Incalzirea apei menajere intr-un mod cat mai economic afaceri romania

etichete afaceri:
varf  masuratorile  ofer  auz  comunicatele  estimand  malta  cursantii  romanul  ungariei  noualea  chirurgie  fargo  fani  profesiei  instrument  proiectezi  tesaturile  vanguard  acronim  parvan  tombole  ocupare  doamnei  730000  introducandu  deplaseaza  declin  bea  constantene 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Incalzirea apei menajere intr-un mod cat mai economic

sursa: www.smartfinancial.ro
Toata lumea vorbeste despre energia verde si despre sursele de energie reciclabila. Iar instalatiile cu panouri solare apa calda menajera, impreuna cu panourile fotovoltaice si turbinele eoliene se numara printre principalele furnizoare de energie verde, nepoluanta.

Panourile solare, surse reciclabile de energie

Un obiectiv al omului modern este sa reduca la maxim cheltuielile zilnice, economisind cat mai mult din cheltuielile cu gazul, curentul sau cu alti combustibili necesari pentru incalzirea apei menajere. Valorificarea energiei solare la care avem acces in fiecare zi, indiferent de anotimp, ne ofera multiple posibilitati sa reducem facturile la utilitati.

Soarele, atat pe timpul verii, cat si iarna, poate contribui la furnizarea gratuita a circa 80-90 % din apa calda pe care o utilizam zilnic pentru a ne spala pe maini, la dus, pentru spalatul hainelor sau a vaselor. Tot ce trebuie sa facem este sa ne folosim de panouri solare apa calda menajera, pe care sa le conectam la reteaua de apa curenta.

Necesitatea utilizarii panourilor solare

Sistemul cu panouri solare nu inlocuieste in totalitate sursa principala de incalzire a apei. Cu toate acestea, este considerat un optim mijloc ce poate fi utilizat pentru diminuarea consumului de gaz sau a altui tip de combustibili intrebuintati in scopul producerii de apa calda menajera.

Consumul zilnic de apa calda este estimat la circa 30-50 de litri de persoana. Statisticile sunt doar orientative, consumul real depinzand de fapt de exigentele fiecarei familii. Daca se ia in considerare capacitatea medie a unor panouri solare apa calda menajera de 1 m / 1 m, acestea reusesc sa produca zilnic pana la 80-130 de litri de apa calda, la o temperatura de aproximativ 40 de grade Celsius.

De aici rezulta ca un panou solar are capacitatea sa asigure necesarul zilnic de apa calda pentru doua persoane. Rezultatele obtinute din utilizarea acestor panouri solare apa calda menajera pot fi optimizate in functie de zona geografica a locuintei, precum si de pozitionarea instalatiei.

Avantajele utilizarii de panouri solare apa calda menajera

In ciuda costurilor aferente investitiei initiale, sistemul cu panouri solare apa calda menajera prezinta multiple avantaje de natura economica si nu numai, vizibile pe termen mediu si lung:

a. Inlocuirea combustibililor

Odata ce se monteaza instalatia cu panouri solare, apa de la retea poate fi incalzita fara sa mai fie utilizata energia electrica, gazul sau lemnele. Astfel, panourile solare reprezinta un optim substitut al centralelor electrice, pe gaz sau pe lemne, intrebuintate pentru producerea de apa calda.

b. Sursa de energie verde

Panourile solare sunt considerate optime instrumente pentru producerea energiei verzi, naturale, nepoluante, ce permit transformarea energiei solare in energie termica. Folosind in exclusivitate ca sursa energetica lumina si caldura soarelui, panourile solare sunt in masura sa furnizeze aportul caloric necesar fie pentru incalzirea casei, fie a apei menajere.

c. Diminuarea costurilor lunare

Un evident avantaj de natura economica rezulta din originea sursei de energie utilizate de sistemele cu panouri solare apa calda menajera, ce exclude aproape in totalitate costurile cu gazul sau curentul. Energia solara este considerata nu doar cea mai putin poluanta energie, dar si cea mai ieftina sursa energetica.

d. Salvarea ambientului

O instalatie cu panouri solare apa calda menajera nu mai foloseste sursele energetice neregenerabile. Pentru producerea de apa calda se foloseste doar lumina si caldura solara. In acest mod, sunt reduse considerabil emisiile de gaze nocive si de reziduuri rezultate in urma arderilor, ceea ce permite protejarea mediului inconjurator.