In Romania, se estimeaza ca 3 din 10 copii pana in 15 ani vor fi afectati de saracie afaceri romania

etichete afaceri:
vigilentei  preplatit  multa  04082008  mizam  intocmeste  paginii  trist  heating  standardizate  finantelor  facelift  prezinte  favorabile  goodbee  comunelor  confortabil  neridicate  mestesuguri  iraklion  veteran  perspectivei  dezmintind  estet  raiffeisenro   000  ongfest  doar  guvernelor  manifestam 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

In Romania, se estimeaza ca 3 din 10 copii pana in 15 ani vor fi afectati de saracie

sursa: www.smartfinancial.ro
Salvati Copiii Romania atentioneaza ca in contextul economic actual, cei mai afectati de saracie vor fi in primul rand copiii, la nivel national 3 din 10 copii pana in 15 ani fiind afectati de saracie in anul 2009. Salvati Copiii Romania isi propune ca fondurile stranse in urma editiei de anul acesta a evenimentului caritabil "Festivalul Brazilor de Craciun" sa fie utilizate pentru sprijinul a peste 3.000 de copii pe parcursul anului 2010.

Saracia reprezinta starea in care conditii umane de baza precum o alimentatie corespunzatoare, accesul la apa curata, servicii de sanatate si adapost sunt inaccesibile unei anumite categorii de populatie din cauza dificultatii de a si le permite. Aceste lipsuri sunt cu atat mai grave in cazul copiilor cu cat atrag dupa ele consecinte grave, precum dezvoltare improprie, excludere sociala sau nerecunoasterea drepturilor.

Pana la finalul anului 2009, conform estimarilor Bancii Mondiale, 351.000 de copii cu varste cuprinse intre 0 si 14 ani vor fi afectati de saracie. Prin comparatie cu aceasta grupa de varsta, tinerii (15-24 ani) continua sa se confrunte cu cel mai mare risc de saracie. În prezent, copiii si tinerii reprezinta 43% din populatia afectata de saracie, atat in 2008 cat si in 2009.

O alta problema la nivel national este rata abandonului scolar, care a crescut de 3 ori pentru invatamantul primar si gimnazial in perioada 2000-2007. Peste 70.000 de copii sunt astazi obligati sa munceasca pentru a supravietui, in loc sa mearga la scoala, iar dintre acestia 1,200 traiesc si/sau muncesc pe strada in Bucuresti.

"Salvati Copiii, prin intermediul Festivalului Brazilor de Craciun, doreste, in primul rand, sa obtina fondurile necesare pentru continuarea derularii programelor de educatie si sprijin pentru copiii din medii sarace si extinderea numarului beneficiarilor. De asemenea, dorim sa transmitem comunitatii si un mesaj legat de problemele actuale, care au consecinte asupra tuturor. Saracia este una dintre probleme globale actuale cele mai grave si reprezinta o amenintare cu atat mai mare, cu cat afecteaza indeosebi copiii", declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Festivalul Brazilor de Craciun reprezinta una dintre cele mai importante surse de obtinere de fonduri a organizatiei Salvati Copiii. Eveniment de caritate anual, Festivalul Brazilor de Craciun este organizat sub forma unei licitatii de braduti de Craciun, creati special pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani. Sumele stranse in editiile anterioare au fost utilizate pentru a sprijini peste 2.400 de copii si familiile lor prin diverse programe de educatie. De asemenea, 240 de biblioteci scolare din 15 judete au fost dotate iar 8.000 de copii au fost reintegrati in ciclul scolar.

În prezent, in programele Salvati Copiii Romania - educatie, combaterea violentei impotriva copilului, promovarea drepturilor copilului, protectie sociala, campanii de constientizare si advocacy s.a. - sunt inclusi peste 30.000 de copii anual.

Salvati Copiii Romania detine in prezent 19 centre educationale pentru copiii defavorizati in Bucuresti (5 centre), Iasi, Resita, Timisoara (2 centre), Targoviste, Cluj, Craiova, Constanta, Targu Mures, Bistrita, Focsani, Petrila, Brasov si Topoloveni, 3 dintre acestea fiind deschise in cursul anului 2009 datorita, in parte, fondurilor obtinute la Festivalul Brazilor din anul 2008.

Licitatia bradutilor creati special pentru editia 2008 a Festivalului Brazilor de Craciun, alaturi de vanzarea biletelor de tombola si sponsorizarile obtinute anterior serii, au adunat anul trecut suma de 349.300 de euro