GfK Romania - primul serviciu automatizat de monitorizare a investitiilor in publicitatea radio afaceri romania

etichete afaceri:
focalei  garrison  elp  hanovra  valori  pulbic  addveritas  conte  asiqo  blender  adancimea  strategiilor  ordonantei  cealalta  courvoisier  made  bucatrie  intreprinderii  garaj  contracte  acestuia  dinamicii  filmbox  cnipmmr   tournament  ipad2  plec  consoro  nedezvoltat  plant 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

GfK Romania - primul serviciu automatizat de monitorizare a investitiilor in publicitatea radio

sursa: www.smartfinancial.ro
Începand cu această lună, GfK Romania livrează rapoartele de monitorizare a investitiilor in publicitatea difuzată de statiile radio pentru Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT). Pentru prima dată la nivel sindicalizat, membrii BRAT beneficiază de un serviciu realizat pe baza unui soft de recunoastere automată a spoturilor. Raportul transmis de GfK va ajunge la clientii finali incepand de săptămana viitoare si va cuprinde spoturile de publicitate, concursurile, interventiile DJ-ilor si toate formele de publicitatea difuzată pe 7 statii radio.

În contextul unei piete dinamice, BRAT a decis trecerea de la metoda ascultării efective la cea de recunoastere automată a investitiilor in publicitatea radio, softul propus de GfK oferind o rată de recunoastere garantată de 95%.

Serviciul de monitorizare a investitiilor in publicitatea difuzată de statiile radio (MIP Radio) va fi oferit de către GfK Romania, prin divizia Media, pentru o perioada de 2 ani. Pentru inceput, serviciul constă in monitorizarea a 7 statii radio nationale, obiectivul fiind ca pană la finalul anului 2011 să fie monitorizate 10 statii radio din Romania. Săptămanal, beneficiarii primesc date relevante in realizarea oricărui tip de analiză a investitiilor in publicitate: informatii cu privire la produsul sau serviciul comunicat, marca acestuia, tipul mesajului, formatul de publicitate, un fisier audio cu spotul difuzat si suma aferentă difuzării acestuia, utilizand tarifele de lista ale statiilor radio.

„În ultimii ani, industria de publicitate a fost preocupată in mod special de perfectionarea si eficientizarea serviciilor de monitorizare si măsurare pe care le are la dispozitie pentru evaluarea performantelor produselor media sau a campaniilor de comunicare. Răspunzand acestor nevoi, BRAT a lansat proiectul de monitorizare a investitiilor in publicitate la inceputul anului 2011, presa scrisă fiind primul beneficiar al studiului, in ianuarie 2011. Începand cu data de 1 iulie, BRAT a inclus in cadrul proiectului de monitorizare si statiile radio. Acestea vor beneficia de primele rezultate de monitorizare in data de 20 iulie 2011, pentru perioada 1 - 17 iulie. BRAT realizează monitorizarea statiilor radio in parteneriat cu GfK Romania care utilizează un soft de recunoastere automată pentru identificarea difuzărilor spoturilor publicitare si o echipă dedicată care stabileste parametrii spoturilor publicitare, in conformitate cu regulile stabilite de membri BRAT. Prin alegerea GfK Romania, BRAT este increzător că industria va beneficia de solutii tehnice optime si cele mai noi metolodogii disponibile la nivel international in domeniul monitorizării investitiilor in publicitate. Experienta echipei GfK Romania in domeniul monitorizării de publicitate si profesionalismul acesteia creează conditiile necesare pentru realizarea serviciului la un nivel ridicat de corectitudine si profesionalism”, a declarat Arina Ureche, Director General BRAT.

Pentru livrarea acestui serviciu, GfK Romania asigură componenta tehnică si echipa de specialisti cu ajutorul căreia campaniile publicitare difuzate pe statiile radio sunt corect monitorizate.

„Capitalizand expertiza locală si internatională a GfK pe piata media, am căutat solutia optimă, atat din punct de vedere tehnic cat si in ceea ce priveste investitia in acest produs. Cu sigurantă, parteneriatul cu BRAT va completa experienta echipei GfK Romania in oferirea de produse inovative pe piata media autohtonă”, a declarat Andi Dumitrescu, Director General GfK Romania.

Solutia tehnică utilizată este un produs software dezvoltat special pentru oferirea de solutii si servicii de monitorizare media. Echipa propusă de GfK Romania pentru implementarea acestui proiect este formată din specialisti cu experientă de minimum trei ani in utilizarea acestui soft. Coordonatorii echipei sunt obisnuiti cu livrarea unui serviciu zilnic, de o calitate standardizată, astfel incat intre toate cele trei componente - tehnic, operational si de coordonare - se asigură o sinergie ce aduce valoare adăugată produsului de monitorizare.

Exploatarea rezultatelor se face prin intermediul unei aplicatii online dezvoltată de BRAT special pentru proiectul de monitorizare, atat pentru presa scrisă cat si pentru radio, si care oferă posibilitatea realizării cu usurintă a oricărui tip de analiză a acestor date.

În urma licitatiei organizate de BRAT in luna martie a acestui an, GfK Romania a devenit partenerul Asociatiei pentru furnizarea serviciilor de inregistrare si monitorizare a spoturilor radio, a concursurilor, a interventiilor DJ-ilor si a oricăror forme de publicitate difuzate de statiile radio. Criteriile de evaluare a ofertelor au fost reprezentate de modalitatea de lucru, metodologia propusă si costurile serviciului.

Prezentă pe piata locală din 1992, GfK Romania este, de peste 10 ani, institutul numărul 1 de cercetare de piată, cu o cifră de afaceri de peste 9 milioane euro in 2008. Activitătile GfK Romania sunt structurate in patru segmente: Custom Research - cercetare Ad Hoc, Consumer Panel - cercetare continuă pentru bunuri de larg consum, Retail and Technology - cercetare continuă pentru bunuri electronice si electrocasnice si Media - cercetare calitativă si cantitativă pe consumul de produse media.

Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) este o asociatie constituită in scopul măsurării si verificării independente si obiective a performantei produselor media. În cei 13 ani de existentă, BRAT a devenit recunoscut ca reperul pietei de publicitate pentru presa scrisă si mediul online in ceea ce priveste rezultatele de audientă, tirajul publicatiilor sau traficul siteurilor web.