Masurile recente - tarzii si cu efecte incontrolabile - analiza X-Trade Brokers afaceri romania

etichete afaceri:
ballantine`s  ampl  risc  organismului  neurostiintifice  inn  spatiului  forumul  jiri  maresc  pista  extrasalariale  nicolay  rompetrol  kid  proza  protocol  matache  radicans  guess  digitalizarea  tns  zita  burda  garoafe  specifice  mehedintiului  barla  concertele  prag 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Masurile recente - tarzii si cu efecte incontrolabile - analiza X-Trade Brokers

sursa: www.smartfinancial.ro
Scaderea salariilor bugetarilor şi a pensiilor va scadea consumul mai mult decat se aşteapta, din cauza efectelor psihologice induse. Cel mai probabil, masurile anunţate nu vor aduce la buget sumele scontate, intrucat vor avea efecte negative greu de estimat in acest moment. Perioada urmatoare: volatilitate pe toate planurile, inclusiv in ceea ce priveşte moneda naţionala. Instabilitatea - cel mai mare pericol pentru investiţii şi ca efect psihologic.

"Masurile luate de catre guvern pentru scaderea deficitului bugetar au puţine şanse de a aduce la buget sumele scontate, din cauza efectelor in cascada pe care le vor avea in sensul scaderii consumului- şi aşa aflat la cote nesatisfacatoare-, fapt care va conduce la creşterea numarului de falimente şi şomeri inclusiv din sectorul privat, precum şi la diminuarea TVA-ului incasat. Investiţiile vor fi descurajate, atat din cauzele menţionate anterior, cat şi ca urmare a inducerii starii de expectativa, intrucat companiile nu ştiu ce le rezerva ziua de maine din punct de vedere al legislaţiei şi fiscalitaţii. În plus, instabilitatea de orice fel- politica, sociala, legislativa etc- reprezinta cel mai mare pericol in momentul de faţa, putand trimite Romania cu caţiva ani inapoi", a aratat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, cea mai mare casă de brokeraj din Europa Centrală şi de Est.

Masurile anunţate de Executiv menite a scadea deficitul bugetar prevad reducerea cu 25% a salariilor şi sporurilor salariaţilor din sectorul public şi diminuarea pensiilor cu 15%. În plus, potrivit informaţiilor aparute in presa, Memorandumul suplimentar de Înţelegere convenit de Romania cu FMI şi UE prevede extinderea bazei de impunere pentru impozitul pe venit, incluzand tichetele de masă, veniturile din caştigurile de capital, inclusiv dobanzile acordate la depozitele bancare, eliminarea scutirilor de impozit pe venit acordate programatorilor IT etc. De asemenea, este pusa in discuţie reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, ministerul de resort analizand in prezent diferite variante in acest sens.

„Creşterea impozitelor şi a cotei de TVA ar fi fost cu siguranţa "un knock-out" pentru sectorul privat, cel care susţine intreaga economie şi toate categoriile sociale. Este insa falsa impresia ca firmele se vor descurca "mai uşor" avand de-a face "doar" cu masurile anunţate: consecinţele reale ale acestora vor fi accentuate de efectele psihologice, iar un pericol major ar fi ca şi puţinii bani disponibili sa stea mai mult "in buzunare" necheltuiţi şi neinvestiţi, deşi -in suficiente cazuri şi domenii- preţurile de achiziţie, costurile cu personalul şi dispariţia unor competitori ar trebui sa susţina investiţiile”, a precizat Victor Safta.

Analiştii de la X-Trade Brokers subliniaza ca, in perioada urmatoare, se va inregistra o volatilitate ridicata pe toate planurile, inclusiv in ceea ce priveşte moneda naţionala. "Leul a reacţionat deja faţa de masurile anunţate recent şi ecourile acestora - saptamana trecuta, pe platforma X-Trade Brokers, moneda naţionala a inregistrat o variaţie de 2,34% intre minimul şi maximul perioadei (luni- vineri). Pentru comparaţie- in primele patru luni ale anului, Leul a inregistrat o variaţie maxima de 4,89%. Ne aşteptam ca in perioada urmatoare Leul sa ramana volatil", a aratat Victor Safta.

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj infiinţată in Polonia, in anul 2002, cu filiale in multe ţări europene (Cehia, Slovacia, Spania, Italia, Germania, Romania, Rusia etc), precum si in Asia (China si India), fiind autorizată şi monitorizată de instituţiile locale care reglementează pieţele de profil.

X- Trade Brokers acţionează ca intermediar pe Bursa din Varşovia şi formator de piaţă de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri) şi Opţiuni- avand ca activ suport contracte tranzacţionate pe toate continentele pe pieţele valutare (forex), de mărfuri şi, respectiv, de capital (acţiuni şi indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzacţionează instrumente derivate pe piaţa extrabursieră, decontările tranzacţiilor efectuandu-se direct intre participanţii la piaţă (instituţii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice).

XTB deţine platforme on-line de excepţie şi nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicaţiilor şi nici pentru deschiderea / inchiderea poziţiilor. Clienţii au acces permanent la conturile de investiţii, iar echipele locale oferă gratuit cea mai competentă consultanţă de profil.

La nivel european, X- Trade Brokers are peste 20.000 de clienţi care tranzacţionează lunar un volum ce depăşeşte 50 miliarde Euro. Pe piaţa din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 şi este autorizata de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, CNVM. Obiectivele locale de business prevad atingerea unui volum de tranzacţii de minim 800 milioane Euro pe lună pană la sfarşitul anului in curs.