Honda HR-V si Honda Jazz - 5 stele in cadrul testelor de siguranta EuroNCAP afaceri romania

etichete afaceri:
sumare  sinteze  regiuni  televizorului  inaugurare  logitech  deveni  nantes  scadere  appear  murdare  ultramodern  performance  credibila  robot  regie  through  temerile  pozele  uyttendaele  auriu  codcivil2011ro  intreprinderii  mecanismelor  mansarda  leaders  sponsorizarea  idee  campari  directorii 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Honda HR-V si Honda Jazz - 5 stele in cadrul testelor de siguranta EuroNCAP

sursa: www.smartfinancial.ro
Lansate recent pe piata din Romania, noile modele HR-V si Jazz au fost testate de organizatia independentă EuroNCAP, reusind un calificativ maxim de 5 stele. Rezultatele excelente realizate de noile modele Honda confirmă atentia acordată capitolului sigurantă indiferent că vorbim despre componenta pasivă sau activă. Testate intern inainte de lansarea oficială pe piata din Europa, noile modele au confirmat tehnologiile avansate folosite de Honda pentru a oferi pasagerilor cel mai inalt nivel de sigurantă.

Noul Jazz a reusit o performantă importantă fiind doar al doilea model din segmentul B care a reusit calificativul maxim de 5 stele după noua schemă de testare implementata de EuroNCAP pentru anul 2015.

Ambele modele Honda beneficiază in standard de sistemul CTBA (City Brake Active) ce se bazează pe o cameră video pentru a scana zona din fata masinii si a detecta posibilitatea unei coliziuni cu masina din fată. Atunci cand algoritmul sistemului CTBA consideră că există un risc de coliziune sunt emise avertizări vizuale si acustice. În cazul in care soferul nu reactionează la aceste avertizări sistemul franează automat masina. Acest sistem este destinat mediului urban si functionează pană la viteza maximă de 30 km/h.

Lista de echipamente de sigurantă oferite standard pentru noile Jazz si HR-V include airbaguri frontale, laterale si tip cortină, centuri cu pretensionare pentru toti pasagerii si tetiere active pentru pasagerii din fată.

Pe langă dotările enumerate mai sus, echipările Elegance (HR-V) si Confort (Jazz) oferă standard pachetul de asistentă ADAS ce include sistemele Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Limiter, High Beam Support System si Lane Departure Warning.

Sistemul Intelligent Speed Limiter (premieră pentru gama Honda) corelează functiile unui limitator de viteză clasic cu informatiile primite de la sistemul Traffic Sign Recognition (ce detectează si afisează limitele de viteze pe ecranul digital din zona cadranelor de bord). Rezultatul final este un limitator de viteză inteligent care setează pragul superior de viteză conform cu indicatoarele detectate de sistemul Traffic Sign Recognition pentru a minimiza sansele de depăsire a vitezelor legale.