, noua versiune va fi disponibilă in Europa cu două motorizări pe benzină - SKYACTIV-G 1.5 și SKYACTIV-G 2.0 - cuplate fie la o cutie de viteze manuală precisă cu şase trepte SKYACTIV-MT sau - exclusiv pentru modelul MX-5 RF - la una automată, tot cu şase trepte.

Un alt punct forte al modelului MX-5 RF il reprezintă paleta de culori disponibile. Aceasta include Gri Machine, o culoare nouă realizată special pentru a accentua liniile exterioare subtile, dar dinamice ale limbajului de design Mazda KODO - sufletul mişcării. Dezvoltată din ideea că nuanţa reprezintă unul dintre elementele principale ale unei forme, Gri Machine exprimă frumusețea puterii şi preciziei unei mașini. Culoarea crește contrastul dintre lumină și umbră cu o notă fină și oferă impresia că mașina este sculptată dintr-un bloc solid de oţel.

Aplicarea vopselei este crucială. Mazda a progresat cu tehnologia de vopsire Takuminuri, creată inițial pentru Roșu Soul, prima culoare premium Mazda, iar acum a obținut un rezultat precis, de calitate superioară, care arată ca și cand a fost o vopsire manuală a unui maestru. Sistemul folosește o structură de trei straturi: culoare, strat reflexiv și unul clar. Stratul reflexiv, care conține particule foarte strălucitoare și mici de aluminiu, se micșorează in timpul procesului de uscare la aproximativ un sfert din grosimea majorității straturilor reflexive. Acest lucru face ca particulele să fie așezate ordonat dar dens, ceea ce conferă intregii suprafețe senzația de sclipire cand este luminată și un aspect metalic original. Un pigment negru este folosit atat in stratul reflexiv, cat și in cel de culoare. Este suficient de vizibil printre spațiile dintre particulele de aluminiu, oferindu-le o tentă inchisă și, astfel, crescand contrastul și mai mult. Gri Machine va fi disponibilă pe mai multe modele Mazda.