Leul nu scapa usor de influentele crizei grecesti, apetitul pentru franc bate noi recorduri afaceri romania

etichete afaceri:
hbos  statele  dvs  automatizarea  mascheaza  majorarea  graul  ideii  ajustare  diferentiat  deturnare  recompensa  competitorii  scumpe  modernizat  cannon  italo  insead  ata  editiile  formelor  recenta  declinului  arte  editarea  romsilva  intorc  kobenhavn  conferintelor  899 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Leul nu scapa usor de influentele crizei grecesti, apetitul pentru franc bate noi recorduri

sursa: www.smartfinancial.ro
Miniștrii de finanțe ai zonei Euro vor să vada « tăieri in carne vie » in Grecia inainte de a elibera o tranșă a imprumutului care ar salva țara - temporar - de la faliment.

"Stabilitatea depinde acum de un fir de ață, cel al confirmării noului cabinet al lui Papandreou de către Parlament. Căderea Guvernului ar putea antrena o dinamică haotică atat pe străzile Atenei cat și in piețele financiare. Cu o datorie publică de peste 160% din PIB estimată pentru anul acesta, Grecia joacă rolul principal in situatia financiară a zonei Euro, dar investitorii știu că- nu foarte departe in urmă- se pot pregăti pentru un joc periculos și Irlanda și Portugalia. Este motivul pentru care Euro a suferit scăderi accentuate in ultima săptămană in fața dolarului și yenului japonez, atingand minime record față de francul elvețian", a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

Noutatea vine insă din reacți Leului. Moneda națională ne-a arătat o forță neobișnuită de sfidare a dinamicilor negative din zona Euro in prima parte a anului, insă "imunitatea sa absoluta" este acum pierduta: deprecierea a fost alimentată de lichidarea pozițiilor speculative mizand pe aprecierea Leului - deschise atunci cand problemele de finanțare ale unor state din zona Euro păreau a avea o șansa de rezolvare și economia romaneasca dădea semne de inzdrăvenire. Stabilitatea politică pare pusă din nou sub semnul intrebării in cadrul dezbaterii aprige privind reorganizarea administrativă, iar avansul economiei in trimestrul al doilea este de așteptat să fie modest.

"Consumul avea oricum șanse reduse de redresare puternică - acestea ar putea fi blocate de cerințele mult mai restrictive ale BNR. Dar, dincolo de acești factori, canalul de transmisie principal urmărit de către speculatori rămane legătura dintre sectorul bancar grecesc și cel din Romania", a precizat Victor Safta.

Francul elvețian, foarte căutat in momente tulburi, a atins la finalul săptămanii trecute un maxim istoric față de Leu fiind cotat la 3,5099. Moneda elvețiană este in creștere cu 3,9% față de inceputul lunii iunie, și ședința de luni ar putea aduce un nou reper record.

"Datoria Greciei nu a fost restructurată, dar piețele alocă o probabilitate in creștere acestui scenariu, făcand francul destinația preferată pentru capitalurile ce părăsesc Euro. Chiar in condiții de stabilitate a cursului EUR/RON, un franc mai puternic impinge in sus francul față de Leu. Presiunea de depreciere a Leului poate continua in lipsa unei soluționări rapide a situației din Grecia, cu un efect vizibil asupra cotației Euro, și amplificat in ceea ce privește francul elvețian", a subliniat Victor Safta.

Căderea guvernului grec ar putea avea un efect negativ intens, dar probabil de scurtă durată, ducand la testarea palierului de 4,3 Lei pentru un Euro. Nici pentru persoanele cu credite in franci elvețieni veștile nu ar fi deloc bune. Exista insă o speranță : confirmarea guvernului, implementarea reformelor și eliberarea tranșelor de finantare. Într-un asemenea scenariu, leul ar putea reveni sub palierul de 4,15 Lei pentru 1 Euro, in timp ce francul ar putea pierde teren pană sub 3,4 in fața leului.

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj infiinţată in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată şi monitorizată de instituţiile locale care reglementează pieţele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X- Trade Brokers acţionează ca intermediar pe Bursa din Varşovia şi ca formator de piaţă de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri) şi Opţiuni- avand ca activ suport instrumente tranzacţionate pe toate continentele pe pieţele valutare (forex), monetare, de mărfuri şi, respectiv, de capital (acţiuni şi indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzacţionează instrumente derivate pe piaţa extrabursieră, decontările tranzacţiilor efectuandu-se direct intre participanţii la piaţă (instituţii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB deţine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie şi nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicaţiilor şi nici pentru deschiderea / inchiderea poziţiilor. Clienţii au acces permanent la conturile de investiţii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienţi care tranzacţionează lunar un volum ce depăşeşte 25 miliarde Euro (in marja).
Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piaţa din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 şi este autorizatǎ de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii. Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).