Hornbach: peste 30% dintre romani aleg trandafirii pentru amenajarea curtii afaceri romania

etichete afaceri:
5200  personal  locativ  gnc  rocs  acopera  turdean  299  128000  apreciaz  carata  olson  brieful  fondul  550  conexiuni  c65hc  planning  comerul  348  ele  indispensabil  semin  tractoare  cunoscutei  travelbankro  parking  infectii  uapr  carucioarelor 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Hornbach: peste 30% dintre romani aleg trandafirii pentru amenajarea curtii

sursa: www.smartfinancial.ro
Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si grădinărit, romanii se arată din ce in ce mai interesati de amenajarea curtii, indiferent dacă locuiesc in zona urbană sau rurală, iar trandafirul se regăseste pe primul loc in topul preferintelor acestora.

„În ultima perioadă am observat un interes tot mai crescut al romanilor pentru amenajarea spatiilor verzi din jurul casei, trandafirul fiind una dintre cele mai apreciate flori de grădină. Datorită diversitătii si coloritului variat al acestei specii, dar si a rezistentei si a perioadei mai lungi de inflorire, cererea pentru diferite tipuri de trandafir a devenit tot mai mare, de la an la an”, a declarat Mugurel - Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Potrivit acestuia, peste 30% dintre romanii care locuiesc la curte aleg să planteze in grădină si trandafiri, alături de alte specii de flori sezoniere si de plante aromatice. Dintre acestia, trandafirii cătărători - care infloresc in mai multe sezoane - puternic parfumati, in culori tari precum orange, fuchsia, lila sau bordeaux se regăsesc in topul preferintelor romanilor, intrucat asigură un ambient plăcut in grădină pentru o perioadă mai lungă de timp.

„Încă de la inceputul sezonului, Hornbach pune la dispozitia clientilor o gamă diversificată de butasi de trandafiri, atat in ghiveci, cat si cu rădăcina impachetată, dar si ambalati in containere de la 3 la 15 litri”, a subliniat Mugurel - Horia Rusu.

În ceea ce priveste ingrijirea acestor specii de flori, potrivit reprezentantului companiei, trandafirii preferă un sol uscat, bogat in humus si reavan, si sunt mari iubitori de lumină. Astfel, pentru a se putea dezvolta si inflori corespunzător, cel mai indicat este ca trandafirii să se planteze intr-un sol lutos, sau luto-argilos, de fertilitate medie, intr-o zonă cat mai insorită din curte. În plus, cerintele fată de apă ale acestei plante sunt moderate, fiind mai mari in timpul cresterii lăstarilor si a bobocilor, iar ploile foarte abundente pot deprecia calitatea florilor la unele specii.

Pentru a veni in sprijinul romanilor care doresc să iti pregătească grădina pentru venirea verii, pe tot parcursul lunii iunie, Hornbach organizează in toate magazinele sale, o zonă special dedicată, in care clientii vor putea afla detalii despre cresterea si ingrijirea acestor specii si vor putea alege dintre cele mai noi sortimente de trandafiri, retailerul imbogătindu-si gama de produse de la an la an.

În plus, toate magazinele Hornbach pun, in permanentă, la dispozitia clientilor un sortiment de peste 30 de soiuri diferite de trandafiri, inclusiv soiul „Amalia” ce a fost creat special si poate fi găsit doar in locatiile retailerului. Acestora li se adaugă mai multe de specii de pomi, arbusti fructiferi, plante de exterior si interior, bulbi, seminte, gazon, masini, garduri, pămant, ingrăsămant, precum si toate accesoriile si uneltele necesare pentru proiectele de grădinărit.

De asemenea, clientii Hornbach beneficiază si de garantia cresterii plantelor, acestea avand o calitate ridicată. Astfel, in cazul reclamatiilor indreptătite, banii sunt returnati sau produsele sunt inlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbusti, tufe, copaci sau trandafiri.

Tot in luna iunie, clientii magazinelor Hornbach vor putea invăta de la specialisti, in cadrul unei zone special amenajate, care sunt pasii pe care trebuie să ii urmeze pentru o lăcuire profesională, de lungă durată.

„Odată cu venirea sezonului cald, pe langă decorarea grădinii, romanii se arată din ce in ce mai interesati si de reamenajarea spatiilor de recreere, tot mai multi dintre acestia realizand că o protectie corespunzătoare asigură lemnului si metalului o durată de viată mai lungă, precum si o rezistentă mai mare impotriva cariilor, ciupercilor si a altor dăunători”, a declarat reprezentantul companiei.
Astfel, pentru a se putea bucura mai mult timp de spatiile pe care si le amenajează, clientii pot opta pentru o serie de grunduri, emailuri, lazuri, cat si pentru uleiuri speciale. De asemenea, cei care doresc să ofere un plus de culoare in exteriorul, sau interiorul locuintei, pot alege si lacurile decorative, in diferite nuante, pentru lemn, parchet sau piatră.

„Un rezultat cu adevărat deosebit, atunci cand vine vorba de lăcuirea unei anumite suprafete, nu tine numai de calitatea produsului ales, ci si de aplicarea corespunzătoare a acestuia. În acest sens, clientii trebuie să tină cont de indicatiile de pe ambalajul produsului, si, nu in ultimul rand să ceară părerea personalului specializat de la raft, atunci cand ceva nu este clar”, a mai adăugat Mugurel-Horia Rusu.

În ceea ce priveste metodele de aplicare a lacurilor, este foarte important ca in cazul suprafetelor din lemn netratat să se aplice initial un grund de protectie, după care minim două straturi de lazură sau lac. De asemenea, pentru rezultate de calitate, trebuie să se aleagă si ustensilele potrivite, pensula specială pentru lăcuit si folia de protectie neputand să lipsească in cazul unei astfel de lucrări.

Cand vine vorba de preferintele romanilor in materie de solutii de protectie a suprafetelor din lemn sau metal, potrivit reprezentantului companiei, lazurile si lacurile colorate pentru lemnul din exterior sunt cele mai căutate de pe segmentul lor, cererea acestora fiind tot mai mare in sezonul cald.

Toate cele cinci magazine Hornbach din tară pun permanent la dispozitia clientilor o varietate impresionantă de lacuri, lazuri si emailuri pentru interior sau exterior (protectoare, anticarii, ecologice sau decorative), precum si o serie de lacuri speciale pentru lemnul de terasă, parchet, piatră sau care se pot aplica direct peste rugină.

De asemenea, clientii Hornbach au acces permanent si la toate ustensilele si accesoriile necesare unei astfel de lucrări, beneficiind totodată si de un serviciu special de mixare, care le permite să isi aleagă nuanta dorită de lac, direct din magazin.

Mai multe informatii despre metodele de crestere si ingrijire ale trandafirilor, cat si despre lacurile de protectie pentru interior sau exterior se pot găsi, incepand cu 5 iunie, in magazinele Hornbach si pe pagina oficială www.hornbach.ro.

Grupul Hornbach, fondat in 1877, este o afacere de familie si se numără printre liderii de pe piata magazinelor de materiale de constructii si grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt incă din 1987, compania activează in 9 tări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), operand 143 de magazine.

În Romania, Hornbach a deschis primul magazin in 2007, iar in acest moment detine trei magazine in Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul in Brasov si unul in Timisoara.