Joburi de vara pentru liceenii de peste 16 ani, la BCR afaceri romania

etichete afaceri:
teritoriul  cazan  latif  construiasca  petromservice  gasire  creativi  egale  prognozate  seul  inscrisi  fifa  cererii  aproximativ  68  sub  porturile  fals  imbina  familia  award  xella  operele  balul  praga  ratb  comunitare  bagajelor  proceseaza  activitate 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Joburi de vara pentru liceenii de peste 16 ani, la BCR

sursa: www.smartfinancial.ro
Banca Comercială Romană (BCR) a inceput competitia pentru “Summer Job” primul proiect de educatie financiară cu o componentă de internship adresat elevilor de liceu de peste 16 ani.

Programul BCR Summer Job se desfăsoară la nivelul intregii tări, in lunile iulie si august, timp in care liceeni au posibilitatea să lucreze, plătit, in BCR. Pentru a se inscrie, elevii trebuie să aibă intre 16 si 18 ani si să acceseze pagina de Facebook a BCR, sectiunea Summer Job: www.facebook.com/BCRRomania

“Pentru elevii care vor o altfel de vacantă, una mai responsabilă in care au oportunitatea sa isi descopere potentialul profesional, dar si să-si castige singuri banii de buzunar, BCR a creat programul Summer Job. Credem că responsabilitatea financiară si o bună intelegere a gestionării bugetului personal se invăta de la varste relativ mici, iar experienta personală este cel mai bun profesor. Mai mult, ne bucură foarte tare deschiderea tinerilor către astfel de initiatiative - in 2011 am avut peste 100 de inscrieri in prima etapă a preselectiei” a declarat Cornel Cojocaru, director comunicare BCR

Procesul de selectie este impărtit in două etape: prima se referă la rezolvarea unui mini-quiz de 10 intrebări din domeniul financiar-bancar in urma căruia 15 participanti vor castiga, prin tragere la sorti dintre cei care raspund corect la mai mult de 7 intrebari, tablete E-boda. Cea de-a doua etapă va avea loc pe 19-31 mai, elevii, care iau cel putin nota 7 la testul de educatie finaciara, vor fi solicitati sa elaboreze o lucrare pe o tematică prezentată in prealabil. Castigătorii vor beneficia de un internship plătit timp de două luni la una din agentiile BCR din tară si din Bucuresti, avand posibilitatea de a se familiariza cu domeniul financiar-bancar si chiar de a lua in considerare o posibilă carieră in această directie.

“Ocazia de a fi in mijlocul specialistilor bancari mi-a dat senzatia că mă aflu intr-un roi de albine”. Sunt oameni deosebiti, cu o putere de muncă de foarte multe ori de invidiat, dar in acelasi timp oameni simpli, amabili, seriosi si foarte rigurosi. Este o experientă deosebită pentru mine. Am rămas surprins de căldura cu care am fost primit de oamenii din BCR.” Alin Belea, 17 ani, Ocna Mures - participant Summer Job 2011.

“Prin acest job, am devenit mai responsabilă, mi-am descoperit aptitudini pe care nu le stiam, am invătat un nou tip de socializare, cel de la locul de muncă, si am inceput să inteleg valoarea banilor castigati pe cont propriu.” Cristina Antal, 17 ani, Bucuresti - participant Summer Job 2011

Programul Summer Job in BCR este la a doua editie. In 2011, 50 de elevi de liceu au lucrat timp de doua luni in banca. Ei au fost selectati din cele aproape 350 de aplicatii primite. In cele doua luni cat au fost angajati in BCR, ei au invatat cum sa isi gestioneze bugetul personal, cum functioneaza o banca, si care sunt pasii care trebuie urmati in dezvoltarea produselor bancare pentru tineri.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil.
BCR este banca Nr.1 in Romania după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, după gradul de incredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 667 de unităti retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - peste 2.000 de bancomate si POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 210,0 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 3.627,6 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.5%.