ING Selectis - protectia 100% a capitalului net investit si accesul la un portofoliu diversificat de actiuni afaceri romania

etichete afaceri:
oxygen  inmul  teritorii  palpabile  purtatorul  mary  electrofun  shadows  cerere  cowboy  homosexualii  toată  avas  greenweee  s396  scoaterea  noiembrie  energetica  105  avertismente  compacta  peisaj  dobada  extinderi  elefant  lovesc  silit  financiară  moderne  flatpanel 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

ING Selectis - protectia 100% a capitalului net investit si accesul la un portofoliu diversificat de actiuni

sursa: www.smartfinancial.ro
ING Asigurari de Viata lanseaza un nou produs ING Selectis si completeaza gama de asigurari de tip unit-linked cu prima unica in euro si 100% protectia capitalului net investit oferite clientilor (in cadrul careia inca doua produse ING Selectis au fost lansate in 2010). Noua editie va fi disponibila in intervalul 2-27 mai 2011. La fel ca la editia anterioara, durata produsului este de 6 ani, iar prima de asigurare de minimum 2.000 de euro se plateste o singura data, la inceputul contractului.

ING Selectis se adreseaza acelei categorii de consumatori care dispun de resurse financiare pentru investitii si doresc sa beneficieze de potentialul de castig oferit de instrumente financiare complexe dar si de protectia investitiei in cazul unor evolutii negative ale pietelor financiare.

„ING Selectis raspunde interesului clientilor pentru transparenta si mai multa siguranta. Cred ca dezvoltarea acestui segment de produse, cu prima unica si protectia banilor investiti, va repune in miscare angrenajul pietei de asigurari de viata, determinand cresterea acesteia si in 2011”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.

Investitia este diversificata tridimensional (geografic, sectorial si valutar) si se realizeaza prin intermediul fondului de investitii - ING (L) II Selectis Click Performers Step-Up 1 - administrat de ING Investment Management, companie internationala cu peste 165 de ani de experienta globala in domeniul administrarii activelor si circa 400 miliarde de euro valoarea activelor gestionate. Protectia capitalului la maturitatea contractului este asigurata prin investirea capitalului net in instrumente financiare cu venit fix de calitate superioara (cum sunt depozitele la banci din Europa cu rating minimum A).

ING Selectis permite accesul la potentialul de crestere oferit de un portofoliu de actiuni emise de 20 de companii lideri de piata la nivel mondial pe sectorul de activitate in care activeaza - telecomunicatii, IT, energie, sanatate etc.

„O caracteristica inovatoare pe care am adaugat-o in beneficiul celor care aleg acest produs este ca, odata atins un anumit prag de rentabilitate la finalul unui an (2%, 4% si 6%), acesta va reprezenta un minim de performanta garantata pentru urmatorii ani indiferent de evolutia actiunilor. Spre exemplu, daca in primul an obtinem o performanta de 2%, iar in al doilea de 1%, in al doilea an vom considera performanta din primul an, adica 2%”, a subliniat Cornelia Aurelia Coman. „La fel de important este ca performanta anuala retinuta pentru client nu este niciodata negativa, minusul fiind asumat de administrator.”

Totodata, varsta maxima pe care o poate avea o persoana la data semnarii contractului a crescut de la 60 la 65 de ani, cea minima fiind 18.

Fiind in esenta o asigurare de viata, ING Selectis ofera si o componenta de protectie financiara, prin intermediul sumei asigurate in caz de deces din accident. Beneficiarii vor primi in aceasta situatie atat suma asigurata garantata stabilita la 3.000 de euro, cat si valoarea contului. Si costul componentei de protectie este fix, indiferent de valoarea primei de asigurare, de varsta sau sexul persoanei asigurate si este 27 de euro pentru toata durata politei. In plus, procesul de evaluare medicala este foarte simplu.

Gama de produse ING Selectis cu protectia capitalului investit a mai inclus in anul 2010 doua editii, foarte bine primite de publicul interesat de accesul facil la investitii complexe, costuri optime si management investitional profesionist. Cei mai multi dintre cei care au ales anul trecut ING Selectis aveau varsta cuprinsa intre 40 si 60 de ani (70%) si detineau cel putin un produs ING Asigurari de Viata (81%). Cea de-a doua fereastra de vanzare din 2010 a atras investitori care au alocat in medie cu 15% mai multi bani acestui tip de produs decat la prima editie, iar volumul primelor a crescut cu 25%, ceea ce evidentiaza interesul si increderea in performanta ING Selectis.