Lidl Romania investeste 5 milioane de Euro in dezvoltarea sefilor de magazine afaceri romania

etichete afaceri:
scervino  opening  lakeview  temerilor  avertisment  viitoarei  penny  gratuitati  roe  st  accentuat  descarce  busch  fuel  partner   estivala  integrat  fizice  strans  fizica  folosul  subiec  stropirea  obosit  impartirii  dacă  valley  consultatii  preponderant  gedliamp;#269;ka 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Lidl Romania investeste 5 milioane de Euro in dezvoltarea sefilor de magazine

sursa: www.smartfinancial.ro
Lidl Romania a demarat proiectul national ”Viitorul sef de Magazin” printr-un eveniment sustinut in Poiana Brasov, avand ca invitati un număr de peste 300 de angajati. Lidl investeste in oameni, iar obiectivul companiei este acela de a perfectiona fiecare sef de magazin din cele 185 de unităti din intreaga tară si de a le oferi acestora posibilitatea de a-si imbunătăti competentele manageriale si de leadership.

Focusul dezvoltării are la bază cele 5 categorii de competente definite pentru noul profil al Managerului de Magazin: profesionale, antreprenoriale, personale, de conducere si sociale.

”Criteriile de performantă pe care mizează Lidl in activitatea sa au devenit tot mai numeroase in ultimii ani: asteptări mai mari din partea clientilor, sortimente de produse din ce in ce mai diversificate, tranzactii zilnice complexe derulate intr-un ritm tot mai alert. Toate acestea pun echipele de angajati din magazine in fata unor provocări aflate in continuă schimbare. Astfel, si cerintele ce vizează managementul fiecărui magazin Lidl cresc, iar sefii de magazine impreună cu angajatii fiecărui magazin au un rol cheie in tot acest proces” declară Frank Wagner, Director National de Vanzări, Membru al Consiliului de Conducere Lidl Romania.

În acest context, Lidl desfăsoară un amplu si intens program de calificare, perfectionare si dezvoltare profesională, unic in Romania, dedicat in exclusivitate acestei grupe de angajati pentru care am pregătit un număr mare de măsuri de dezvoltare adaptate la nivel individual in baza unor evaluări personalizate si a unui plan de dezvoltare unic pentru fiecare.

Aceasta initiativă, in ansamblul ei, reprezintă o strategie revolutionară pe piata din Romania si totodată un element inovator pentru dezvoltarea strategică a resurselor umane din prima linie a business-ului, respectiv din zona de interactiune directă cu clientii. Proiectul are menirea de a accentua si mai mult diferentierea companiei Lidl ca angajator de top.

Lidl isi propune să perfectioneze fiecare dintre cei 185 de sefi de magazine din toată tara, la care se adaugă permanent sefii de magazine in scolarizare pentru viitoarele unităti. Totodată, compania lucrează la lărgirea acestui instrument de dezvoltare si pentru alte categorii de personal din organigrama magazinelor.

”Pentru că Lidl crede in oameni si in potentialul lor, in performantă si in viitor, efortul companiei se doreste a fi unul pe măsură. Suma de 5 milioane de euro investită in acest program este considerată a fi doar un inceput pe lungul drum al excelentei manageriale pe care il vor parcurge angajatii nostri”, declară Maksymilian Braniecki, Presedintele Consiliului de Conducere Lidl Romania.

În semn de apreciere pentru implicarea si activitatea sefilor de magazine, proiectul vine la pachet cu beneficii atractive si măsuri pe mai multe directii: evenimente de scolarizare si dezvoltare profesională in valoare de aproximativ 2 milioane de euro; pachet de dotări si beneficii suplimentare incluzand autoturism de serviciu (Skoda Rapid) si cheltuieli auto in valoare de 3 milioane de euro.

”Odată cu perfectionarea si calificarea sefilor de magazine, acestia vor face fată cu atat mai mult noutătilor si provocărilor din domeniul comertului, vor fi mai eficienti si vor oferi clientilor nostri o experientă mai plăcută la cumpărături. Compania noastră sustine in mod ferm principiul conform căruia o eficientizare a activitătii profesionale aduce cu sine un echilibru mai bun ”work - life”, care la randul sau are din nou influentă pozitivă asupra performantei profesionale si se transformă intr-o spirală a satisfactiei”, spune Antoniu Radu, Director National Administrativ, Membru al Consiliului de Conducere Lidl Romania.

Demararea unui program de perfectionare adaptat profilului individual
Pentru a putea oferi fiecărui sef de magazin posibilitatea de a face saltul către noul nivel si pentru a-l ajuta să-si imbunătătească competentele de conducere si manageriale necesare in acest sens, este nevoie de un proces optim si bine structurat.

Astfel, toti sefii de magazine vor parcurge un stagiu de dezvoltare ce a debutat cu evaluarea anuală si urmează a fi individualizat printr-o verificare pe parcursul căreia profilul individual va fi analizat cat mai exact si mai complex cu putintă. Pe baza acestei analize, va fi dezvoltat si implementat, pentru fiecare sef de magazin, un program de perfectionare si dezvoltare adaptat nevoilor sale de-a lungul a 12 luni consecutive.