Listarea Fondului Proprietatea, aprobata de Bursa de Valori Bucuresti afaceri romania

etichete afaceri:
fier  copilul  misiunilor  vanzare  disponibilitate  minoritari  steaua  expansiunii  lcd  expeditia  reamenajat  tymbark  dome  gatwick  detroit  diversitate  intentiilor  075  defytm  laterala  samp;p  premiera  agregata  prelungite  fosta  caravan  patate  circle  kaskaval  summitul 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Listarea Fondului Proprietatea, aprobata de Bursa de Valori Bucuresti

sursa: www.smartfinancial.ro
Franklin Templeton Investment Management Limited, manager de investiţii şi administrator unic al Fondului Proprietatea („Fondul”), a anunţat aprobarea listării Fondului de către Bursa de Valori Bucureşti, programată pentru 25 ianuarie 2011.

Fondul Proprietatea a colaborat indeaproape cu un consorţiu de brokeri - Raiffeisen Capital Investment (Lead Manager), BRD Groupe Société Générale, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucureşti - şi cu consultanţii juridici, Schoenherr şi Asociaţii SCA şi White & Case, Pachiu SCA, pentru pregătirea listării, inclusiv pentru realizarea unei serii de prezentări in Romania şi cateva oraşe importante din Europa.

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a declarat: „Decizia de astăzi a Bursei de Valori Bucureşti ne aduce cu un pas mai aproape de listarea pentru care am lucrat impreună cu acţionarii incă de la numirea Franklin Templeton ca manager al Fondului in septembrie. Mulţumim BVB, CNVM, brokerilor şi consultanţilor juridici pentru ajutorul pe care ni l-au acordat pentru a ajunge aici. Suntem increzători că prezentările programate inainte şi după listare in majoritatea oraşelor importante din Europa vor ajuta la creşterea vizibilităţii Fondului in randul potenţialilor investitori internaţionali”.

Vivek Kudva, managing director India şi CEEMEA, a comentat: “Este un eveniment deosebit de important pentru Fondul Proprietatea şi pentru Romania. A fost o aşteptare lungă pentru mulţi dintre acţionarii fondului şi acum numărătoarea inversă a inceput oficial. De asemenea a fost o satisfacţie pentru noi să vedem rezultatul eforturilor noastre din ultimul an ajungand la acest moment cheie. Suntem incantaţi de viitorul fondului şi de numeroasele beneficii pe care acţionarii Fondului Proprietatea le vor obţine din listare, din administrarea profesionistă de fond şi din plata de dividende in mod regulat”.

Dana-Mirela Ionescu, CEO al Raiffeisen Capital & Investment, Lead Manager al consorţiului de brokeri ai Fondului Proprietatea, a adăugat: „Salutăm decizia de astăzi a Bursei de Valori Bucureşti şi suntem incantaţi să colaborăm in continuare cu managerul Fondului pentru a prezenta Fondul investitorilor la nivel global ca pe o oportunitate istorică de investiţii”.

Prospectul Fondului Proprietatea precum şi un amendament recent la prospect aprobate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) sunt publicate pe următoarele website-uri: www.fondulproprietatea.ro, www.rciro.ro, www.brd.ro.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor romani ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate in decembrie 2008, Franklin Templeton a caştigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde Euro1 al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investiţiilor şi unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010. După numirea oficială, Franklin Templeton a demarat plata dividendelor aferente profiturilor distribuibile din 2008 şi 2009 către toţi acţionarii inregistraţi pană la data de 27 septembrie 2010.

Franklin Templeton şi-a stabilit recent un birou in Bucureşti, cu o echipă de 24 de angajaţi, incluzand 6 specialişti locali in investiţii sprijiniţi de cei 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Franklin Templeton Investment Management Limited este o filială a Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN], o organizaţie globală de management al investiţiilor ce operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor administrate de echipele de investiţii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Fiduciary Trust, Darby şi Bissett. Compania situată in San Mateo, California, are mai mult de 60 de ani de experienţă in investiţii şi administrează active in valoare de peste 642 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 30 noiembrie 2010.