Lidl construieste la Lugoj cel mai modern si ecologic sediu logistic, colaborand cu Bog`Art afaceri romania

etichete afaceri:
sedesa  emergent  aprovizionat  linked  judetele  extraordinar  utilizatori  faciliteaz  inaccesibil  staff  irizat  gb  exploatare  avitech  cazacu  startamp;grow  8800  zeven  disruption  monica  mads  martipan  mii  gospod  trois  dificila  enel  travels  internationala   credit  

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Lidl construieste la Lugoj cel mai modern si ecologic sediu logistic, colaborand cu Bog`Art

sursa: www.smartfinancial.ro
Lidl continuă investițiile in Romania prin construirea celui mai modern și ecologic centru logistic, cel de-al patrulea din portofoliul companiei. Depozitul reprezintă o investiție de peste 20 de milioane de euro și va fi construit in colaborare cu firma romanească de construcții Bog'Art după cele mai noi standarde de sustenabilitate.

Noul sediu regional va fi situat pe Strada Timișoarei, in Lugoj, avand o suprafață construită totală de peste 45.000 m2 și o suprafață a terenului de 140.000 m2.

Un factor important in alegerea locației l-a constituit proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie in strategia de dezvoltare a rețelei de magazine. Acest depozit va gestiona și asigura transportul produselor către magazinele din zona
de Sud-Vest a țării, permițand astfel o aprovizionare optimizată a acestora.

„Ritmul rapid de extindere a companiei și necesitatea aprovizionării zonei de Sud-Vest a Romaniei au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme romanești, cu expertiză in construcții de o asemenea anvergură. Ne dorim să construim o clădire sustenabilă, in care să implementăm cele mai noi și performante tehnologii care să incadreze noul sediu logistic in standardele europene,” a declarat Sergiu Fală, Director Național de Expansiune și Servicii Centrale, membru in Consiliul de Conducere Lidl Romania.

În cadrul procesului de execuție vor fi implementate soluții și tehnologii moderne ce depășesc standardele actuale de eficiență energetică. Toate acestea au ca scop obținerea unei clădiri sustenabile prin reducerea consumului de energie, a emisiilor, amprentei de CO2 și, implicit, a impactului asupra mediului inconjurător. Pentru măsurarea performanțelor proiectului se va utiliza sistemul britanic de evaluare a clădirilor sustenabile BREEAM, care este in prezent cea mai utilizată metodă de evaluare a impactului clădirilor asupra mediului.

„Este un proiect complex, din care ne-am dorit să facem parte, in special pentru că reprezintă o provocare in materie de soluții constructive, termen de execuție și tehnologii noi. Avem o experiență vastă in domeniul construcțiilor și ne simțim onorați de increderea acordată de reprezentanții Lidl, care au decis atribuirea acestui contract,” a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de construcții Bog'art.

Odată finalizat, acest centru va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de muncă și va atrage noi oportunități pentru dezvoltarea comercială a serviciilor adiacente oferite in zonă. În acest fel, Lidl contribuie la economia locală a municipiului.

“Lidl va continua investiţiile in Romania in paralel cu crearea de noi locuri de muncă la nivel național. În prezent, avem peste 4.200 de angajați in reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi in sediul central,” a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl Romania.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activand in peste 26 de țări europene şi avand peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Avand mai mult de 170.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.